maandag 21 januari 2013

Opnieuw bloedtransfusies

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Thijn weer flink bloed overgegeven. Toen na de tweede keer ook nog de sonde er mee uitging heb ik de kinderarts maar gebeld. Helaas konden ze zo vroeg geen thuiszorg regelen voor een transfusie van de trombo's en aangezien we wel wouden hebben dat er gelijk maatregelen werden genomen is Thijn met de ambulance naar het Deventer ziekenhuis gegaan voor de transfusie.
Daar aangekomen heeft Thijn er trombo's bij gekregen en toen we weer richting huis gingen kwam de thuiszorg om 11.00 uur bij ons voor een transfusie van twee zakjes bloed die Thijn ook moest hebben omdat hij zo veel bloed had verloren ( in totaal 5 maal overgegeven) Helaas liep de pomp niet helemaal goed en na uiteindelijk toch de vap weer opnieuw aangeprikt te hebben waren we om 18.30 uur klaar i.p.v. om 15.00 uur.
Thijn had het ook helemaal gehad en heeft echt de groene kraal verdiend van de kanjerketting die staat voor een "vreselijke rotdag".

Nu Thijn toch zoveel bloed heeft verloren was het geen optie meer om te starten met ibuprofen helaas.
Wel starten we nu met een rustgevend middel. En andere pijnmedicatie hebben we achter de hand mocht Thijn te veel aan de morfine gewend raken.
Zaterdag begon Thijn zijn buik weer behoorlijk op te spelen en hebben we de sondevoeding weer gestopt want waarschijnlijk zit er ergens weer een verstopping. Dus zat Thijn vanaf 's avonds weer aan het infuus (want we moeten niet hetzelfde krijgen als twee weken geleden). De thuiszorg komt nu twee keer per dag voor de medicijnen via het infuus. 's Middags geef ik dan zelf de medicijnen, heb het nu wel zo vaak gezien dat ik heb aangegeven dat ik het dan wel kan doen (zo heb je toch weer iets minder mensen over de vloer).

Zondag had Thijn een behoorlijke pijnvrije dag gelukkig en eigenlijk hadden we Thijn beloofd om te gaan gourmetten als hij zich goed voelde want dat vindt hij altijd zo gezellig. Maar omdat hij op het moment niets in zijn maag mag hebben (de sonde staat ook op afloop) omdat zijn darmen continu rust moeten hebben vonden we het toch niet eerlijk tegenover Thijn om te gaan gourmetten ondanks dat hij maar een muizenhapje eet misschien. Dus alles maar in de diepvries gelegd en dan houden we het gewoon nog te goed!

Straks even bloedprikken en wachten op de uitslag.

Lieve groet Ferdi en Jorita


13 opmerkingen:

 1. Lieve schatten, wat moet jullie mannetje toch veel ellende meemaken, hopelijk zonder al te veel pijn, denk aan jullie,knuffel Corrine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve fam.Blom
  Diep respect voor jullie als gezin en natuurlijk voor de ontzettend dappere, stoere Thijn.
  Niks blijft jullie bespaard.
  Heel veel moed kracht en sterkte de komende tijd.
  In gedachten zijn we bij jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve fam
  net als je het weer zo goed geregeld heb samen,dat thijn lekker bij jullie thuis bloed kan krijgen.
  komt er weer een kink in de kabel en moet hij toch weer naar deventer.een klein stukje rijden ,maar als je zo weinig energie hebt lijkt het wel een wereld reis.mooi dat thijn zich zondag weer wat beter voelde. en wij gaan duimen dat hij naast die vervelende groene kraal ,ook nog een keer die andere van een (naar omstandigheden natuurlijk) super goeie dag kan gaan hangen.
  groetjes André karina * en jordie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tegenslag allemaal voor jullie en zeker voor Thijn dat ie zich zo vreselijk voelt. Heel veel kracht voor jullie allemaal.

  Een L,veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve mensen,

  Elke dag worden jullie maar weer op de proef gesteld.
  Je geeft zorg en hulp , geeft troost daar en wanneer dat nodig is .
  Jullie doen écht álles wat in jullie vermogen ligt.
  Thijn ik hoop dat je ver vanaf die groene kraal blijft en met behulp van medicijnen minder pijn hebt.
  Dagelijks brand hier het kaarsje voor jullie allemaal!
  Heel veel kracht gewenst voor jullie allemaal.
  Liefs Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gewoon een handkus met daarin kracht en een paar mooie dagen...hoop zo dat tie aankomt!!

  warme groet voor jullie allemaal
  jose

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In gedachten bij jullie!
  Heel veel sterkte!
  Een warme groet,
  Esther uit Numansdorp

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Jorita en Ferdi,

  Ik lees jullie blog trouw vanuit de USA en jullie zijn zo vreselijk dapper. Ik hoop dat er nog heel veel pijnvrije dagen mogen volgen en dat Thijn met jullie kan genieten van de kleine dingetjes. Veel kracht toegewenst en wij denken hier heel veel aan jullie.

  Hartelijke groet,
  Noor, Bart en Mara
  www.divadietvorst.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe, Thijn je hebt weer veel voor de kiezen gekregen in de afgelopen dagen. Verder heb ik heel veel respect voor jullie als gezin, hoe er met de situatie wordt omgegaan. Vreselijk moeilijk en verdrietig om jullie zoontje en broertje zo te zien. Hopelijk kunnen jullie nog van de mooie momenten genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hilde (moeder Jaap)22 januari 2013 om 20:56

  Beste familie Blom,

  Pffff, wat een lange, zware weg moeten jullie toch afleggen.
  Ik hoop van harte dat het gourmetten met Thijn een keer gaat lukken!

  Lieve groeten van Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Thijn,

  Sanne vond het leuk om even met je te kletsen toen ze bij jullie was spelen. Ze vond het zo leuk om jou te vertellen over een beugel en hoe dit allemaal zit in je mond.
  Hopelijk heb je niet te veel pijn en kun je een beetje genieten van de mooie momenten samen met je ouders en je zus en broer.

  Lieve groetjes van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele hele dikke knuffel en een dikke kus

  Heel veel liefs
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er blijft Thijn toch ook niets bespaard. Vechten als een leeuw. Maar wat zullen jullie ongelovelijk trots zijn op jullie dappere zoon en broertje. Wij bidden voor jullie allemaal om kracht om deze moeilijke, loodzware weg samen te bewandelen. Geniet van deze kostbare, mooie tijd samen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.