donderdag 24 januari 2013

Make a memory

Maandagochtend bloed geprikt en het bloedbeeld was na omstandigheden goed. Alleen het crp (ontstekingswaarden) was veel te hoog nl: 450. Dus is Thijn weer begonnen met een antibiotica kuur.

De pijn is op het moment draaglijk zolang hij zich maar niet hoeft te bewegen, we geven ook maar weinig morfine extra. Wel begint hij een beetje last te krijgen van doorliggen, dus hier zijn we erg alert op. Maar als we hem wisselligging geven heeft hij weer meer last van de tumoren in zijn rug en knie, dus is het soms een keuze wat je moet maken tussen twee kwaden.
Thijn had al een antidicubitus matras, maar nu zijn we bezig om te kijken of een luchtwisselmatras beter bij  hem past.
Ook het zweten neemt zo toe, maar dit is een bekent bijverschijnsel.

Woensdagmiddag opnieuw bloed geprikt omdat hij weer last kreeg van een bloedneus, hier krijgt hij nu medicatie voor.
Toen ik bij Thijn ging bloed prikken (vingerprik) vond Laurie het ook wel een keer interessant als ik bij haar ging bloed prikken, zo kon zij ook een keer voelen wat Thijn altijd voelt met een vinger prik. Eerst was ze erg nerveus, maar toen ik vertelde dat Thijn zich altijd zo dapper gedraagt en dat Thijn ook altijd alles maar moet ondergaan mocht ik prikken. En achteraf viel het natuurlijk wel mee en wouden haar vriendinnetje en neefje ook wel.
  
Dinsdag zijn ze bij ons geweest van make a memory, zodat we voor later een ontzettende mooie fotoreportage van ons gezin hebben. Thijn vond het ook wel leuk dat Sita onze labrador er bij op de foto kwam, maar aangezien Sita eigenlijk nooit bij ons binnen komt was het nog een hele klus om hem mooi naast Thijn zijn bed te laten zitten. Ben benieuwd hoe het geworden is.

De buik voelde vanaf vandaag weer wat soepeler aan dus zijn we weer voorzichtig begonnen met het geven van sondevoeding en wat medicijnen te geven via de sonde. Hiernaast houdt hij het infuus ook nog wel.
De ontstekingswaarden blijven nog hoog ondanks de antibiotica dus waarschijnlijk komt het van de tumorgroei en niet van een infectie. We zijn dus gestopt met de antibiotica want dat heeft dan verder geen zin meer.
Liefs Ferdi en Jorita

9 opmerkingen:

 1. Wat een stoere zus heeft Thijn!!! knap hoor!!
  Debora zweette ook zo verschrikkelijk,ze "zwom" bijna het bed uit!!
  Fijn dat de hond ook op de foto staat, een mooie herinnering
  voor "later" . Hoop dat ze gauw klaar zijn!!
  Liefs en een knuffel Bennie,Corrine,Niels,Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk aan jullie lieve familie, Zullen we een keer bellen Jorita?

  Liefs Myriam Landskroon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve fam. Blom

  Knap en stoer Lauri dat jij je zo inleeft.
  Wat fijn Thijn dat Sita,jouw trouwe hond bij op de foto ging.
  Ik begrijp dat jullie benieuwd zijn hoe de foto's geworden zijn.
  Hopelijk valt de pijn mee. Elke dag brand hier de kaars Thijn,
  speciaal voor jou en je familie.We blijven bidden en vragen om sterkte en kracht in deze tijd.Houd elkaar vast, lieve mensen.
  Dikke knuffel en lieve groet van Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. in 1 woord wat een super bikkel al als ik het lees krijg ik een brok in mijn keel in 1 woord jullie zijn toppers en thijn een super topper groet tjalling van der schaaf *delano

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De fotoreportage is vast mooi geworden, en hond Sita mag daarbij niet ontbreken. En dat de pijn draaglijk mag blijven voor Thijn, hopelijk kan het luchtwisselmatras wat beter helpen tegen het doorliggen. Ik wens jullie heel veel sterkte toe en geniet van de mooie dingen.

  Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogmaals,ik heb er heel veel respect voor hoe jullie als gezin met de situatie omgaan.

   Verwijderen
 6. ben soms zo bang om jullie blog te openen, bang voor de berichten dat Thijn zoveel pijn heeft,tegelijkertijd opent het mijn ogen om door te gaan in de strijd tegen neuroblastoom,net als Thijn gaan we met zijn allen het gevecht aan ,deze kleine man dwingt respect bij me af net als jullie als gezin...dat kaarsje brand alle dagen voor al die kanjers die op dit moment aan het knokken zijn !! beste fam blom bedankt voor jullie up-date over jullie Thijn!!

  groet uit lopik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even laten weten dat we aan jullie denken.
  Een hele dikke knuffel voor allemaal.

  Veel liefs,
  Bas,Miranda,Stijn,*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel sterkte en geniet van elke dag die jullie samen nog gegeven is. Wij bidden voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.