woensdag 9 januari 2013

Met de ambulance naar huis


Afgelopen zondag voelde Thijn zich "echt ziek". Hij had zulke erge buikpijn wat gewoon naar was om te zien. In het ziekenhuis kreeg hij tpv voeding i.p.v. sondevoeding om de darmen te ontlasten en i.p.v morfinedrankje via de sonde kreeg hij dit nu telkens in de vorm van een neusspray, maar dit vond hij erg akelig en voor het eerst zag ik hem ook echt opstandig worden. Verder gaat bijna alle medicatie nu via het infuus.

Maandag hebben ze de morfinepleisters en de neusspray vervangen door een subcutaan pompje waar continu morfine doorloopt en waar je ook bolussen mee kunt geven (een extra gift).
Maar voordat je deze goed ingesteld hebt ben je zo een dag verder.
Maandag had Thijn dus ook geen fijne dag met veel pijn, zei weinig en lag maar een beetje voor zich uit te staren. Je zag hem gewoon achteruit gaan.

Dinsdagmiddag hadden we de dosering van de morfine via de pomp aardig onder controle en zagen we weer af en toe een glimlach om zijn mond en werd hij weer iets spraakzamer.
Ook kreeg hij er een middel bij (ketamine) om de morfine beter in zijn lichaam te doen opnemen. Aangezien Thijn al zo'n lange tijd morfine gebruikt kan het gebeuren dat het niet meer goed wordt opgenomen.
's Avonds toch in overleg besloten om de volgende dag te starten met ors via de sonde en als dit goed gaat heel voorzichtig weer sondevoeding te geven. Mocht hij hier misselijk van worden dan wordt het natuurlijk gelijk weer gestopt.

Ook hebben we weer moeilijke gesprekken gehad met de arts in het ziekenhuis, gesprekken die je eigenlijk helemaal niet wilt voeren maar waar je niet onderuit kunt omdat het nu eenmaal de harde werkelijkheid is.
Maar we worden ontzettend goed begeleidt hier in Deventer en ze denken erg goed met ons mee. Maar dit geldt ook voor in Groningen. Alles is mogelijk en niets is te veel, echt super! We zijn dan ook erg blij met onze kinderarts in Deventer en de oncoloog in Groningen.

Eigenlijk mochten we dinsdagavond naar huis, maar dit was niet te regelen met de thuiszorg die voor de pomp moet zorgen. Nu gaan we straks om 11.00 uur met de ambulance naar huis. Thijn vindt dit ook fijn al moeten we er wel voor waken dat het niet te druk wordt voor Thijn, maar gelukkig kan hij dit zelf ook aardig goed aangeven.

Lieve groet Ferdi en Jorita

12 opmerkingen:

 1. lieve fam blom
  lekker weer naar huis,het gezinnetje weer samen.
  we hopen dat de morfine pomp ook beter is tegen de pijn.
  en dat jullie nu weer even een periode van rust samen krijgen.
  groetjes andré karina * en jordie kappert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van elkaar en sterkte! Fam. Roelofs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb weer even bijgelezen, maar met kippevel. Zoveel als Thijn en jullie door moeten maken, hij is een enorme bikkel. Jullie allemaal , want jullie doet het samen!! Fijn dat hij vandaag weer naar huis mag en hopen op een rustige periode. Heel veel sterkte.
  Een L,veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve allemaal.
  Wat een verdriet en onmachtig gevoel moeten jullie doorstaan!!
  Wij kunnen alleen maar aan de zijlijn meeleven en jullie heel veel kracht toewensen.
  Konden wij maar wat meer voor jullie betekenen.
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal en dikke knuffel voor jullie kanjer.
  Liefs, Ted en Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve allemaal,
  onze gedachten zijn bij jullie. We wensen jullie heel veel sterkte.
  Bernhard en Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele dikke knuffel uit Emmen.
  Jullie zijn in onze gedachten.

  Heel veel liefs,
  Bas,Miranda,Stijn,*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We denken aan jullie, liefs en een knuffel,Bennie,Corrine,Niels en Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk nu even een rustige periode voor jullie en voor Thijn natuurlijk.
  Thijn constant te zien vechten tegen de pijn..wat moet alles toch moeilijk voor jullie zijn..
  Het kaarsje bij ons thuis is ook nu weer aan voor Thijn.

  Liefs liane en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste familie Blom,

  Wat heeft Thijn de afgelopen dagen veel moeten doorstaan.
  Ik hoop dat de morfine z'n werk zal doen, geniet nog van de
  tijd die jullie als gezin samen mogen krijgen.....Ik wens jullie
  heel veel sterkte toe.

  Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een onmacht...lijkt me zo moeilijk dat je als ouder zijnde ook niet veel kan doen behalve er te zijn voor die mooie zoon van jullie!ik hoop dat thijn tussen de morfine nog wat mooie momenten meepikt. ik vind jullie zo dapper,en ik weet jullie hebben geen keuze,.. diep respect is het betere woord,ondanks alle ellende ,voor ons een klein berichtje maken zodat we weten hoe het met jullie zoon is ga er maar eens aan staan!
  voor nu alle kracht die nodig is en een warme groet uit lopik..het kaarsje bij boedha brand

  jose

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Net terug van een verjaardag van een dame op leeftijd en ik lees de blog van Thijn en realiseer me weer dat Thijn die leeftijd niet zal halen. Een gevoel van onmacht bij mij en ik kan me niet niet voorstellen welk gevoel bij jullie aanwezig is. Ik hoop zo dat de tijd die nog gegeven is, een tijd mag zijn zonder pijn voor Thijn, een tijd waarin ondanks dit, nog zoveel samen mag worden beleeft, een tijd waarop teruggekeken, in voelen, dat Thijn, Thijn is, een deel van, tja een eigenlijk onmisbaar deel. Lieve groet, Sonja Ogier

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Thijn wat ben je kanjer

  ouders en broer en zus diep respect voor jullie
  heel veel sterkte

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.