zondag 6 januari 2013

Antibiotica kuur gestart

Donderdagavond hebben we voor Thijn een mooie wenspijl de lucht in geschoten, deze had Thijn gekregen op zijn verjaardag van Jaron. En natuurlijk hadden we maar één wens en je mag natuurlijk altijd blijven wensen en dromen...

Hierna kreeg Thijn ineen keer last van een heftige bloedneus. En toen het na drie kwartier nog niet stopte de kinderarts maar gebeld van het DZ en we konden gelijk komen voor een transfusie van trombo's. Eenmaal aangekomen werd ons geduld aardig op de proef gesteld voordat de arts tijd had om de vap aan te prikken en toen dit ook nog twee keer mislukte moest er een andere arts van huis komen om Thijn aan te prikken. Gelukkig ging het toen wel ineen keer goed. Ondertussen temperatuur opgenomen en deze bleek 40 graden te zijn. Toen ook maar besloten dat het beter is om opgenomen te worden, want de transfusie was ook nog niet gestart en het liep al aardig tegen middernacht. Tegen 1.00 werd ik wakker gemaakt en vertelde de arts dat de ontstekingswaarde ook weer boven de 300 waren en dat ze in overleg met Groningen beginnen met antibiotica en daarna volgde de transfusies want Thijn kreeg er ook nog een zakje bloed bij. Hij voelde zich ook echt ziek.

Na een gebroken nacht te hebben gehad in het ziekenhuis stond de taxi de volgende ochtend om 9.00 uur klaar om ons naar het umcg te brengen voor de bestraling. Na verschillende keren te hebben overgegeven kon de reis om 9.30 uur eindelijk doorgaan.
Eerst een gesprek met de radiotherapeut en daarna volgde er eerst de CT-scan. N.a.v. de CT-scan is besloten om naast de rug ook de linker knie weer te bestralen om zo hopelijk wat verlichting te krijgen wat betreft de pijn.Twee uur later zou de bestraling plaats vinden. In de tussentijd naar de poli voor een afspraak met onze oncoloog. Hierna toch maar even een bed geregeld op de poli want echt lekker was Thijn totaal niet en had ook behoorlijk veel pijn. Toen het eenmaal tijd was voor de bestraling zijn we ook met bed en al naar de radiotherapie gereden zodat Thijn zo min mogelijk belast werd.
De bestraling zelf duurde niet zo lang maar het was voor Thijn behoorlijk pijnlijk voordat hij uiteindelijk goed op die tafel lag.
Hierna de hele weg weer naar huis terug rijden. Eenmaal thuis gelijk op bed, hij voelde zich nog steeds echt ziek en begon onder het slapen ook behoorlijk te ijlen.

Zaterdagmiddag knapte hij iets op, begon weer iets meer te praten en had weer zin aan om televisie te kijken. Ook kon hij weer iets meer mensen om zich heen verdragen.
Laurie en Jaron zijn ook zo lief en bezorgd om Thijn, dat is zo ontroerd om te zien. Petje af ook voor hun dat ze er zo super mee om gaan en niets is ze te veel om wat voor Thijn te doen.

Zondagochtend had Thijn last van erge aanhoudende buikkrampen die de laatste dagen alleen maar erger werden. Zijn buik leek soms ook net een gootsteen waar water door heen gaat. Zo'n klotsend geluid maakte zijn buik en deze was ook erg opgezet. Toen hij ook nog moest overgeven en het er erg donkerbruin uit zag (ileus), maar aan de bel getrokken en het umcg gebeld want ik wist dat onze eigen oncoloog dienst had.
Hij regelde gelijk een ambulance naar het Deventer ziekenhuis. Daar aangekomen hebben ze overlegd om de sondevoeding 24-uur stop te zetten en zo de darmen wat rust te gunnen en alles via het infuus te geven. Er is besloten om nog geen scan of echo te maken omdat dit afgelopen vrijdag nog is gebeurd. Waarschijnlijk is het een combinatie van de ontsteking, de morfine, en de algehele conditie van de darmen waardoor alles stil komt te liggen.

Liefs van Ferdi en Jorita

9 opmerkingen:

 1. Beste familie Blom,

  Ik volg jullie blog op de voet, maar vind het de laatste tijd erg moeilijk om de juiste woorden te vinden voor een reactie. Het is allemaal zoooo heftig wat Thijn en jullie meemaken.
  Ik wil in elk geval laten weten dat ik dagelijks aan jullie denk. HEEL VEEL STERKTE!

  Lieve groeten van Hilde (mama van Jaap)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve fam blom
  als we dit lezen kunnen we maar een ding denken.
  krijgen jullie nou nooit, jullie wel verdiende rust.als het ene probleem nog maar half is opgelost dient zich het volgende weer aan.
  dit moet voor jullie ook steeds zwaarder worden.ik weet wel je hebt geen keus ,je moet verder.dus het enige wat wij hier kunnen doen is aan jullie denken en een lichtje voor jullie laten branden.zodat dit jullie hopelijk kracht geeft om verder te gaan met dit loodzware gevecht.
  heel veel sterkte andré karina * en jordie kappert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi

  Sjongejongejonge arme jonge, wat krijgt Thijn het voor de kiezen Jorita, en dan toch zo dapper alles ondergaan.
  Heb diep respect voor hem en zeker ook voor Laurie en Jaron als ik je verhaal zo lees. En van wie zullen ze t hebben dat kan alleen maar van jullie beide zijn.
  Kan alleen maar zeggen dat ik vanaf hier met jullie meeleef ook al kennen jullie mij niet en andersom maar weet dat ik een kaarsje voor Thijn brandt.
  Ik hoop dat er ook weer lichtpuntjes komen waarvan jullie samen van kunnen genieten!!,
  Groet Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 4. had zo'n hoopje dat het donderdag voor thijn en jullie eens even "normaal" zou verlopen, met tranen in mijn ogen en boosheid het blog verder uitgelezen houd het dan nu zelfs niet op..niets blijft die mooie dappere thijn bespaard en jullie dus ook niet! het enige wat ik kan doen is straks een kaarsje opsteken en alle kracht naar thijn "opsturen"...
  voor nu sterkte met wat er komen gaat..weet dat er aan jullie gedacht word!
  warme groet vanuit lopik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  Ik lees jullie weblog al een hele tijd en wil jullie ontzettend veel sterkte toewensen. Jullie hebben veel tegenslagen gehad.

  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste familie Blom,

  Wat heeft Thijn de laatste dagen weer veel voor zijn kiezen gekregen, dappere strijder. Ik hoop van harte dat hij toch nog wat beter gaat voelen. Diep respect voor Thijn en uiteraard ook voor jullie als ouders. En natuurlijk voor Laurie en Jaron, zo lief en bezorgd als ze voor hun broertje zijn.

  Allemaal heel veel sterkte toegewenst, Betty de volger van deze blog uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och lieverds, wat moet jullie mannetje toch veel meemaken in deze periode van z'n leven, dat wil je toch allemaal niet voor je kind!!Maar je hebt, zoals wij heel goed weten, geen keus.
  Liefs Bennie,Corrine,Niels,Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lieve fam,
  heel veel sterkte, na het lezen van jullie blog kan ik geen woorden vinden. Veel bewondering voor jullie allemaal. Jullie zijn kanjers en Thijn wat ben jij een vechter!

  Marriette Piksen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve allemaal
  Vanuit Heeten wensen wij jullie heel veel sterkte voor de komende tijd en geniet zoveel vooral nog van elkaar
  Gr. Henrie en en enJolande

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.