donderdag 31 mei 2012

Een CT-scan gemaakt

Dinsdag weer naar het umcg geweest. Eerst hadden we een gesprek met de radiotherapeut en daarna werd er een CT-scan gemaakt.Aangezien dat de pijn in Thijn z'n linker bovenbeen een heel stuk beter is geworden was het van de scan afhankelijk of ze gelijk gingen bestralen (want ze willen in eerste instantie alleen de pijn bestralen). Een CT-scan duurt maar ongeveer 2 minuten, dus dat was een appeltje-eitje voor Thijn wat betreft het stil liggen in vergelijking met een MIBG-scan wat ongeveer anderhalf uur duurt. Ze hebben wel gelijk op Thijn z'n been afgetekend de plek wat evt bestraald moet worden als ze dit nodig achten. Ook werden er twee hele kleine tatoeage stipjes gezet voor de plaats bepaling als er daadwerkelijk bestraling plaats vindt. Dit is toen ook gebeurt op Thijn z'n buik, zo wordt de apparatuur nauwkeurig ingesteld op het te bestralen gebied.
Thijn zelf vindt dit wel leuk, en hij verteld dan ook vol trots dat hij 5 tatoeage's (stipjes) heeft.
Links op de foto gaan ze met de naald er in en rechts worden de lijnen nog een beetje extra bij gekleurd.

Gelijk na de scan werd deze bekeken door de radiotherapeut, Thijn en ik waren hier gewoon bij. Hieruit bleek dat er bij de knie geen bijzonderheden te zien waren, maar dat de pijn ws vanuit het bekken kwam. (ook hier zitten uitzaaiingen)
Alleen vond ze het moeilijk te beoordelen of deze plekken ook groter of meer activiteit vertoonden dan bij de vorige scan. Er werd in ieder geval niet gelijk bestraald. Dit moest ze eerst afgelopen donderdag met onze oncoloog en andere specialisten uit het team bespreken.
Aan de hand van deze uitslag wordt er verder bekeken hoe het verder gaat en worden we hiervan telefonisch ingelicht.


Nadien op de poli nog even een bloedbeeld geprikt. 's Middags kregen we hiervan de uitslag en deze was goed genoeg om evt aan een kuur te mogen beginnen.
Het is wel fijn dat de pijn een heel stuk beter is geworden al wordt het lopen wel bemoeilijkt. Hij loopt lang niet zo vloeiend als twee weken geleden.

Vandaag gebeld door de oncoloog, op de CT-scan waren geen afwijkingen te zien in zijn linkerbeen. Wel in zijn linker heupkop (bij z'n bekken), maar deze zat er al. Het is dus speculeren waar de pijn vandaan kwam, dit is niet weer te vinden op de botscan. Bestralen is sowieso geen optie nu omdat de pijn nagenoeg weg is en ze op de scan geen extreme afwijkingen zien.

We gaan nu op de zelfde voet verder die we ingeslagen zijn. Dat wil zeggen we gaan starten met de tweede totemkuur. Eigenlijk zou hij hier dan maandag mee moeten beginnen, omdat deze kuur poliklinisch is. Maar zelf hebben we altijd van "laten we maar zo snel mogelijk beginnen als het kan". En gelukkig kent onze oncoloog ons ook al langer en stelde dit dus zelf al voor, dus beginnen we morgen met de tweede kuur.
De eerste dag is net als de vorige keer weer in Groningen, en de overige 4 dagen in Deventer. Mocht hier in het weekend geen plaats zijn moet Thijn ook het weekend naar Groningen.
Liefs van Ferdi en Jorita

5 opmerkingen:

 1. Lieve allemaal,

  Ondanks de pijn en de beperking bij het lopen, toch een geruststelling dat er in het been van Thijn geen bijzonderheden te zien zijn.
  We wensen jullie heel veel succes met de volgende kuur en we denken aan jullie!!!

  P.s. leuke foto's van Thijn in politiepak in de voorgaande blog. Ziet er echt stoer uit. Zal hij samen met zijn vriendje wel van genoten hebben.We zagen het in de krant.

  Rustig aan doen en groetjes van
  Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heey lieve mensen,

  Thijn zet hem op hé...
  Fijn dat je ook met de scanfoto's zelf mee
  mag kijken! We duimen voor je lieverd .

  Joriata en Lauri en Jaron en Ferdi, voor jullie ieder afzonderlijk...veel sterkte met alles wat er op jullie levensweg komt, tevens wens ik jullie toch een goed weekend ! Lieve gr. jo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Blommetjes,
  Toch weer even wat rust nu er geen andere afwijkingen te zien waren en hopelijk gaat `t nu de goede kant op . Heel veel succes en kracht om jullie mooie ventje te ondersteunen , in dit lange traject .

  Hartelijke groet van Herman en Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Familie,

  Goed om te lezen dat er geen verontrustende beelden te zien waren. En fijn dat de volgende "toverkuur" direct kon starten. Thijn zet 'm weer op hè!
  groetjes fam. Kroes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve allemaal,

  Wat moet je toch een uithoudingsvermogen hebben he? Zet 'm op weer en wij blijven ook aan jullie denken.

  Lieve groet van de Hamersveldjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.