donderdag 17 mei 2012

Eindelijk erbij met het gras maaien


Gelukkig is dit keer de dip uitgebleven en volgde er geen extra ziekenhuis opname.
Wel heeft Thijn steeds meer pijn in zijn linker bovenbeen en af en toe speelt de pijn in zijn hoofd ook meer op. Erg zielig om te zien dat het hem zo veel pijn doet. In overleg met de kinderarts krijgt hij er extra pijnmedicatie bij, namelijk tramadol druppels. Hopelijk werkt het nu wat beter dan de maximale dosering paracetomol die hij al kreeg. Alleen blijft het gissen waar de pijn vandaan komt?? Maar aangezien er op de laatste scan geen vergroting te zien was van de tumor die daar zit, gaan we er van uit dat dit nu ook niet het geval is.

Hij heeft een erg leuk weekend gehad aldus Thijn zelf. Want aangezien hij de vorige zomer bijna iedere keer in het ziekenhuis verbleef met het maaien, harken en inkuilen van het gras (en hierdoor vaak erg verdrietig was), was hij er nu wel bij toen ze voor het eerst dit jaar gras gingen maaien bij ons. Lekker bij op de trekker zitten of spelen met het gras, heerlijk vond hij het en hij heeft Ferdi goed geholpen!!
Na gedane arbeid is het rusten bij de kuil!!

Thijn heeft met de totum kuur de hoogste dosis gekregen en zolang de bloed waarden binnen de juiste tijd weer hersteld zijn gaan ze met deze dosis door.
Mocht het herstel te lang duren voor hij weer met de volgende kuur mag beginnen wordt de dosis bij gesteld zodat er niet te veel tijd tussen de kuren zit.
Dinsdag moest Thijn weer bloed prikken en 's middags kregen we telefoon over de uitslag.
Trombo's en het hb waren wat aan de lage kant (dit hadden we al verwacht), maar aangezien Thijn geen last had van de lage trombo's kreeg hij woensdag alleen een transfusie van de rode bloedcellen.

Thijn z'n haren beginnen toch weer meer uit te vallen en hij krijgt hier ook weer meer last/jeuk van.
En aangezien hij  in z'n nek de meeste haartjes nog heeft zitten en een matje uit de mode is hebben we alle haartjes er maar afgehaald met de tondeuse.

Lieve groet Ferdi en Jorita

5 opmerkingen:

 1. Hey Thijn,

  Wat zal pappa blij geweest zijn met je hulp. Fijn hoor dat je er nu wel bij kunt zijn met met grasmaaien. Wij hopen dat de pijn in je been en je hoofd weer wat minder zal worden. Zet 'm op met je volgende "toverkuur"

  groetjes, Teun, Corine, Thijs en Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Thijn en familie,

  Fijn om te lezen dat Thijn zo kan genieten van het grasmaaien en alles er om heen. Hopelijk wordt de pijn in zijn been en hoofd minder met goede medicatie.
  Heel veel succes en zet hem op samen.

  groetjes Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor Thijn en familie,
  We hopen met jullie dat de behandeling net als het gras een goede oogst oplevert, blijkbaar heeft net als bij ons het zolang geduurd eer de eerste snede kon worden gemaaid, Aron is van kleinaf minder geinteresseerd geweest voor onze boerderij maar meerijden met grote machines vinden ze allemaal fantastisch.

  Arnold, papa van Aron

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke fijn dat je zo kan genieten van het helpen op en rondom de boerderij. Jullie hadden er goed weer bij tijdens het gras maaien en het inkuilen. Ik hoop van harte dat de pijn in je been/hoofd met iets meer druppels/medicatie zal verminderen. Geniet lekker van het mooie weer, lekker buiten spelen.

  Een trouwe lezer van je blog uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Familie Blom,

  Fijn om te lezen dat Thijn zo genoten heeft van het inkuilen en de boer blij dat het weer in de kuil zit.
  Naar voor Thijn dat hij pijnklachten heeft, hij is zo flink, zelfs met de fiets naar school geweest een hele prestatie.
  Hopelijk doet de extra medicatie zijn werk en kan hij de dingen doen die hij graag wil.

  Heel veel groeten van ons allen,
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.