zondag 29 april 2012

Nog onduidelijk welke kuur het gaat worden

Vrijdag hebben we bericht gekregen van onze oncoloog dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe de vervolgbehandelingen er uit zullen zien.
Er zijn twee mogelijkheden; namelijk toch nog doorgaan met de N8 kuren of beginnen met een andere chemo kuur namelijk de totum kuur.

Met de N8 kuur kun je namelijk niet eeuwig doorgaan omdat dat een te grote aanslag pleegt op het beenmerg, aan de andere kant komt het herstel van het bloedbeeld van Thijn wel steeds eerder.
De totum kuur is een poliklinische kuur van 5 dagen.Deze is iets milder en anders van samenstelling.Thijn zou dan de eerste dag naar Groningen moeten en de andere 4 dagen kan dan in Deventer plaats vinden.

Het overleg met de arts in Amsterdam heeft plaats gevonden en hij kiest voor de totum kuur. Het overleg met Rotterdam en Nijmegen (hier wil hij ook advies vragen) moet nog plaats vinden en aan de hand wat hier uit komt wordt een beslissing genomen.
Wel is zeker dat Thijn volgende week woensdag gaat beginnen met kuren want het bloedbeeld hiervoor is goed genoeg. Alleen is dan nog even de vraag welke kuur het gaat worden. En dat horen we dan dinsdag.

Ook is de naam van de kliniek in Duitsland (Greifswald) in de wandelgangen wel eens genoemd en hier hebben we het met onze oncoloog ook over gehad, omdat hier ook verschillende kinderen uit Nederland die niet in aanmerking komen voor de immunotherapie in Amerika naar toe gaan. Maar zolang deze kuren nog effect hebben op de tumoren gaan we eerst op deze voet verder.

Thijn zelf maakt het allemaal niet zo veel uit. Hij geniet overal volop van:  van de mooie tulpen (van de aktie) in z'n tuintje, van de nieuwste aanwinst op de boerderij, namelijk een nestje met jonge kuikentjes en verder gewoon lekker met z'n vriendjes spelen.
Ook heeft Thijn meegedaan met zijn klas met het showtheater op school. Ze speelden het stuk van Foeksia de miniheks en Thijn was samen met nog andere kinderen houthakker. Hij vond het erg leuk om te doen en het was een mooi optreden. Super gedaan groep 3!!Groetjes van Ferdi en Jorita

4 opmerkingen:

 1. hallo veel succes met de volgende kuur; yvonne en emiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo dappere Thijn en familie,
  Heel veel sterkte met de volgende kuren, wat het ook mag zijn.
  Wij denken aan jullie en hebben ontzettend veel bewondering voor jullie als gezin....hou vol samen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Thijn en familie,
  Heel veel sterkte bij de volgende kuur.
  Hou vol samen, het is bewonderenswaardig hoe jullie je overal doorheen slaan...
  Thijn, jij bent de dapperste jongen, die ik ken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo familie Blom,

  Veel succes van onze kant. Welke kuur het ook gaat worden, als het maar zijn werk doet. We denken aan jullie en duimen voor een positief resultaat. Heel veel sterkte en houd de moed er in samen!!!

  groetjes van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.