maandag 9 april 2012

Paasdagen

Thijn voelde zich vorige week goed genoeg om iedere dag naar school te gaan en af en toe ook nog te spelen met een vriendje na school. Hij is zelfs nog een middagje met een vriendje mee geweest naar de camping. Iedere keer verwachte ik een telefoontje dat ik hem op moest halen, maar het belletje bleef uit en hij heeft zich goed vermaakt.
Maar hierna is hij dan ook wel munt en gaat dan lekker op de bank of op bed liggen met de nintendo in de hand en de televisie aan (lang leve de technologie).

Vrijdagavond begon Thijn wat verhoging te krijgen en zaterdagochtend had hij echt koorts van 39 graden. Omdat ons altijd op het hart gedrukt wordt om dan gelijk te bellen, heb ik de dienstdoende oncoloog in Groningen gebeld. Dit keer heb ik toch voor het umcg gekozen om opgenomen te worden omdat dit voor mij toch iets vertrouwder is dan het Deventer ziekenhuis.
Aangekomen op de afdeling moesten we nog wel even wachten tot dat er een kamer vrij was. Tot die tijd lag Thijn zolang op een bed in een onderzoekskamertje. Het was erg druk op de afdeling maar de vap moest wel gelijk aangeprikt worden om bloed af te kunnen nemen en aangezien ik het al zo vaak heb gezien hoe dit in zijn werk gaat, heb ik de verpleegkundige maar geassisteerd.
Twee uur later kregen we de uitslag en bleek dat de ontstekingswaarden weer veel te hoog waren en er moest gelijk begonnen worden met antibiotica. Op de uitslag van de bloedkweek moeten we nog wel enkele dagen wachten waarna ze dus misschien ook gerichter antibiotica kunnen geven mocht dit nodig zijn.
Verder wordt Thijn via de monitor ook goed in de gaten gehouden.

Onze gedachten gaan nu ook wel regelmatig terug naar een jaar geleden. Toen werd Thijn gelijk na de eerste kuur met Pasen ook met spoed opgenomen en ging het helemaal niet goed met hem en zat hij tegen 'n shock aan. En op het moment dat je dan denkt dat het beter gaat en één van ons naar huis gaat wordt je thuis gebeld dat het beter is om weer terug te komen in het ziekenhuis. Dit was één van de eerste keren dat ik echt bang was om Thijn te verliezen.
Gelukkig lijkt Thijn nu op de antibiotica kuur goed te reageren en is hij zelf ook goed te pas.

Gisterenavond ben ik met Laurie en Jaron nog wel even naar het paasvuur heen geweest, dat dit keer werd aangestoken door de stichting Dappere Thijn. Ook Thijn zou hier anders bij aanwezig zijn en helpen met aansteken, maar helaas....
Dus moesten we het op de afdeling maar gezellig maken met elkaar. 's Morgens kwam de paashaas langs en had voor alle kinderen een cadeautje meegenomen en wat lekkers. Tussen de middag gingen ze patat eten, Thijn mocht met Frouke (voedingsassistente) mee naar de centrale keuken om dit op te halen en vanmiddag gaan ze met alle kinderen die van de afdeling af mogen papieren paaseieren zoeken, die ze eergisteren eerst moesten kleuren. Hieraan zit dan ook een prijsvraag aan verbonden. Ze doen echt hun best om het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Groetjes Ferdi en Jorita

2 opmerkingen:

 1. hallo luitjes daar in het UMCG. We denken veel aan jullie. Jammer genoeg weer extra tijd in het ziekenhuis. Gelukkig wordt er daar goed voor thijn gezorgd, en dat is nu het aller belangrijkst. Hoop dat jullie toch manieren vinden om het voor jullie allemaal samen vol te houden. Grote bewondering voor jullie allemaal en hopelijk snel weer samen thuis.

  gr Tonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Thijn,

  Wat fijn dat de antibiotica werkt.
  Heb je nog veel paaseieren gevonden?
  Hopelijk kun je snel weer op school komen.

  Groetjes,
  Yorick Veldkamp en de rest van de familie

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.