woensdag 4 april 2012

Webchair

Zaterdagavond tegen 19.45 uur is Thijn thuis gekomen vanuit het umcg en Laurie had als welkom een heerlijke monchou taart klaar gemaakt. Ondanks dat het een hele lange zit was en je 8 dagen lang 24-uur aan je bed gekluisterd zit ( de laatste twee dagen duurde de chemo maar een uur per dag en kon hij tussendoor van de kamer af) heeft Thijn ontzettend veel plezier gehad met z'n kamergenootje. Het klikte erg goed tussen die twee en dan is het ook wel leuk om op een tweepersoons kamertje te liggen en veel pret met elkaar te hebben (voor mams was het 's nachts wat minder als je op een kamer ligt en de ander ouder snurkt behoorlijk).

Dinsdagochtend heeft een installateur in opdracht van klasseContact de webchair op school geïnstalleerd en ook bij ons thuis de verbinding met school gemaakt. Via KlasseContact hebben chronische of ernstig zieke kinderen die langdurig niet naar school kunnen zo toch de mogelijkheid om de lessen in de klas te volgen met de eigen leerkracht en blijven ze in contact met klasgenootjes.
Dit gebeurd in de klas via de webchair, dit is een stoel met een scherm, waarmee via internet een beeld- en geluidsverbinding kan worden gemaakt tussen school en Thijn thuis of in het ziekenhuis. Thijn heeft thuis nu een laptop met camera zodat hij op afgesproken tijden, als hij niet in staat is om op school te komen toch de lessen kan volgen en dan zelf de klas rond kan kijken en mee kan doen met de les.
's Middags kwam er iemand van de kpn langs (alles wordt door de kpn namelijk gesponsord) en had Thijn voor het eerst contact met zijn klas. Ze hebben eerst een paar spelletjes gespeeld zoals levend memory en daarna deed Thijn mee met woordjes hardop lezen vanaf het digibord. Eerst is het natuurlijk allemaal erg spannend en is het nog een beetje uitproberen. Maar het is een geweldig mooi initiatief en we hopen dat Thijn er veel plezier aan mag beleven.            http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EsxXx5LfuJ0

Gisterenochtend ook bloed geprikt in Raalte. 's Middags kregen we telefoon dat de bloedplaatjes en het hb veel te laag waren en dat Thijn om 16.30 uur in het Deventer ziekenhuis werd verwacht, want dan kwam het bloed binnen. Eigenlijk hadden we nog een verjaardag waar hij erg naar uit keek, maar zonder te mopperen gaat hij weer gewoon mee en dat vindt ik dan weer zo knap van hem. Doordat we dus aardig laat in Deventer aankwamen was Thijn pas tegen 23.00 uur klaar met de bloedtransfusies. We hebben toen vooraf besloten om Thijn een nachtje in het ziekenhuis te laten. Ik zelf ben wel naar huis gegaan.
En nu zo weer naar m'n dappere jochie toe!

Liefs Ferdi en Jorita

5 opmerkingen:

 1. Wat Supermooi en goed dat Thijn nu alles kan volgen via de Laptop!!!!!!
  wij vinden ook dat Thijn zo knap en stoer is..petje af Thijn!!

  Doe Thijn de groeten als je hem zo weer ziet!!!

  Liefs Rob en Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He hoi Familie
  Fijn he weer thuis hopenlijk blijft thijn koorts vrij.
  Ik zag hem vandaag al in de krant staan.
  Ha ha Hebben jullie Jimmy ook nog gezien in de krant van maandag?

  Zet hem op he. Ik wens jullie lekker veel thuis te zijn.

  Groetjes Familie Bastiaans
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Thijn en familie,

  De techniek van tegenwoordig, geweldig!!
  Wat mooi voor je Thijn, dat je contact met school kunt hebben op deze manier!
  Geniet er van. Aan je gezichtje te zien op de foto heb je er wel plezier in.
  Veel sterkte en we denken aan je.

  groetjes Frank,Herma,Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Familie,

  Na mijn bijzondere ontmoeting met jullie, ben ik toch wel geschrokken van het bericht dat Thijn diezelfde middag nog in het ziekenhuis moest blijven. Zo zit je samen bij de computer en dan zo'n tegenvaller. Wij hopen dat Thijn snel weer naar huis kan.

  Groeten Edwin Rouwenhorst en familie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Thijn!

  We hebben net je webchair in groep 3 bekeken, wat een gave stoel! We zijn blij voor je dat je zo de les kunt volgen. Niet te veel spieken he :D

  groetjes groep 8!!! (de nieuwsgierigste klas van de school)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.