donderdag 10 november 2011

Stapje voor stapje gaat het de goede richting op

Iedere dag gaat het een beetje beter met Thijn.
De medicaties die Thijn kreeg om de bloeddruk op peil te houden mochten gestopt worden en dit gaat hartstikke goed.
Doordat de longfunctie ook weg viel werd Thijn continu beademt en verschillende keren per dag de longen uitgezogen omdat hij zo benauwd was. Maar iedere dag werd de volume van het beademen iets terug gedraait en woensdagmiddag mocht Thijn van de beademing af. Hij kreeg toen nog wel een zuurstofmasker voor en vanaf vandaag alleen nog een zuurstofbrilletje omdat hij het zelf nog net niet helemaal alleen redt.
Thijn is zelf ook erg blij dat de beademingsbuis er uit is, want hierdoor kon hij ook niet praten en duidelijk maken als er iets was. Dit is erg frustrerend voor hem. Maar ondanks alles bleef hij er toch rustig onder, petje af kereltje!!

De infuuslijn in de halsslagader is er woensdag uitgehaald en een lijn in de hand donderdag omdat Thijn nu steeds minder middelen via het infuus krijgt zijn deze nu overbodig.
Thijn had zondag nog 6 toegangen voor een infuus en er liepen 15 pompen op de infusen, nu heeft Thijn nog maar 4 toegangen en lopen er nog 4 pompen.

Thijn houdt nog wel erg veel vocht vast en zijn bovenlichaam ziet er ook opgezet uit.
Hij krijgt nog maar een kleine hoeveelheid aan sondevoeding om zijn maag-darmkanaal een beetje te beschermen, maar meer kan hij nog niet verdragen. De rest van de voeding loopt vanaf donderdag via het infuus en komt dus rechtstreeks in het bloed.
Zijn afweer is nog steeds 0,0.
De bacterie die dit allemaal veroorzaakt heeft komt waarschijnlijk uit de darmen, maar zeker weten doen ze dit niet en misschien kom je het ook wel helemaal nooit te weten. Het grote aantal aan antibiotica's gaat gewoon door en dit kan nog wel 14 dagen duren, maar ze zeggen dat ze het goed onder controle hebben.

We zijn ontzettend trots op ons dappere kereltje en hij doet erg goed zijn best.
We hebben ook ontzettend veel waardering gekregen voor de mensen op de i.c, hoe ze zondagmiddag als een team samenwerkten en alles op alles deden om de boel onder controle te krijgen. (zelf hopen we dit nooit meer mee te hoeven maken)

Met de middag is Thijn verhuisd naar de high-care. Hij is altijd nog wel erg suffig en slaapt veel, maar het gaat dus gelukkig iedere dag stapje voor stapje een beetje beter met Thijn.

Lieve groet Ferdi en Jorita

6 opmerkingen:

 1. Pfff wat zullen jullie geschrokken zijn. Blij om te horen dat het langzaam weer wat beter gaat. Wat een dappere tijger hebben jullie !!!

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal en we denken vaak aan jullie !!!

  Ronald, Monique, Jorn en Silke Kogelman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve mensen,
  Wat fijn om dit bericht te lezen! Wat een volhouder, dat mannetje van jullie! En wat geweldig dat er mensen zijn die zo professioneel de zorg aan Thijn willen en kunnen bieden! Ons hart is bij jullie.

  Lieve groet van de familie Besten op de Eekte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Thijn,

  Iedere dag hebben we gekeken of mama al iets over jou had geschreven. Gelukkig kunnen we nu lezen dat het weer de goede kant op gaat. Je bent en blijft een KANJER en je ouders ook.

  m.v.g.
  de Kroesjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAT EEN MOEILIJKE TIJD HEBBEN JULLIE ACHTER DE RUG.. EN NOG..
  MAAR FIJN TE LEZEN DAT HET TOCH WEER LANGZAAM DE GOEDE KANT OP GAAT..
  HET KAARSJE BLIJFT BRANDEN VOOR JULLIE.

  LIEFS LIANE EN ROB

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve allemaal, wat fijn om dit te lezen!
  Wat een kanjer zeg!!!
  Lieve groet Theo, Elly en de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve familie Blom,

  Wat een moeilijke week is dit voor jullie. Toch fijn om te lezen dat het weer langzaamaan beter gaat. Voor jullie allen, zet 'm op!!!
  Thijn laat zien dat hij dapper is. Goed dat er specialisten zijn die weten wat Thijn op dit moment nodig is.
  Veel sterkte en we zijn in gedachten bij jullie.

  Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.