donderdag 3 november 2011

De chemo's zijn ten einde

Hoera, de chemokuren zijn voorbij en dat is maar goed ook want er zit nu wel genoeg gif in Thijn's lichaam. De zware kuur was woensdag afgelopen, vandaag heeft Thijn een time-out en morgen worden de stamcellen teruggegeven.
De witte bloedlichaampjes zijn naar het nulpunt gedaald door deze zware kuur en doordat Thijn nu zijn eigen stamcellen weer teruggeplaatst krijgt, wordt dit weer in balans gebracht.
Het duurt 2 á 3 weken voor de stamcellen voldoende zijn uitgegroeid
De bijwerkingen van de kuur beginnen nu wel op te spelen. Last van jeuk, de buikpijn start weer, overgeven en Thijn heeft ook pijn aan de slokdarm. Veel meer dan pijnmedicatie kunnen ze hiervoor niet extra geven, omdat hij al zo veel bij voorbaat kreeg.

Ondanks dat hij zich niet echt lekker voelt, verveelt hij zich ook wel. En daarom vond hij het extra leuk toen de juffrouw van zijn klas belde. Ze deden toen met de hele klas een spelletje, terwijl de telefoon op de intercom stond kwamen er verschillende klasgenootjes aan de telefoon die dan zeiden: "ra, ra wie ben ik"? En dan moest Thijn raden wie hij aan de telefoon had, erg leuk en zo blijft hij betrokken bij de klas.

Veel liefs van Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

  1. Och mannetje..wat moet je toch veel meemaken he?
    Kan me voorstellen dat je je érg verveeld!
    Maar toch doe je het zó goed en gedraag je je zó DAPPER!!!


    Suc 6 van de week met de uitslagen.
    We branden weer een kaarsje voor jullie!

    Liefs liane en Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve, lieve Thijn,

    Wat fijn dat de kuren voorbij zijn! En hoe zit het met de engelse les? Kun je al een beetje engels praten?

    Groetjes, Emiel, Yvonne en Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Thijn,

    Yes, eindelijk geen chemo-kaspertjes meer!!!! Ook wij zijn ontzettend trots op je hoe je alles doorstaat. Je bent een HELD!!.
    Ook erg mooi om te lezen dat zich zoveel mensen voor jou inzetten. We hopen dat je snel weer naar huis mag. We blijven je volgen.

    groetjes,
    De Kroesjes

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.