donderdag 6 december 2012

Sinterklaas

Thijn is na omstandigheden goed te pas en hij is steeds minder in bed te vinden.
Zaterdag hadden we pakjesavond met de hele familie. 's Middags had Thijn meegeholpen met hapjes maken en 's avonds was het een dolle boel in huize Blom. Een berg cadeautjes en vele blijde gezichtjes, het mooiste cadeautje vond Thijn toch wel een kettinkje met een hangertje in de vorm van een tractor er aan.
Zondag zijn we naar de film van Sinterklaas geweest. Thijn wou er erg graag heen en we dachten van we zien wel  of hij het volhoudt, want zo lang achter elkaar in de rolstoel zitten heeft hij de afgelopen periode nog niet gedaan. Maar het ging bijzonder goed en hij heeft genoten van de film en van de popcorn. Hij had al lang niet meer zo gegeten, maar mede door de spanning van de film ging zijn hand met popcorn steeds weer richting zijn mond.

Dinsdagmiddag hadden we een gesprek in het umcg met onze oncoloog. Er zijn niet één of twee plekjes er bij gekomen maar meerdere plekken over zijn gehele lichaam en als je de plaatjes van de scan er bij ziet is dat zóóó confronterend en het zal een moeilijke haast onmogelijke klus worden.
Toch willen we zelf ook een gesprek aanvragen met de professor in Greifswald, want er heerst nog zo veel vragen en angst.
Vrijdag zal dit gesprek plaats vinden en reizen we richting Greifswald, en al zal het een moeilijk gesprek worden, hopelijk geeft het vooral veel duidelijkheid.

Gisteren is Thijn nog van 10.30 uur tot 12.30 uur op school geweest om Sinterklaas te vieren en hij heeft er van genoten, wel doen we op dat soort momenten uit voorzorg wat extra morfine geven zodat hij er ook echt van kan genieten (net als met de film). En tegen 17.00 heeft hij pas weer zijn bed opgezocht en dat is zo fijn om te zien.
Vandaag eerst nog naar het Deventer ziekenhuis voor een bloedtransfusie en een transfusie van bloedplaatjes.

Verder doet het ons erg goed om te zien hoe iedereen betrokken is met de situatie in welke vorm dan ook.

Lieve groet Ferdi en Jorita

13 opmerkingen:

 1. Wát fijn dat je zo van de film en sinterklaas op school hebt genoten Thijn!
  Heb je de ketting al vaak gedragen?

  wij zijn met ons hart bij jullie en voelen echt met jullie mee..heel veel sterkte vrijdag.

  Liefs Rob en Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Allemaal,

  Wat heb ik al vaak op het blog gekeken of jullie al iets geplaatst hadden; jullie zijn heel veel in onze gedachten. Wat ontzettend fijn dat jullie samen het Sinterklaasfeest konden vieren. Maar wat een dubbele gevoelens zullen er ook zijn.
  Wij wensen jullie veel sterkte voor het gesprek van komende vrijdag.

  een hartelijke groet, Teun, Corine, Thijs en Bas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Familie,

  Lieke vertelde gisteren al dat Thijn heel lang op school was geweest. Fijn dat je zo genoten hebt Thijn en dat je een leuke sinterklaas thuis hebt gehad. Veel sterkte morgen en rij voorzichtig met elkaar.
  Wij denken aan jullie.

  Groetjes Wilco, Odet, Lieke en Niels.
  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een achtbaan van emoties... Het ene moment zie je jullie kleine mannetje lekker genieten en gelukkig zonder al te veel pijn, maar ondertussen ben je met je hoofd alweer bezig met het gesprek van vrijdag.

  Heel veel sterkte gewenst in Greifswald! Hopelijk geeft het gesprek in ieder geval de duidelijkheid waar jullie zoveel behoefte aan hebben. Onzekerheid is zo zwaar...

  Groeten Elske (Holten)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kippevel als je dit leest. Fijn dat Thijn nog goed heeft kunnen genieten van Sinterklaas..
  Heel veel sterkte morgen, hopelijk meer duidelijkheid voor jullie.
  Een L'veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto van jou met sint en zijn pieten. Fijn dat je ondanks alles een fijn sinterklaasfeest mocht vieren op school en natuurlijk ook thuis met je familie.
  Heel veel sterkte morgen voor het gesprek, dit zal hopelijk duidelijkheid geven. (Al zal het moeilijk zijn)
  Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat Thijn zo heeft kunnen genieten van Sinterklaas. Volgens mij hebben ze het woensdag ook erg naar de zin gehad. Sanne kwam thuis en ik dacht, he, is dit wel Sanne?? Erg leuk om op deze manier samen te genieten en even de nare dingen naar de achtergrond te kunnen plaatsen.

  Ook van onze kant, veel sterkte voor het gesprek, we zijn in gedachten zeker bij jullie. Kijk goed uit en vindt steun bij elkaar en bij velen die dicht bij jullie zijn.

  Lieve groetjes van Frank, Herma, Marieke en Sanne.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat Thijn samen met jullie zo van het sinterklaas feest heeft kunne genieten. Ook op school was het erg leuk geweest volgens mij. Nina vond het in elk geval fantastisch dat thijn erbij was! En een hele mooie foto met Sint en de pieten!!
  Goeie reis morgen, voorzichtig met de sneeuw en heel veel sterkte met het moeilijke gesprek!
  Onze gedachten zijn bij jullie, keep up your spirits!!!!
  Liefs Mariette, Martijn, Nina, Stijn en Suzie xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jan Willem Docter7 december 2012 om 00:14

  Heel veel sterkte en kracht toegebeden.

  Jan Willem Docter

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze gedachten zijn bij jullie, liefs Bennie,Corrine,Niels en Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey kerel... stond er deze week weer van versteld hoe je tussen alle momenten van pijn nog weer kan lachen en een grapje kan vertellen....
  wat een ontzettende super vent ben je toch..

  Beetje beter gevoel van het zakje bloed?

  Dikke knuffel
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij gaan zometeen naar de gezinsviering en zullen een kaars opsteken voor jullie allemaal. Heel veel sterkte vanuit Schalkhaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier zijn geen woorden voor,zo hard gevochten en dan nog met lege handen staan.
  Heel veel sterkte de komende tijd ,geniet nog heel veel van elkaar.
  Fam middelkamp

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.