donderdag 20 december 2012

Opnieuw bestralen

Het is op het moment een achtbaan van emoties bij ons. Angst, zorgen, verdriet, boosheid en gefrustreerd zijn, waarom... waarom Thijn.... Zo gestreden en eigenlijk blijf je strijden, ook wij want je weet dat Thijn niet meer beter wordt maar ergens blijf je als ouder altijd een sprankje hoop houden ook al is het alleen maar om hem zo lang mogelijk bij je te houden.

Zondag zijn we nog even naar de Mc Donald geweest, want je moet de goede momenten toch maar pakken en in voren kun je niets meer plannen.
Zijn buik is eigenlijk continu zeer pijnlijk en hij weet eigenlijk al niet meer anders. Zijn been doet voornamelijk pijn met bewegen, maar zelf weet hij hier al goed mee om te gaan en weet hoe hij deze het best kan ontlasten. Helaas heeft hij ook weer erge hoofdpijnen, dit keer niet achter op het hoofd maar aan de voorkant en hier is ook weer een verdikking te zien.

Gisteren zijn we met ons hele gezin naar Groningen geweest en hadden daar een gesprek met onze oncoloog. Hij heeft Thijn en ook Laurie en Jaron op kinderlijke wijze verteld dat er geen behandeling meer mogelijk is en als hij een tovermiddel had, hij deze al lang gebruikt had, maar helaas....
Hij vertelde ook om zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen na al die ziekenhuis opnames in verschillende ziekenhuizen waar je als kind zijnde eigenlijk helemaal niet hoort te liggen. En zover als dit mogelijk is proberen we ook zoveel mogelijk te genieten.

Aangezien Thijn de plek precies kan aanwijzen waar het hem zo zeer doet in zijn hoofd (en de verdikking is er natuurlijk ook te zien) is er besloten om die plek te gaan bestralen. En na enig overleg kon het gelukkig nog dezelfde middag.
Wel moest er weer een mal gemaakt worden voor zijn hoofd (deze mocht hij na afloop meenemen naar huis) en hierna volgde de ct-scan van zijn hoofd, ook hebben ze gelijk een ct-scan van zijn linker heup en knie gemaakt omdat het lopen ook echt helemaal niet meer gaat. En als je dan de foto naderhand ziet is het ook niet zo verwonderlijk dat hij zoveel pijn heeft, dus is er besloten om die twee plekken ook te gaan bestralen.
Het bestralen zelf duurt niet zo lang maar alles moet eerst berekend worden. Ferdi is ondertussen met Laurie en Jaron de stad ingelopen, want een hele middag wachten in het ziekenhuis is ook geen leuke bezigheid.
Tussendoor moest er nog bloed geprikt worden en het hb en de bloedplaatjes waren veel te laag, dus vanmiddag naar het Deventer ziekenhuis voor de transfusies. Voor een transfusie moeten ze in Deventer zelf ook bloed hebben om het kruisserum te bepalen, dus ben ik gisterenavond met twee buisjes bloed vanuit het umcg naar Deventer gereden om het daar af te geven.
Hopelijk knapt Thijn er lichamelijk iets van op nu hij er bloed bij heeft gekregen en is bestraald.

Lieve groeten Ferdi en Jorita

10 opmerkingen:

 1. Het is soms zó weinig wat een mens te bieden heeft..
  Je kunt slechts laten blijken dat je met de ander meeleeft...
  Héél veel knuffels voor jullie en natuurlijk speciaal voor Thijn.

  Rob en Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, gewoon wauw! Ik volg jullie verhaal al bijna vanaf het begin, helaas.
  Ik zou jullie graag willen laten weten dat ik veel bewondering heb voor jullie doorzettingsvermogen en dapperheid. Geniet van de tijd die jullie nog hebben samen, al weet ik zeker dat dat goed gaat komen.

  Heel veel liefs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja wat kunnen we hierop zeggen, het zijn maar woorden.
  Waarom kan dit nog, waarom dappere thijn, zo gevochten, zo sterk, zo jong....
  Een familie die al een sterke band hadden, die band is alleen maar sterker geworden, jullie hebben met zn allen zoveel moeten geven, zoveel moeten inleveren....
  Hier branden vanavond kaarsjes, 1 voor dappere thijn, 1 voor het gezin, 1 voor alle kindjes die nu vechten en 1 voor alle strijdertjes die nu boven in de hemel een heel mooi sterretje zijn.

  Sterkte.

  Eric, Grietje, Nikita en Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb heel veel bewondering voor jullie, hoe er als gezin met de situatie wordt omgegaan. Geniet voor zover dat mogelijk is van alle mooie dingen en uitstapjes. En mooi dat Thijn op school getrakteerd heeft voor zijn 8e verjaardag, fijn dat hij hier van kon genieten.
  Hopelijk kan de bestraling nog wat voor jou betekenen Thijn, dat je wat minder pijn zal hebben. Allemaal heel veel sterkte, Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo thijn,

  Hopelijk heb je toch nog een gezellige kerst zonder veel pijn met je papa mama Laurie en Jaron.

  groetjes van julie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo thijn, ferdie, jorita, laurie en jaron.

  Hopelijk kunnen jullie nog een hele fijne tijd doorbrengen.
  Hier brand elke dag een kaarsje.

  Jij bent echt dapper thijn

  Groetjes Yorick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thijn,

  Ik vind het heel erg voor je dat je zoveel pijn hebt.
  Wij steken ook weer een kaarsje voor jou aan vanavond.

  Melle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, wat wens je nu. Alleen een tijd, de gegeven tijd, door wie. Niemand heeft hier meer invloed op. Ik wens Thijn alle liefde en houden van, van ieder die dicht bij hem mag zijn, voor de komende tijd. En als het kan, zonder pijn, aub zonder pijn. Zou God dat nog voor hem kunnen doen? Geen idee, ik denk dat alleen Thijn, zo klein als hij is, nu weet. Lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel sterkte, voor jullie allemaal. Wat verschrikkelijk moeilijk allemaal, maar we hopen dat jullie nog een poosje van elkaar mogen genieten, zonder al te veel pijn. We denken aan jullie, lieve groeten van ons. Hans, Inet, Ruben, Michiel en Julian Lukas

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel doorzettingsvermogen heeft Thijn en ook jullie als gezin!
  Echt respect hebben wij voor jullie, konden we maar meer doen dan te laten weten dat we bij jullie zijn in gedachten!! Het doet zo'n pijn om toe te moeten kijken en die machteloosheid te voelen, omdat je weet dat je niets kunt veranderen.
  Veel liefs van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.