zondag 23 december 2012

Trakteren

Donderdagochtend is Thijn van 11.30 uur tot 12.00 uur op school geweest om al vast te trakteren in zijn klas voor zijn verjaardag. Hij heeft getrakteerd op een heus biertje van kaaschips en popcorn. Onder invloed van toch wel behoorlijk wat morfine heeft hij het volgehouden en er ook van genoten. Ook heeft hij de klas getrakteerd op een polsbandje van "kanjers met lef" van de vokk (toekomst voor kinderen met kanker). Twee vriendjes mochten Thijn mee helpen met uitdelen en daarna nog even naar de klas van Jaron en Laurie waar ze ook nog gezongen hebben voor Thijn. Hij stond volop in de belangstelling en ook de leerkrachten hadden nog een verrassing voor hem.

Hierna naar het Deventer ziekenhuis voor de transfusies. Dit keer had ik de rolstoeltaxi bij de school besteld dus we konden gelijk door.
Thijn moest anderhalf zakje bloed er bij hebben en een zakje bloedplaatjes aangezien deze maar 4 waren. Hierna moest er een nieuwe sonde ingebracht worden maar ik was vergeten om er een van huis mee te nemen want de spuiten die ik gebruik van het umcg passen niet op de sonde van het DZ.
Dus dit moet maar even uitgesteld worden, maar dit vond Thijn niet zo erg.
We hebben nu afgesproken dat ik zelf in het vervolg Thijn thuis ga bloed prikken, zodat ik dit op elk gewenst tijdstip kan doen en niet hoef te wachten op het priklab. Natuurlijk moest ik wel een keer proef prikken, dus eerst was zuster Heleen aan de beurt en toen zei Thijn: nu moet je maar op mij prikken, de bikkel gewoon zich zelf aanbieden als proefkonijn. En gelukkig ik was geslaagd!


De 3 jarige jobben!!!
Vrijdagmiddag had Thijn zijn kinderfeestje. Andere jaren vierde hij
dat altijd met twee vriendjes maar nu was dit toch wel veel te vermoeiend voor hem en ook heeft hij hiervoor toch wel veel te veel pijn, maar aan de andere kant wou hij het ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus nu kwamen 11 jongens van de klas halverwege de middag vanaf de buren ook even bij ons thuis en kwamen ze om de beurt twee aan twee bij Thijn aan bed om een cadeautje of een kaartje te geven. Het was geweldig mooi om te zien en Thijn heeft genoten! Hierna gingen ze bij ons thuis voetballen terwijl Thijn op bed lag en toen heb ik wel even een traantje weggepinkt toen ik daar 11 jongens zag voetballen i.p.v. 12 jongens. Hierna gingen ze weer terug  naar de buren om het feestje verder te vieren.

Vandaag had Thijn zijn laatste chemo etoposide en nu is het even rust en moet het bloedbeeld zich weer een beetje herstellen.
De bestralingen hebben zijn werk ook nog niet zo veel gedaan, want de pijn in zijn hoofd en been is er niet echt veel minder op geworden, maar het meeste heeft hij toch wel last van zijn buik. Maar misschien is dit ook wel een bijwerking van de chemo, dus maar even afwachten hoe het gaat als hij nu even een time out heeft. Verder heeft hij ook erge last van diarree en moet met enige regelmaat overgeven, dus zijn we nu begonnen met ors om uitdroging te voorkomen. Ook zijn we begonnen met yakult voor de darmflora.

Liefs Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

 1. Lieve schatten, KOESTER deze dagen met je gezin!!!!!!!!! Liefs Bennie,Corrine,Niels en Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me bij Corrine aan, koester de momenten.........
  liefs
  Judith Willeman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet voor zover het nog kan van de mooie momenten met jullie gezin.
  Hier branden op kerstavond vele kaarsjes voor Thijn.
  Zwolse volger van deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.