woensdag 14 november 2012

Operatie


na de operatie op de uitslaapkamer
vlak voor de operatie
Vorige week vrijdag is bij Thijn de vap er uit gehaald. De operatie duurde ongeveer 20 minuten en ze zouden weer een nieuwe lijn in de halsslagader inbrengen voor de chemo en de antibiotica. Alleen zijn ze dat tijdens de operatie vergeten om te doen....... soms....... moet  je wel heel vaak tot 10 tellen. In eerste instantie zouden ze dat nog weer diezelfde dag doen en moest Thijn weer onder narcose, nadien besloten ze toch om het enkele dagen later te doen. Thijn heeft nu een infuus in de hand waar de chemo en antibiotica door heen loopt en dit gaat eigenlijk ook best wel goed ondanks dat je nu in een kleiner bloedvat zit en ze bang waren dat het verstopt ging zitten., dus nu hoeft hij het infuus via de hals niet meer te hebben.

De eerste dagen na de operatie zakte de ontstekingswaarden nog niet, dus we waren al bang dat de operatie voor niets was geweest en dat toch ergens anders in zijn lichaam een infectie zit. Maar vanaf gisteren begon het toch te zakken.
Voor de geïnteresseerden: Thijn is anderhalve week geleden begonnen met een crp waarde van 312 maar toen reageerde het lichaam wel op de antibiotica, tijdens de tweede ziekenhuisopname in Duitsland steeg de waarde weer boven de 200, gisteren was het 192 en vandaag 59. Eigenlijk moet het wel onder de 10 komen en het liefst onder de 3.
Nu kan in ieder geval de operatie van een nieuwe vap wel doorgaan en deze is gepland voor vrijdag. Morgen krijgt hij eerst nog een bloedvaten onderzoek.

Thijn heeft  nog wel erg veel pijn aan zijn been en als hij eenmaal goed ligt dan gaat het wel maar wil hij zich omdraaien dan is de pijn erg heftig en doet hij er wel 10 minuten over. Ik moet het been dan echt ondersteunen en centimeter voor centimeter gaat het been dan naar links of rechts.
Vanaf woensdag is hij ook niet meer van bed af geweest.

De postbode heeft het maar druk in Greifswald want iedere dag krijgt Thijn post waar hij erg blij mee is en degene die de post rondbrengt in het ziekenhuis komt altijd met een grote lach binnen en roept: Post uit Holland!!

Lieve groet Ferdi en Jorita

6 opmerkingen:

  1. heel veel sterke we denken aan jullie.
    groeten amelia cisca en colin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte gewenst !
    Thijn je staat mooi op de foto ,kanjer dat je bent!

    Lieve groet Bernhard Irma Eva en Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thijn, wat ben je toch een kanjer. Al ruim 1 1/2 jaar strijd je tegen deze vreselijke ziekte. Super hoe jij en natuurlijk je ouders,broer,zus zich er doorheen slaan. Allemaal heel veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie net de foto van het bezoek van Laurie en Jaron aan Thijn. Super om dit weekend als gezin lekker samen te kunnen zijn.

      Verwijderen
  4. Hallo thijn en familie
    Wat een narigheid weer afgelopen week.
    Moedig en dapper om er altijd maar weer tegenaan te gaan.
    Petje af voor jullie.
    Thijn, wat ben je toch een ongelofelijke vechter..
    hou vol samen, wij denken aan jullie.
    Groeten uit Haarle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Thijn,
    Ff bijgelezen hoe het met je gaat... wel dom dat ze de lijn vergeten zijn... , maar goed...lees wel dat hij er nu snel weer in kan.
    Je spreekt nu vast vloeiend duits of niet??
    Groet van iedereen uit het deventer Ziekenhuis..

    knuffel Peter

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.