zaterdag 24 november 2012

Endlich nach Hause!!

In het weekend gingen de ontstekingswaarden ineens weer omhoog, dat was wel even schrikken want dan denk je gelijk van dat de vap er voor niets uit is gehaald. Maar gelukkig vanaf dinsdag begon het weer te zakken, misschien is dit alles toch nog een gevolg geweest van de operatie.
Als het goed is, dan is morgen de antibiotica afgelopen en mogen we naar huis. Mocht het toch nog langer door moeten gaan dan gaan ze over op orale antibiotica wat dan door de sonde gegeven kan worden zodat we wel naar huis kunnen.

Volgende week heeft Thijn ook weer de mibg scan. Eigenlijk willen ze dat dit in Duitsland gebeurt want zij hebben toch weer een iets andere methode dan in Nederland. Maar gezien de hele situatie van Thijn en dan met name de pijn die hij nog zoveel heeft, hebben we toch aangekaart dat we wel heel graag de scans in Nederland willen hebben. Ik zie het ook echt niet zitten dat we dinsdag al weer naar Duitsland toe moeten met de pijn die Thijn op het moment heeft. Gelukkig dachten ze goed met ons mee en in overleg met Groningen heeft Thijn donderdag de mibg scan in het umcg en de woensdag er voor er dan heen om de radioactieve vloeistof in te spuiten. Zal weer erg spannend worden en waar ik nog niet te veel aan wil denken.

Als Thijn morgen naar huis mag is het 3 weken geleden dat hij echt van bed is af geweest en ook dat hij de buitenlucht heeft gevoeld. Het is jammer dat zijn weerstand niet optimaal is en dat het weer niet mee zit want eigenlijk zou je een hééééle lange wandeling met hem moeten maken.
Deze ziekenhuis opname heeft Thijn 7 keer een bloedtransfusie gehad, 2 keer een operatie, 2 echo's, 2 röntgenfoto's, en een vatenonderzoek. Dit alles is natuurlijk wel weer goed voor de kanjerketting want die wordt als maar langer en langer. In Duitsland kennen ze de kralen niet maar alles wordt goed bijgehouden en als we dan in het umcg zijn worden alle kralen alsnog geïnd en is de doos weer bijna leeg!

Thijn is de afgelopen dagen ook met enige regelmaat achter de webchair geweest. En ook al is het soms maar voor een half uurtje, hij vindt het erg leuk om even contact te hebben en de kinderen uit zijn klas volgens mij ook wel!

Groetjes Ferdi en Jorita


6 opmerkingen:

 1. Tjonge, wat maakt Thijn toch veel mee. En daarmee jullie ook. Het blijft vreselijk spannend allemaal.
  Heel veel sterkte gewenst alvast voor de scan volgende week. We denken aan jullie!

  Groeten Hilde (mama van Jaap)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Thijn,

  fijn dat je weer naar huis mag.
  Wij vinden het ook erg leuk dat we je vaak op de webchair zien. Tot snel,

  groetjes, juf Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, je hebt weer veel voor de kiezen gehad. Dappere vechter/strijder Thijn. Helaas heb je nog veel pijn anders kon er in de mooie omgeving van Haarle of rondom de boerderij even rondgereden/rondgewandeld worden. En uiteraard heb je weinig weerstand, dus ook oppassen hiermee. Hopelijk knap je in je vertrouwde omgeving toch een beetje op, sterkte voor de scan toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we houden de berichten goed in de gaten en hopen op goed nieuws van de scan.
  In gedachten zijn we bij jullie!

  Liane en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 5. toi toi toi morgen!!

  We wachten in spanning met jullie mee.

  gr de duteweerdjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes vandaag met de scan! Hier brand een kaarsje voor jullie! Richard, Sascha en kids

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.