donderdag 8 november 2012

Derde RIST therapie in Greifswald

Samen met Saskia ben ik zondagavond aangekomen in Greifswald en woensdag is Saskia pas weer terug gegaan richting Haarle. Ferdi bleef deze dagen bij de andere kinderen thuis.
De eerste nacht hebben Thijn en ik ook doorgebracht in een hotel omdat het elternhaus vol was en je vanaf maandag als je incheckt in het ziekenhuis pas ook daar kunt slapen. De volgende ochtend konden we nu wel mooi gebruik maken van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel, alleen jammer dat we zo weinig tijd hadden want tussen 8.00 en 9.00 uur moesten we ons in het ziekenhuis al melden.
Het was er goed druk op de afdeling en de Nederlandse kinderen waren er goed vertegenwoordigd, want we waren maandag met 5 Nederlandse kinderen op de afdeling.
Dat is natuurlijk ook wel fijn als je even een praatje wilt maken en gewoon lekker Nederlands kunt praten en niet altijd hoeft na te denken over hoe je bepaalde dingen moet zeggen of uit moet leggen in het Duits.

Vanaf dinsdag begon de ontstekingswaarden in zijn bloed weer op te lopen. Dus gelijk weer gestart met een antibiotica, maar woensdag en donderdag steeg het alleen maar meer ondanks de antibiotica. Ze zijn er nu bang voor dat het bij de vap vandaan komt. Dus is er met spoed een operatie geregeld voor morgen om de vap te verwijderen.
Net een gesprek gehad met de anesthesist en de operatie vindt morgen tussen 14.00 en 15.00 uur plaats. De vap wordt er dan uitgehaald en Thijn krijgt dan tijdelijk een nieuwe lijn in de hals waar dan de chemo over kan lopen. Pas als alles schoon is en er geen bacteriën meer te vinden zijn wordt er een nieuwe vap geplaatst. 
Een aardige vader uit Nederland is met mij meegegaan voor het gesprek met de anesthesist zodat er geen onduidelijkheden ontstaan over het verloop van de operatie. Erg fijn dat iedereen zo behulpzaam is.
Thijn ligt vanaf vandaag ook met een ander Nederlands jongetje op de kamer, ze zijn nu samen een filmpje van Sinterklaas aan het kijken.
Is wel erg gezellig en ook een mooie afleiding voor Thijn want hij heeft met vlagen nog behoorlijk veel pijn in zijn buik en soms ook in zijn benen. Het is alleen erg vol op de kamer want we liggen met 4 personen op een 2 persoons kamer. Het kan allemaal net, maar de kast deuren kunnen niet meer open want daar staan de bedden tegen aan en om in bed te komen moet je over het bed heen klimmen.
We proberen ook altijd om iedere avond even te skypen met het thuisfront !
Liefs Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

 1. Wat een tegenvaller weer! Heel veel sterkte met de operatie morgen! We zijn in gedachten bij jullie! Richard, Sascha, Yorick, Milan, Christian Veldkamp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Thijn en natuurlijk je ouders, het zit allemaal niet mee......Ik las net op FB dat ze geen toegang voor de lijn in de hals hebben gemaakt...........dus weer onder het mes. Ik hoop van harte dat het daarna allemaal goed mag verlopen en die bacterieën er heel snel vandoor gaan :-)Ook je broer en zus wens ik veel sterkte toe het is voor hen ook een zware tijd. Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, lieve Thijn en ouders en broer en zus.

  Veel bewondering voor jullie,wat een strijd is het toch,ik volg jullie veel.
  Soms weet je gewoon niet wat te zeggen,maar laat jullie weten dat ik veel aan jullie denk.Jammer genoeg heb ik ook van dichtbij meegemaakt deze ziekte.Ik bid voor jullie. Dikke kus voor je Thijn en de lieve groeten van Nanja(zwembad)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.