woensdag 17 oktober 2012

Weer thuis op de Eekte

Vrijdagavond kregen we te horen dat als we het aandurfden, we zaterdag ook al naar huis mochten. Natuurlijk durfden we het aan, want in feite was er in de hele situatie van Thijn wat betreft de pijnen en zijn algehele conditie niet veel veranderd dan met de dagen voor dat we richting Duitsland gingen.

Dus zaterdagochtend was Jan er tegen 10.00 uur om ons weer helemaal naar Haarle te brengen en zaten we klaar om nog even een gesprek met de oncoloog te hebben en de medicijnen in ontvangst te nemen die we allemaal mee moesten nemen naar huis.
Het gesprek was er al snel en dit keer ontmoeten we professor Lode zelf, maar de medicijnen lieten nogal op zich wachten en ons geduld werd aardig op de proef gesteld want om17.15 uur verlieten we pas het ziekenhuis met een hele tas medicijnen wat we thuis allemaal moeten geven.
Ik zag erg tegen de terugreis op omdat de pijnen soms aardig heftig zijn maar gelukkig maakte ik me zorgen om niets want de reis verliep aardig goed en Thijn heeft het grootste gedeelte van de reis geslapen.

De boerenlucht bij ons op de Eekte heeft Thijn de eerste twee dagen goed gedaan, want het ging duidelijk beter met de pijn. Ook probeerde hij weer kleine pasjes te lopen wat hij de hele week in Duitsland nog niet heeft gedaan en ook niet kon op dat moment.
Jammer genoeg ging het gisteren weer minder en had hij erge pijn weer in zijn linder been en heeft eigenlijk weer de hele dag op bed gelegen.

De eerste dagen bij thuiskomst moest hij ook regelmatig overgeven, maar we mochten de zofran tegen de misselijkheid niet uit voorzorg geven. Toch maar weer contact gezocht want dat werkt natuurlijk niet en loop je achter de feiten aan. Na overleg toch standaard geven en nadien geen last meer gehad.

Deze week 2 keer een bloedbeeld prikken en dit kan gewoon in Raalte. Vrijdag moet er ook een bloedspiegel geprikt worden i.v.m. de medicijnen/chemo die hij allemaal slikt maar dit moet dan weer in Groningen en moeten dan ook op de poli komen voor controle. Maar Groningen is nu natuurlijk een appeltje-eitje wat betreft het rijden, nu we om de week naar Greifswald moeten rijden.

Lieve groet Ferdi en Jorita

4 opmerkingen:

 1. Wij blijven met jullie meeleven. Hopelijk blijven de bloedwaarden op een acceptabel niveau en kan Thijn een genieten van het thuis-zijn en de boerenlucht. Misschien zien we jullie vrijdag nog wel.

  m.v.g.
  De Kroesjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ferdi , Jorita en kids, we hopen dat de RIST therapie in Greifswald de gehoopte positieve resultaten zullen opleveren, zodat Thijn uiteindelijk ook zijn bloemtjeskraal zal krijgen. Heel veel succes daar. Groetjes Mariëlle, Erno , Mika, Yannick en Briyan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo familie Blom, jammer dat het woensdag weer minder ging met Thijn. Maar hij is deze week lekker thuis geweest en jullie konden gezamelijk de verjaardag van Laurie vieren. Natuurlijk weet ik heel goed dat het niet meevalt en Thijn nog veel pijn heeft. Heb bewondering voor jullie als gezin om toch door te gaan. Ik hoop van harte dat de rist therapie mag helpen. Veel succes voor volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Thijn en familie, ik hoop dat de rist therapie positieve resultaten gaat opleveren. Ik heb heel veel bewondering voor jullie allemaal. Heel veel succes groetjes van (juf) Jolande Stynenbosch

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.