donderdag 25 oktober 2012

Herstart van de chemo kuur

Iedere dag worden er buisjes bloed afgenomen om te kijken of de ontstekingswaarden in het bloed aan het zakken zijn. En gelukkig lijkt de antibiotica kuur (Thijn krijgt 3 verschillende soorten over de dag verdeeld) wel aan te slaan want de ontstekingswaarden zakken al behoorlijk. Gisteren was het al zover gezakt dat ze weer konden beginnen met de chemo kuur (I/T).
Ook de temperatuur is niet meer boven de 38 graden uitgekomen gelukkig.
Op de longfoto die maandag was gemaakt waren verder geen bijzonderheden te zien, helemaal schoon was het ook niet maar het was niet verontrustend.

Eten doet Thijn eigenlijk helemaal niet meer en krijgt alleen sondevoeding (nu is het eten hier in het ziekenhuis ook niet om over naar huis te schrijven en lopen mij soms ook de rillingen van over het lijf als ik de deksel optil). Het drinken gaat ook moeizaam maar het is wel belangrijk om regelmatig iets te drinken, vooral i.v.m. de chemo die hij krijgt.
Verder ligt Thijn bijna de hele dag nog wel in bed, af en toe even met de benen er uit maar dit is hem al gauw te veel. Hij vermaakt zich met dvd-tjes kijken, spelletjes op de nintendo, samen met papa een puzzel maken en vandaag hebben we ook wat sommetjes in bed gemaakt (en dat nog wel in de herfstvakantie).

Om de beurt gaan Ferdi en ik even een stukje wandelen, het centrum van Greifswald is hier ongeveer 20 minuten lopen vandaan en het is wel fijn om daar even rond te snuffelen. Verder hebben we hier nog niet veel ondernomen, maar daar heb je nu de energie en zin ook niet aan als Thijn voornamelijk op bed ligt met pijn. Maar die tijd komt vast nog wel dat we hier ook wat van de omgeving kunnen zien.
Wel gaan we regelmatig even skypen met Laurie en Jaron en dan horen we gelijk alle verhalen die zij meegemaakt hebben in Haarle (en alle ondeugd).

Lieve groet Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

 1. hallo thijn
  we horen dat het eten niet top is in duitsland.
  nou dan moet je als je weer thuis bent in haarle maar weer extra lekker eten bestellen in "hotel mama"en ik weet zeker dat mama niks liever doet dan al je lievelings eten klaar te maken. verder hopen we dat het jullie de komende tijd,wat meer mee zit.want dat kunnen jullie denken we wel goed gebruiken.
  we denken aan jullie. groetjes fam kappert
  broekland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Thijn en natuurlijk je ouders,

  Sterkte en succes met deze kuur, dat het jullie wat meer mee mag zitten. Volgende week weer naar huis? De kuur is later gestart, vandaar. Ik hoop het van harte, een week met het hele gezin bij elkaar.Nogmaals heel veel sterkte, ook als gezin, in deze moeilijke tijd.

  De trouwe volgster van deze blog uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey dappere, ontzettend dappere thijn..
  moet veel aan je denken!!! Vind jou en je familie zo ontzettend dapper en vol stijdlust!!
  Hoop dat de kuur doet waarvoor jullie gaan.... en dat je tussendoor ook kan genieten van een aantal leuke dingen.
  Een hele dikke knuffel voor jullie allen!!!

  groet peter uit Dz

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.