maandag 22 oktober 2012

Aan de antibiotica

Vanaf woensdag werd het met de pijn in zijn linker been alleen maar erger, terwijl de pijn in zijn hoofd/buik af nam. Eigenlijk heeft hij vanaf dinsdag voornamelijk op bed gelegen (af en toe even in de rolstoel).

Donderdag moesten we weer bloed prikken in Raalte, maar het lukte gewoon niet om Thijn in de auto te krijgen. Heb daarom 't Deventer ziekenhuis maar gebeld dat ze Thijn thuis moesten komen prikken.
Ook moet Thijn met enige regelmaat overgeven en als je dan net een chemo tablet hebt ingenomen en het blijkt dat je geen extra chemo mee naar huis hebt gekregen vanuit Duitsland heb je wel een probleem. En als het dan ook nog eens niet in Deventer te verkrijgen is, moet je toch maar de auto pakken en naar Groningen rijden. Maar gelukkig hebben we lieve mensen om ons heen die bereidt waren om voor ons naar Groningen te rijden zodat wij bij Thijn konden blijven.
Dit is gelijk weer een goede leerschool voor de volgende keer, dat je genoeg medicijnen mee krijgt naar huis.

Vrijdag moest Thijn naar het umcg om de bloedspiegel te bepalen en daarna een gesprek met onze oncoloog. Voor de pijn wordt het aantal mg van de morfinepleister nu verdubbeld en onze oncoloog in het umcg gaat in overleg met prof. Lode uit Greifswald of Thijn zijn been nog weer bestraald moet worden.

Zondag zijn we rond 13.00 uur weggereden vanuit Haarle richting Duitsland. De reis is goed verlopen op 1 keer overgeven na.
Bij aankomst eerst langs het ziekenhuis om de sleutel van onze kamer in het elternhaus op te halen. Eenmaal op de kamer lag er al een stapeltje post op ons te wachten. Want alle post wat nog binnen komt als we al richting Nederland gaan wordt bewaard voor de week er op.

Vandaag moesten we ons tussen 8.00-9.00 uur melden in het ziekenhuis. Dit keer hadden we een 2-persoonskamer voor ons alleen. Eerst werden alle controle's weer gedaan en bloed afgenomen uit de vap. Na een paar uurtjes wouden ze toch nog graag extra bloed afnemen, maar dit keer kwam er geen bloed terug uit de vap. Ik zag Thijn al angstig kijken, want dat betekend dat er 'n infuus in zijn arm moet en als Thijn ergens 'n hekel aan heeft...... maar gelukkig de naald zat er in voordat hij er erg in had.
Even later kregen we hiervan de uitslag en het bleek dat de ontstekingswaarden in zijn bloed véél te hoog waren. De temperatuur begon ook op te lopen en ook de hartslag schoot omhoog. Dus gelijk starten met een antibiotica kuur. Doordat de ontstekingswaarden nu zo hoog zijn mocht Thijn vanavond ook niet starten met de chemo: temodal.
Verder is er weer een longfoto gemaakt, maar daar hebben we nog geen uitslag van.
Net hebben ze er nog weer een zakje bloed aangehangen en nu maar hopen dat het morgen weer wat beter gaat!

Liefs Ferdi en Jorita

5 opmerkingen:

 1. Hallo Thijn en familie,
  Wat een droevige berichten, wij hopen dat het gauw weer een beetje beter gaat met Thijn en dat hij verder kan met de chemokuren.
  Heel veel sterkte, moed en kracht.
  We denken aan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Thijn,

  wat vervelend dat je nu niet gelijk kunt starten met de chemo. Hopelijk werkt de antibioticakuur snel en gaat het snel weer wat beter met je.

  groet en sterkte,
  juf Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Thijn,

  Je bent een dappere jongen, je vecht maar door. Ik hoop van harte dat die antibioticakuur z'n werk gaat doen en je kan beginnen met de chemo. Jammer dat je niet echt kon genieten van je weekje thuis vanwege de pijn in je been. Ik hoop van harte dat je je gauw wat beter zult voelen. Ook voor je ouders, broer en zus heel veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Thijn en familie,

  We wensen jullie heel veel succes in Duitsland en denken aan jullie.
  Heel veel sterkte samen.

  groetjes en een dikke knuffel van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Thijn en familie,

  Even laten weten dat we aan je denken en dat de pijn snel minder word.
  Veel sterkte samen.

  Groetjes van Lieke, Niels, Wilco en Odet en een dikke knuffel van onze hond Noa.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.