zaterdag 11 februari 2012

Volgende week opname

Afgelopen woensdag zijn we op de poli van het umcg geweest. Omdat Thijn een bacterie bij zich draagt die hinderlijk kan zijn voor andere zieke kinderen die op de poli komen, mocht Thijn niet door de gewone ingang naar de poli. Via buiten moest Thijn via een "sluiproute" naar een afgesloten infectie kamertje en daar hadden we een gesprek met onze arts.
Donderdag krijgt Thijn op ons verzoek nog een extra mibg-scan omdat we een verdikking lijken te zien op Thijn z'n achterhoofd, waar hij ook geopereerd is. Daarom moet Thijn woensdag al naar het umcg om de radio-actieve vloeistof in te spuiten voor de scan van de volgende dag.

Ook klaagt Thijn al een poosje over een zere keel en pijn bij het slikken en hier was ook wel een infectie te zien, maar aangezien de leuco's al weer een eind omhoog zijn gegaan kan het lichaam dit zelf wel aan. Door de infectie kunnen alleen de bloed waardes wel weer dalen, dus heb ik voor de zekerheid Thijn donderdag en vrijdag maar thuis gehouden van school omdat ik niet wil dat ze weer gaan dalen als de keel nog meer gaat opspelen.
Thijn was het hier zelf helemaal niet mee eens. Eigenlijk de omgekeerde wereld, kind wil graag naar school maar het mag niet van mams.

Gisteren opnieuw bloed geprikt in Raalte en de waardes zijn allemaal goed gestegen, alleen net nog niet goed genoeg.
Hb: 5.3   Leuco's: 4.4    Trombo's: 45 (trombo's moeten 50 zijn).
De tweede N8 kuur kan nu volgende week vrijdag van start gaan omdat nu eerst de mibg-scan moet plaats vinden.
Van 't weekend nog even overleggen met elkaar of we woensdag na het inspuiten van de radio-actieve vloeistof eerst weer naar huis gaan en de volgende dag terug komen voor de scan, of dat we Thijn woensdag gewoon al laten opnemen.

Liefs Ferdi en Jorita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter.