zondag 11 september 2011

Geen goed weekend gehad

Afgelopen weekend was een rot weekend voor Thijn. Hij heeft erg veel buik- en keelpijn gehad. De keelpijn speelde na kuur 2 en 4 ook op, maar niet zo extreem als nu.
Morgen moeten we in het Deventer ziekenhuis bloed prikken en ik hoop dat we dan ook een kinderarts te spreken krijgen.

Thijn blijkt vanuit het ziekenhuis ook de klebsiella bacterie bij zich te hebben. Deze bacterie veroorzaakt in principe geen ziekte, maar kan bij mensen met een verminderde weerstand wel infecties veroorzaken. De bacterie moet Thijn zelf weer kwijt raken en er wordt verder niets aan gedaan. (er moet alleen in het ziekenhuis extra hygiënische maatregelen genomen worden).

Verder moet Thijn weer een week lang neupogen gespoten hebben voor de aanmaak van de witte bloedcellen na de chemokuur. En aangezien ze in Amerika waar wij straks zijn niet met de thuiszorg werken, moeten we het daar zelf spuiten. Dus van de week maar vast geoefend met spuiten op Thijn, nadat de thuiszorg de eerste keer had meegekeken. Het ging gelukkig goed, maar het is niet fijn om je eigen kind te spuiten, als hij de spuiten als erg vervelend ervaart.

Ik hoop dat Thijn van de week nog naar school kan. Zoals het er nu naar uit ziet kan het nog wel even duren, maar het is en blijft een kind en dan kan het ook zo in een keer weer omslaan in goede dagen.

Groeten Ferdi en Jorita

2 opmerkingen:

  1. Lieve allemaal,

    wat ontzettend naar te horen dat Thijn zich zo ziek voelt..en nu ook nog een bacterie erbij.Heel erg heftig voor jullie allemaal.Weet dat we aan jullie denken en houd je taai samen!
    We hebben al een extra kaarsje voor Thijn branden!

    Veel liefs van Rob en Liane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Thijn,
    Hopelijk voel je je ondertussen weer wat beter. En heb je niet meer zoveel last van die vervelende buik- en keelpijn. Tot gauw!
    Dikke knuffel van Emiel, Yvonne en Manon

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.