dinsdag 8 oktober 2013

Zeg dag tegen neuroblastoom

Vrijdag 27 september was er een drie uur durende combatmaraton (verschillende vechtsporten op muziek) in Vianen en de opbrengst van deze actie was voor Villa Joep. Ik ben samen met een vriendin er naar toe gegaan omdat ik de cheque in ontvangst mocht nemen. Het was geweldig om te zien hoe alle deelneem(st)ers streden tegen neuroblastoom, ze wilden letterlijk neuroblastoom de wereld uit "knokken". Het thema was ook vechten doe je samen en zij zetten het gevecht voort waar heel veel kinderen het moesten loslaten...
Foto: Vanmorgen vroeg om half 5 kwam de vraag, "gaat het lief?" nee antwoorde ik... gisterenavond laat zei ik nog ik ga nu nog op zoek naar nieuwe knieen via marktplaats...vanmorgen wil ik gewoon een nieuw compleet set van alles!
Maar weet je deze pijn verdwijnt,de pijn van een kind verliezen niet so what! We kijken terug op een meer dan geslaagde avond in alle opzichten! Ik ben zo mega trots op alles en iedereen die er gisterenavond bij was en in welke vorm dan ook heeft meegedaan! Het bedrag op de cheque is ongehoord en zo verschrikkelijk mooi...Ja moet alweer op zoek naar een zakdoek...xxxOp de grote spiegel in de sportzaal waar iedereen voor stond te vechten waren van alle kinderen die dit jaar zijn gestorven hartjes opgehangen met hun namen er op. Iedere deelnemer kon zo een kindje in gedachten nemen waar hij of zij voor kon knokken. (moest wel even slikken als je al die namen ziet... wat is het ook een ***ziekte)
Het fantastische bedrag van €5382.12 is opgehaald. Dankbaar en ontzettend bijzonder dat ik er bij mocht zijn die avond.
 
Zondag 29 september was er de campagne: "Zeg dag tegen neuroblastoom" in dierenpark in Emmen.
Villa Joep is al tien jaar in actie tegen neuroblastoom, er is al veel bereikt maar we zijn er nog lang niet! Thijn krijgen we er niet meer mee terug maar er mag in de toekomst gewoon geen kind meer aan neuroblastoom overlijden. Daarom werden er in de maand september allemaal acties gehouden t.b.v. Villa Joep.
Wij mochten deze dag de cheque van de combatmaraton overhandigen en Laurie en Jaron hadden zelf een cheque overhandigd van het geld dat Thijn, Jaron en Laurie hadden gekregen van verschillende mensen om er in Amerika (toen de planning er nog was dat we er naar toe zouden gaan) voor hun zelf er wat leuks van te kopen. Ze hadden toen zelfs van sommige mensen Amerikaanse dollars gekregen. Al dit geld hadden ze altijd in een doosje bewaard en vonden het nu een goed moment om dit te overhandigen aan Villa Joep. Super trots op hun!

Afgelopen zondag was er de Villa Joep familie dag. Vorig jaar hadden we toen net te horen gekregen dat Thijn voor behandeling naar Greifswald mocht en hadden hier toen veel vragen over. Dit keer zaten we niet bij het programma waar ze het hebben over de huidige behandelmethoden en over nieuwe studies die er zijn, maar hebben we deelgenomen aan programma onderdeel 2 voor ouders waar een kindje van is overleden. Heel raar en onwerkelijk dat je nu bij deze groep mensen hoort op zo'n dag, je wilt er alles voor doen, je wilt er alles voor geven.... als je maar bij die andere groep kunt horen!!
Natuurlijk was er ook een programma voor alle ouders samen en het was fijn om sommige mensen weer terug te zien.(in dit filmpje komt ook een fotootje van Thijn in voor)

Liefs van Ferdi, Jorita en kids

1 opmerking:

 1. word ook iedere keer stil als je de verhalen leest en de wanhoop tussen de letters doorleest...
  dankbaar dat alle neefjes en nichtjes gezond opgroeien,omdat je weet dat het ook anders kan, blij wat te kunnen betekenen en we stoppen pas als de tijd daar is dat ieder kindje een eerlijke kans krijgt in dit gevecht! het maakt me soms verdrietig en boos omdat je op het waarom geen antwoord krijgt...zo zinloos!
  blij dat je er was..klinkt ook gek maar het voelde vertrouwd !
  groetjes ook van Jos

  x jose

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.