vrijdag 27 september 2013

19 September, een dubbele dag

19 september een jaar geleden kregen we te horen dat bij Thijn de tumoren weer aan het groeien waren in de wervelkolom.
In eerste instantie gezegd door de radiotherapeut omdat Thijn een scan die dag had gemaakt i.v.m. pijn in zijn rug en even later nog weer extra bevestigt door onze oncoloog.
Maar wat had ik toen nog de power om door te gaan, want te horen krijgen dat er in Nederland geen behandeling meer mogelijk is dat wil je toch niet horen en dat je kind het niet gaat redden wil je al helemaal niet horen!
Daarna alles in het werk gesteld voor de rist behandeling in Duitsland waar we vanuit Greifswald groen licht voor kregen om hier aan deel te nemen en ondanks ook minder goede verhalen ook ervaringen van ouders waar het wel aansloeg (en nog steeds).

Het was helemaal een dubbele dag omdat 19 september ook mijn (Jorita) ouders 50-jaar getrouwd waren. Een echt familiefeest maar zonder hun jongste kleinkind. Voorafgaand hebben we eerst met ons allen een bezoekje aan Thijn gebracht.
Hierna een hapje gegeten en familiefoto's wezen maken. We hadden een mooie foto van Thijn meegenomen en samen hielden Jaron en Laurie de foto vast zodat we toch een complete familiefoto hadden.
En toen op naar het feest, we hebben er echt wel van genoten en ook opa en oma hebben er enorm van genoten en ik weet zeker dat ook Thijn van bovenaf heeft meegefeest. Hij was altijd zo gek met opa en oma en als het even kon ging hij altijd met opa mee in de stal, helpen met kunstmest strooien of helpen met vegen. Ook zij missen hun jongste kleinkind enorm en op zo'n dag wordt het gemis nog eens extra benadrukt, hij had er gewoon bij moeten zijn..... maar lieve Thijn we blijven je waar je ook bent altijd eindeloos koesteren!
Alle kleinkinderen gaven ook een kadootje en namens Thijn hebben we opa en oma een heel mooi fotoboek gegeven van de 8 veel te korte levensjaren van Thijn.

Afgelopen weekend is Laurie mee geweest met het vechtgenoten kinderkamp in Ommen. Iedereen die zich op de één of andere manier betrokken voelt bij kanker kon zich hiervoor opgeven en een aantal lotgenootjes ervan kende ze al.
Ze vond het een leuk kamp en heeft er van genoten. Als afsluiting werden er ballonnen opgelaten voor alle mensen waar we zo ontzettend veel van houden over alle grenzen van het leven heenl!

Lieve groet, Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

2 opmerkingen:

  1. Beste familie, gisteren, tijdens het schoonmaker van de slaapkamer van onze zoon, kwam ik een kaartje tegen, ondertekend door Thijn. Thijn heeft dit kaartje bijna twee jaar geleden opgestuurd (vanuit het Deventer Ziekenhuis waar hij was opgenomen met waterpokken) naar onze zoon als bedankje voor een Kerst-wens-surprise die onze zoon op school voor Thijn had geregeld. Het kaartje staat op zijn boekenkast en is een heel dierbaar iets voor hem geworden, ondanks dat hij Thijn niet persoonlijk gekend heeft.
    Zo kan het dus gaan, een dertien jarige puber die een klein manneke, genaamd Thijn, gewoon in zijn hart meedraagt. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie, ondanks het gemis van Thijn, toch een mooi feest van je ouders hebben gehad. Uiteraard word je op zo'n dag extra met het verlies geconfronteerd. Mooi dat Laurie een leuk kampweekend heeft gehad, beste familie allen veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.