woensdag 4 september 2013

Maand tegen neuroblastoom

September is de maand tegen neuroblastoom.
Vele acties worden dan op touw gezet om geld in te zamelen voor Villa Joep! Zo gaat José zich inzetten voor een drie uur durende body combat marathon in de sportschool. Body combat is een workout van 6 verschillende vechtsporten en dus gaat ze die dag echt knokken tegen neuroblastoom. Ook deze keer gaat Thijn weer met haar mee en heeft ze een mooi shirt met Thijn er op laten bedrukken. Zo bijzonder, zo mooi en zo waardevol dat Thijn nog zo voortleeft bij iedereen, maar hij heeft het ook zo verdiend!
Van de Alphe 'd Huzes waar Ton voor Thijn heeft mee gefietst hebben we een mooi dierbaar fotoboek gekregen, een aandenken aan de tocht én het kaarsje wat brandde in bocht 8 ter herinnering aan Dappere Thijn!

Van de week even in groep 5 gekeken, erg onwennig en raar. Thijn z'n tafeltje en stoeltje staat er niet meer maar wel het herdenkingskaartje en er komt nog een mooie foto van Thijn te staan. En ook in sommige andere groepen staat het herdenkingskaartje van Thijn in de klas.
Zo fijn dat Thijn nog gewoon bij de klas/school hoort. Ook rij ik nog steeds in het schema mee naar school die we samen met de buren hebben gemaakt. Ondanks dat Jaron meestal gewoon op de fiets naar school gaat vindt ik het fijn om toch nog wel één keer in de week te rijden. Het blijft zo vertrouwd, alleen blijven er nu twee plekken leeg, die van Laurie wat zo natuurlijk is nu ze op een andere school zit en die van Thijn. En alhoewel het al bijna een jaar geleden is dat Thijn er iedere 's ochtend bij in de auto zat hoort die plek gewoon niet leeg te zijn. En ook het gezellige gekwebbel achterin de auto van Floortje en Thijn mis ik enorm, het gevoel van humor die ze hadden en het na schooltijd even afspreken om bij elkaar te spelen.
Maar er wordt nog ontzettend veel over Thijn gepraat net alsof hij er nog gewoon is want: geen kind is zo aanwezig dan het kind dat wordt gemist! En gemist wordt hij iedere seconde en soms denk je gewoon van Thijn nu is het genoeg geweest kom nu maar gewoon die kamer binnen lopen om te zeggen: Mam ik ga even rondjes om de schuur fietsen wil jij tellen hoe lang ik er over doe? Tuurlijk lieverd al fiets je honderd rondjes ik blijf tellen!

Lieve groet Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

3 opmerkingen:

 1. Lieve mensen, Familie Blom..

  Zo confronterend, maar ooohh zo waar!
  Thijn reist élke dag met iedereen mee!
  Hij is gewoon niet meer weg te denken uit dit aardse leven. Erg mooi geschreven. Jij heb je innerlijke gevoel (met hart en ziel) geschreven en álles in de tekst gestoken! Zó mooi! Het kaarsje brand voor jullie allemaal. Veel liefs van mij Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie dappere Thijn nog in ieders hart is. Ook op school, heel mooi dat de herdenkingskaartjes en foto's in de klassen staan.
  Zoals alle blogs is deze ook weer mooi en bijzonder geschreven. Beste familie heel veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.