donderdag 22 augustus 2013

Nieuw schooljaar

Wat was het maandagochtend moeilijk, Jaron is begonnen in groep 8 op school en Thijn zou anders naar groep vijf zijn gegaan, de bovenbouw. Aan de andere kant van de school in een nieuw klaslokaal en een nieuwe juf, wat zou hij trots zijn geweest. Een schooljaar waar Thijn geen begin in heeft gemaakt en waar ook geen herinneringen zijn.
Geen tas meer inpakken voor Thijn en zorgen dat hij de medicijnen mee krijgt naar school. Hier zorgde hij dan zelf voor alleen moest de juf soms even aangeven als de tijd er naar was om de medicijnen toe te dienen via de sonde.

School... hij heeft er altijd zo van genoten en het leren ging hem ook altijd goed af, vooral in het rekenen was hij een ster en ondanks dat hij altijd veel miste kon hij redelijk goed meedoen.
Ook kwam ik in de grote vakantie een gymtas tegen met gymschoenen van Thijn er in voor school. Haast nog zo goed als nieuw. Want vorig jaar begon hij vol goede moed met de gymlessen in groep 4 en ook liep hij zelf naar de sporthal heen dus moesten er natuurlijk nieuwe gymschoenen komen. Maar helaas misschien maar drie keer aangehad....
Vorig jaar moest hij de eerste week van het nieuwe schooljaar kuren, maar 's middags ging hij dan gewoon naar school. Hij voelde zich toen zo goed rond deze tijd dat ik het me toen niet in kon denken dat hij een jaar later niet meer bij ons zou zijn.

Ze spreken soms over hartpijn of een gebroken hart. Weet je dat je dat echt voelt die pijn, vaak is het een constante doffe pijn, maar soms ook vlijmscherp! Gelukkig krijg ik hier hulp bij, want ik heb ook zo ontzettend veel vragen en zo weinig antwoorden, maar sommige vragen zullen nooit beantwoord worden!
Laurie hoeft pas volgende week te beginnen op haar nieuwe school in Raalte dus van de week even gezellig met haar naar de primark in Essen geweest, een moeder/dochter momentje.

Liefs van ons allen!

2 opmerkingen:

  1. Jullie proberen zo dapper verder te gaan met leven. Ik lees hoeveel moeite dat iedere dag opnieuw kost! Heel veel sterkte!

    Groeten Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met het bovenstaande ben ik het helemaal eens. Het is zo moeilijk zonder Thijn. Heel veel sterkte toegewenst. En dat Laurie het goed naar haar zin mag hebben op haar nieuwe school en Jaron natuurlijk in groep 8. Heb heel veel respect voor jullie hoe hiermee wordt omgegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.