zaterdag 19 oktober 2013

De 4 mijl in Groningen

Zondag 13 oktober was er de 4 mijl van Groningen. Dit is het grootste loopsport-evenement van Noord- Nederland. Een vast onderdeel van de 4 Mijl is de Charity Run. Bij dit onderdeel wordt geld ingezameld voor een goed doel en dit jaar was dat goede doel Villa Joep. In de Charity Run groep liepen mensen mee van Villa Joep, familieleden van kinderen met NB, voormalig NB-patiëntjes, maar ook kinderoncologen en verpleegkundigen. Daarnaast een aantal BN-ers die zich door middel van een actie of donatie voor VillaJoep hebben ingespannen. In totaal waren er 60 plekken voor deze groep.

Twee zwagers (Emiel en Erik) van ons hebben voor Thijn meegelopen. Het was een hele happening, eerst was er een pre-race meeting in het provinciehuis voor alle genodigden en daarna volgde er een groepsfoto en toen met 5 bussen richting Haren waar de start was. Emiel en Erik hadden beiden een foto van Thijn op hun rug. Ondertussen mochten wij ons in de vip tent vermaken en hadden daar een goed uitzicht op de lopers die binnenkwamen. Super trots op alle lopers van Villa Joep en in het bijzonder natuurlijk op Erik en Emiel die namens onze kanjer Thijn hebben meegelopen en een goede tijd hebben neergezet.
In totaal hebben er ruim 22.000 mensen aan deelgenomen, voor sommigen was het echt afzien en in gedachten ga je dan ook terug naar wat Thijn en alle lotgenootjes hebben meegemaakt en ook voor hun was het vaak afzien.... Altijd alles maar moeten ondergaan; zit de vapnaald niet goed, hup nog maar een keer weer opnieuw aanprikken. Ben je al kotsmisselijk gaat de sonde er ook nog mee uit, en hup weer een nieuwe sonde inbrengen. Moet je die vervelende chemokaspertjes al krijgen, heb je ook weer last van lage bloedplaatjes en hb, hup maar weer een dagje ziekenhuis voor een transfusie. Last van haaruitval, niet goed kunnen lopen en dan tussendoor met vlagen ook veel pijn enz, enz. Zo gevochten waar uiteindelijk niet tegen te vechten was, maar toch zo dapper de strijd aangegaan!!
  1. www.youtube.com/watch?v=pW7H9yU06HE
    13 okt. 2013 - Geüpload door RTV Noord
    YouTube home. Sign in. Upload. Search ... Haren naar de finish in Groningen. Kijk hier voor meer ...

Dinsdag was de dag waar Thijn anders zo naar uitgekeken had. Ze gingen maïs hakselen bij ons, Thijn kon er nooit uitgepraat over raken en het liefst was hij dan de hele dag vrij van school en anders moest Ferdi  het in ieder geval wel zo plannen dat hij er het grootste gedeelte er bij kon zijn en dan het liefst ook mee op de hakselaar natuurlijk.
Het eerste jaar dat hij ziek was verbleef hij op dat moment in het ziekenhuis en vorig jaar moest hij naar het umcg om de vloeistof in te spuiten voor de mibg-scan van de volgende dag en was hij er alleen het laatste gedeelte erbij. Ik kan het me nog zo goed herinneren van vorig jaar, hij was zo blij dat hij  het toch nog even kon meemaken maar hij had toen al zo veel pijn dat hij na een half uurtje graag weer naar huis wou en op bed ging liggen. Aan zijn hele gezichtsuitdrukking en houding kon je zien dat hij het erg moeilijk had, maar ja maïs inkuilen daar zal en moet je natuurlijk wel even bij zijn.
Dit jaar was ik blij dat ik 's morgens weg moest en 's middags heb ik me niet zo veel buiten laten zien. Bij alle werknemers van het loonbedrijf die bij ons waren heeft Thijn al wel eens op de trekker of hakselaar gezeten en wat was hij dan altijd trots.... Jaron is uit school nog wel een ritje mee geweest en toch voelde dat anders nu.... geen foto's gemaakt van het inkuilen.... niet achteraf maïskolven van het land rapen.... geen maïs pellen in de kamer waar je zo'n lekkere troep van krijgt (maar wat zou ik die troep nu graag in de kamer willen hebben)

Van de week hebben we ook afscheid moeten nemen van Isa en Mara, twee lotgenootjes van Thijn. Weer  twee gezinnen waar hun leven nu totaal op de kop staat en het nooit meer gaat worden zoals het was.
Lieve families, ontzettend veel sterkte gewenst van Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron.

1 opmerking:

  1. Zomaar een lezer van deze blog21 oktober 2013 om 09:35

    Wat goed van je zwagers dat ze hebben meegelopen voor het goede doel/Villa Joep. Helaas.....Thijn heeft zo hard gevochten en zijn 2 lotgenootjes Isa en Mara ook, mochten het helaas niet winnen. Het moment dat de mais van het land ging was ook moeilijk omdat Thijn daar zo van genoot/ op de trekker mee mocht. Ik volg nog trouw jullie blog en veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.