donderdag 31 oktober 2013

Weer twee verjaardagen zonder Thijn

Vorige week zaterdag de verjaardagen van Ferdi (die die dag jarig was) en Laurie (die de 16e jarig was) samen gevierd. Vorig jaar heb ik samen met Thijn in Duitsland nog chocolade uitgezocht in een supermarkt vlakbij het elternhaus voor de verjaardag van Laurie, de chocolade is natuurlijk op maar Laurie heeft nog steeds de doosjes waar het in zat bewaard en staat op haar kamer.
Deze maand was ook één van Thijn z'n vriendjes jarig en wat doet het dan soms pijn om hun een jaartje ouder te zien worden terwijl je weet dat dat bij Thijn nooit meer zal gebeuren. Hij zal altijd die stoere knul van 8 jaar blijven. Er komen geen nieuwe herinneringen meer bij.... wel ontzettend dankbaar dat naast zijn klasgenootjes ook Thijn getrakteerd werd op een mooi bloemetje bij zijn grafje met een mooie tekst erbij.

Iedere dag komen we bij je grafje Thijn en als we het moeilijk hebben ook wel eens twee of drie keer. Waarom ook niet, ik ga naar mijn eigen zoon al klopt het gewoon niet dat je daarvoor naar een begraafplaats moet. Maar het is soms fijn om even weg te zijn, even fijn om bij jou plekje op het bankje te zitten, met je te praten, herinneringen ophalen en dan besef ik weer dat ik je zo ontzettend mis.... je stem, je lieve lach, het simpele 'even' samen zijn. Ik mis je gewoon en missen dat doet pijn.
Heel af en toe wordt er ook wel eens een dag overgeslagen en ook dat is niet erg want ik weet gewoon dat je altijd dichtbij me bent.

Twee jaar geleden had Thijn rond Laurie haar verjaardag zijn wensdagen. Ik weet  nog goed toen ik door de lange gangen van het umcg liep dat er iemand belde van de stichting Doe een Wens. Ze moesten weten of Thijn het aandurfde om in een zweefvliegtuigje te zitten, nou zeker durfde Thijn dat! Ze vertelden dat ze de wens over twee dagen verdeeld wouden hebben. Voor het weekend met de luchtballon mee (zijn allergrootste wens) en de maandag na het weekend in de limousine naar de Mc Donalds, voorstelling van Ernst en Bobbie en naar vliegveld Teuge om in een vliegtuigje mee te vliegen. Wat een geweldige dagen hebben we toen gehad, zo genoten en zoveel plezier gehad, dit pakt niemand ons meer af!
Een mooi verslag hiervan staat hieronder en ook op de site:
Het verslagLiefs Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verslag over de ballonvaart, de limousinetour en de vliegtour. Fijn dat Thijn hier zo van heeft genoten. En uiteraard pa en ma en Laurie en Jaron, leuk dat ook Laurie en Jaron cadeautjes mochten ontvangen. Als gezin zo genoten van deze dagen en fijne herinneringen aan die ze jullie nooit meer afpakken. Ik heb het verslag gelezen, prachtig wat deze mensen van de stichting doe een wens voor Thijn (en de rest) hebben gedaan.

  Moeilijk om de verjaardagen van Ferdi en Laurie zonder Thijn te vieren, hoop dat jullie samen met familie en vrienden een fijne dag hebben gehad. Wat lief van Thijn zijn klasgenootje dat er tijdens het trakteren ook aan Thijn werd gedacht.

  Van een trouwe lezer van deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grote knuffel lieve Jorita! Wat wordt Thijn gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi lieve familie Blom,
  het gemis van jullie kanjer zal intens groot zijn.
  zaterdag zullen we een extra kaarsje voor jullie branden.
  Liefs..

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.