woensdag 27 februari 2013

vakantie weer voorbij


Vorige week hadden Laurie en Jaron vakantie, en aangezien dat ik niet echt veel zin had om iets te ondernemen vond ik dat de kinderen dat wel verdiend hadden. De afgelopen twee jaar hebben ook zij veel moeten inleveren en hebben ook veel dingen moeten laten omdat we veel in het ziekenhuis bivakkeerden.Niet alleen Thijn had kanker, ons hele gezin had er dag en nacht mee te maken. Ook afspraken en uitjes werden soms op het laatste moment toch nog afgeblazen omdat Thijn weer onverwachts naar het ziekenhuis moest of dat hij zich gewoon niet lekker voelde of toch te veel pijn had. Laurie en Jaron zeiden er nóóit wat van, en vaak moest er ineens nog een oppasadres geregeld worden.

Dus deze vakantie even de aandacht aan hun, met Laurie naar de primark, samen met de kinderen wezen zwemmen bij de Scheg in Deventer en verder gewoon fijn samen zijn! We hebben het best wel gezellig gehad alhoewel het ook ontzettend veel pijn deed omdat je weet dat Thijn ook altijd zo graag bij de Scheg wilde zwemmen, maar dit helaas iedere keer weer geannuleerd moest worden. Ik weet nog dat de kinderarts tegen mij zei dat we ons niet schuldig hoeven te voelen als we weer wat leuks gingen doen zonder Thijn. En natuurlijk, dat weet ik ook wel en ik zou hetzelfde tegen iemand anders zeggen, maar verstand en gevoel zijn toch wel twee heel verschillende dingen, want ik heb me ontzettend schuldig gevoeld bij die verschillende uitjes!
En natuurlijk waren er ook de nodige logeerpartijtjes. Ook Thijn wou altijd zo graag logeren met zijn neven en de avond dat ze bij ons kwamen logeren zagen we op de dakkapel bij onze boerderij een mooie witte duif, de hele avond en nacht heeft hij daar gezeten ('s nachts ben ik er namelijk nog een keer uit geweest). En op het moment dat de kinderen 's morgens wakker waren vloog de duif weg. Voor mij was dat echt een teken dat Thijn er ook bij was en over hen waakten. Het gaf me die nacht ook gewoon zo'n innerlijke rust dat ik gewoon goed heb geslapen, dank je wel Thijn!

Dinsdag voor het eerst dat Thijn overleden is weer in het Deventer ziekenhuis geweest. En dat viel eerlijk gezegt niet mee. Voor die tijd dacht ik dat doe ik wel even, maar het roept toch veel herinneringen bij je op als je daar loopt. De lift waar Thijn altijd alleen mee naar boven wilde, ik moest dan lopen en dan kijken wie er het eerste boven was. Het restaurant waar ik vaak een kopje soep mee naar boven nam als Thijn opgenomen was en het stokbroodje met kruidenboter die je er dan bij kreeg was dan voor Thijn. De taxipoint waar we altijd moesten wachten toen we eenmaal met de taxi gingen, we gingen dan raden bij iedereen die het ziekenhuis binnen kwam of dat de taxichauffeur zou zijn. En vaak zei Thijn dan: "die loopt als een taxichauffeur, die komt ons vast ophalen". En zo kwamen er nog tal van herinneringen naar boven terwijl ik daar gewoon rondliep.
En ook al kwam ik er voor wat anders die dag, toch ook even richting de kinderafdeling gelopen. Hier nog een poosje een kinderarts gesproken die Thijn meestal had als onze eigen kinderarts afwezig was en Peter (verpleegkundige), waar Thijn altijd zo gek mee was (en omgekeerd)!

`*.¸.*´
¸.•´ ¸.•*¨)¸.•*¨)(¸.•´(¸.• (¸.•´¸¸.•¨¯`•.¸¸.♥   Liefs van ons

5 opmerkingen:

 1. Lief dapper gezin!

  Super goed gedaan, wat veel 'drempels' genomen!!
  En ja, ik zou mij ook wel schuldig voelen maar aan de andere kant... Heel trots op de stappen die je hebt gezet!
  Wat een lieve duif, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo familie Blom,

  Fijn dat jullie er met de kinderen op uit zijn gegaan in de vakantie, en dat de neefjes kwamen logeren. Natuurlijk is het moeilijk zonder Thijn en is het gemis nog zo groot.....Net als de vorige blog-schrijver/ster vind ik het knap dat jullie de "drempels" hebben genomen.
  De Zwolse volgster van deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeder van Jaap1 maart 2013 om 09:05

  Dappere familie Blom,

  Hoewel Thijns strijd voorbij is, moeten jullie nu een hele andere strijd aangaan. De strijd om verder te leven zonder Thijn. Ik vind jullie enorm moedig, hoewel het bepaald niet makkelijk voor jullie is. Ik blijf jullie volgen. Bedankt voor jullie waardevolle blogs!

  Lieve groeten van Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat fijn om te horen dat Thijn er bij was en is,en wat fijn om dat ook te voelen, vandaag mooie nieuwe kaars gekocht een licht blauwe hoefde niet te kiezen deze moest het worden!
  kaarsje gaat straks gewoon weer aan,en met daarbij de gedachten naar jullie!
  bedankt voor jullie berichtje,warme groet vanuit lopik
  jos en jose

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vindt ik jullie dapper en je moet ook wel verder
  fijn om te voelen dat Thijn er nog wel is en over jullie waakt
  en bedankt voor de blogs wij leven met jullie mee

  veel liefs en kracht

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.