woensdag 20 februari 2013

herdenkingskamertje

Dagen gaan verder, als vanzelf glijden ze voorbij. Het is nu al weer 22 dagen geleden dat jij Thijn een schitterend sterretje aan de hemel bent geworden.

En af en toe moet ik gewoon weer een stukje op het blog schrijven. En zoals sommigen zeggen en schrijven, misschien hoort het ook wel bij het verwerkingsproces om op te schrijven hoe het gaat en hoe we onze kanjer missen. Want dat missen wordt met de dag erger en het klopt gewoon ook niet dat ouders afscheid moeten nemen van hun kind, het klopt niet dat ouders de begrafenis moeten regelen voor hun kind,... het hoort omgekeerd te zijn.... er staat nu een groot litteken op je hart!
 
We hebben sinds het overlijden van Thijn ontzettend veel post gehad, zoveel mensen die met ons meeleefden en vaak ook met zulke lieve en ontroerende teksten er op. En ook met herinneringen die ze hebben aan Thijn.
Het volgende gedichtje is voor ons heel speciaal, we kregen het van iemand die we in het umcg hebben leren kennen en dit gedichtje zegt echt alles. Hij staat dan ook naast een kaarsje en een foto van Thijn en iedere dag lees ik het even voor mezelf en dan geeft het me weer veel kracht om de dag te beginnen:

Lieve Papa & Mama
Het is niet te begrijpen,
waarom dat ik moest gaan.
Ik heb zo gevochten,
en jullie hebben mij altijd bijgestaan.

Lieve papa en mama,
heb maar geen tranen meer,
Kijk naar de hemel en geloof,
eens zien we elkaar weer...

Ik moest jullie verlaten,
jullie zijn zo verdrietig.
Maar voor mij is hier geen pijn,
kijk maar naar de regenboog en weet,
ik zal er altijd zijn...

Lieve papa en mama,
het zal niet eeuwig duren
eens komt er een moment,
dat jullie mij weer kunnen knuffelen,
en je weer bij me bent.

We moesten afscheid nemen,
droog je tranen nou...
Kijk 's avonds naar de sterren,
weet dat ik van jullie hou...

Lieve papa en mama,
denk aan mij en wens me altijd dichtbij,
praat met mij, ook al doet het pijn,
ik zal er altijd voor jullie zijn!!!

Vorige week ben ik weer even op school geweest en heb toen ook voor het eerst het herdenkingskamertje gezien van Thijn waar de kinderen van school even naar toe kunnen gaan als ze daar behoefte aan hebben. Dit was met zoveel zorg ingericht. Eén wand was helemaal behangen met tekeningen voor Thijn, iedereen mag daar zijn of haar tekeningen neerleggen en deze worden later dan opgehangen. Verder ligt er een ontzettend mooi fotoboek over Thijn van alle schooljaren die Thijn op school is geweest. Het is zo'n mooi en dierbaar boek geworden waar ik niet in kan kijken zonder een traantje te laten. Overal staat hij er ook zo mooi op met zijn stralende ogen. Verder is er een mooi kastje in de vorm van een hartje opgehangen waar persoonlijke dingen van Thijn in staan. En natuurlijk staat er een mooie foto van Thijn, branden er kaarsjes en stond er een mooi bosje bloemen bij.
Het is ook zo ontroerend om dit allemaal te zien, want zelf heb je er natuurlijk ook geen idee van wat er allemaal op school afspeelde op het moment dat bekend werd dat Thijn overleden was.
Verder hebben we een heel mooi boekwerk mee gekregen waar iedere leerling een tekening en soms ook met een stukje tekst had gemaakt. Natuurlijk krijg je Thijn er niet mee terug, maar het is zo'n dierbaar boekwerk geworden en alles is zo puur geschreven door de kinderen.

En natuurlijk is álles wat met Thijn te maken heeft ontzettend dierbaar geworden. Zelf heb ik als ik alleen in de auto zit altijd nog muziek van Ernst en Bobbie aan, slaap ik op Thijn zijn kussen en heb ik de grote bak met medicatie van Thijn die ik al had weggezet toch maar weer terug gezet op het aanrecht, want het was in een keer zo'n lege plek geworden daar. Twee jaar lang hebben die medicijnen ook zo'n grote rol gespeeld. Het zat ook zo in je geheugen gegrift: om 8.00 uur 12.00 uur 16.00 uur 20.00 uur en dan alle medicijnen nog die hij voor zonodig moest hebben. Het leek net of ik een stukje van zijn leven weg deed, het was dus duidelijk dat ik daar nog niet aan toe was.

Liefs van ons allen!

9 opmerkingen:

 1. Weet dat wij aan jullie denken en met jullie meeleven. Wat zullen jullie Thijn ontzettend missen en wat is het moeilijk om een stukje van jezelf te moeten missen.
  Wat een ontzettend mooi en ontroerend gedichtje. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het een heel dierbaar gedichtje voor jullie is.
  Soms zijn het kleine dingen die je kracht kunnen geven en door een heel moeilijke periode heen kunnen helpen. Natuurlijk is Thijn nog steeds bij jullie en dat zal hij ook altijd blijven.

  Hartelijke groeten,
  Harald, Miranda, Nick en Mandy* Oldeboer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve familie,

  Een aantal jaren geleden verloren wij een dierbaar persoon..
  We kregen een Gedicht" wat we heel mooi vonden;

  ALS IK WEG BEN

  Als ik weg ben
  Laat me dan los,ik heb zoveel te zien en te doen
  Houd me niet lang vast met je tranen
  Wees gelukkig met onze jaren
  Ik gaf je mijn liefde
  En je weet niet half
  Hoeveel vreugd jij mij gaf
  Dank voor al je liefde die mij werd betoond
  Maar nu moet ik alleen verder reizen
  Rouw om mij,als je rouwen moet
  En laat je dan troosten door mijn groot vertrouwen
  Dat wij slechts tijdelijk gescheiden zijn..

  Geniet van de beelden in je hart
  Ik ben niet ver weg,het leven gaat door
  Als je me nodig hebt,roep me, dan kom ik
  Al kun je me niet zien of raken
  Ik zal er WEL zijn
  Als je luistert met heel je hart, zul je
  Al mijn liefde zacht en helder horen om je heen
  En..als jij deze kant op komt
  Sta ik daar met een glimlach en zeg je welkom..

  Jullie zijn elke dag in onze gedachten!

  veel liefs:
  Rob,Liane,Julie en Melle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste familie Blom,

  Zeker hoort het schrijven op de blog bij het verwerkingproces, deze bloglezer leeft met jullie mee en blijft de blog volgen. Om te lezen hoe het met jullie gaat, hoe jullie met het verlies van jullie lieve zoontje en broertje omgaan.Vreselijk moeilijk en zoals je al schreef, het verlies en gemis wordt met de dag groter. Fijn dat er zoveel mensen met jullie meeleven en de steun die jullie van de naaste familie en vrienden krijgen. Een herdenkingskamertje op school voor Thijn, mooie tekeningen van de kinderen op de foto en uiteraard de bloemen, kaarsen en mooie foto's van Thijn. Fijn dat alle kinderen een bijdrage hebben geleverde aan het dierbare herinneringsboek van Thijn. Super dat de school dit allemaal heeft gedaan en ik weet wel zeker dat Laurie en Jaron er goed worden begeleidt in deze moeilijke tijd.

  Heel veel sterkte toegewenst/ ik heb heel veel respect voor jullie.

  van een bloglezer uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DAT GEDICHTJE OP JE BLOG, Jorita. TRANEN!!! IK ga het heel vaak lezen!!! knuffel Corrine.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve familie, neem de tijd die nodig is om dit verdriet te kunnen plaatsen,durf te zeggen dat het niet gaat,Thijn heeft dit niet alleen gedaan, jullie hebben als gezin dit gevecht aangepakt, moeten inleveren naar elkaar,behoeftes weg gecijferd,verdriet gehad, wanhoop in elkaars ogen gezien dit met 1 doel voor ogen, een gezonde zoon en broertje...nu moeten jullie samen als gezin de draad weer zien op te pakken de zoveelste uitdaging.. alleen nu met een ander doel ,samen door..voor Thijn!
  alleen maar warmte en licht jullie kant op..voor "wingman" thijn brand een kaars en dat blijft voorlopig ook zo!

  liefs jose

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zomaar even een dikke knuffel om te laten weten dat jullie in mijn gedachten en gebeden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het gedicht wat mooi kippenvel en tranen

  heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi gedicht.
  We denken aan jullie en wensen jullie veel sterkte.

  Ronald, Monique, Jorn en Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi gedicht, fijn als je daar kracht uit kunt halen.
  Goed dat ze op school ook een gedachtenishoekje hebben voor de kinderen en ook naar jullie toe.

  Een L,veldse

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.