dinsdag 5 maart 2013

Presentatie viering

Afgelopen zaterdagavond was er de presentatieviering van de eerste Heilige Communie.
Thijn was hier altijd zo druk mee dat hij in groep 4 de Communie mocht doen en had het hier ook vaak over. Toen de juffrouw van school vroeg of wij ook in de kerk kwamen voor de presentatieviering was mijn eerste gedachten van dat kan ik niet, het is allemaal nog zo vers en dan alle klasgenootjes zien zitten in hun mooie kleren en met blije gezichtjes.
Maar na er later toch samen over nagedacht te hebben, hebben we besloten om er voor Thijn toch naar toe te gaan. Ons gezinnetje bestaat uit 5 mensen waar Thijn nog altijd deel van uit maakt, hij hoort er gewoon bij en als groep 4 de presentatie viering heeft hoor jij Thijn en wij daar ook bij aanwezig te zijn, hoe moeilijk we het soms ook hadden. Thijn zijn naam stond er ook bij in een mooie ster geschreven en aan het begin van de dienst heeft Joke een mooi woordje gesproken over Thijn en hebben Laurie en Jaron een kaars voor Thijn aangestoken.

De afgelopen tijd hebben we ook veel foto's en video materiaal van Thijn bekeken en daarop was te zien dat hij altijd zo veel levenslust had en altijd positief was hoe ziek hij ook was, altijd was er een glimlach op zijn gezicht te bespeuren.
Maar net zo moeilijk vind ik het om naar foto's te kijken toen hij nog niet ziek was, het besef dat je toen nog niet wist in wat voor hel je nog terecht zou komen.
Verschillende fotoalbums wil ik eigenlijk nog wel maken en vindt het heerlijk om op deze manier toch met Thijn bezig te zijn want het is en blijft een heerlijk ventje.
Ook de foto's van de diensten in de kerk hebben we vorige week gekregen en hier ga ik samen met een vriendin een mooi album van maken.

Dit gedichtje stond op de bellenblaas
samen met een foto van Thijn!
Vele mensen zoeken 's avonds in het rond welk sterretje hij nu 
geworden is en als ze die ene schitterende ster hebben gevonden die zoveel licht uitstraalt zwaaien ze naar jou lieve Thijn! Mijn allerliefste Thijn, wat zijn we trots om jouw papa, mama, broer en zus te mogen zijn!!! Of je nu hier of ginder bent,… we zijn en blijven het,… voor altijd!!!

Liefs van ons allen

5 opmerkingen:

 1. Lieve Jorita,

  Wat mooi dat jullie toch zijn gegaan. Dat heeft Thijn vast heel fijn gevonden! Je schrijft er ook zo mooi over, Thijn mag ook heel trots zijn op zijn dappere mama.

  We blijven jullie volgen vanuit de USA.

  Veel liefs,

  Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel dapper dat jullie toch naar de presentatieviering van de 1e Heilige Communie zijn gegaan. En zoals je al schreef, Thijn hoort er gewoon bij.Ook het bekijken van Thijn z'n foto's of het maken van fotoalbums hoort bij het verwerken van dit grote en verdrietige verlies. Hij was een dappere en positieve jongen tijdens zijn ziekte. Ook deze bloglezeres uit Zwolle blijft jullie trouw volgen, allemaal veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve familie blom,
  wat een respect naar Thijn uit om toch te gaan,jullie geven al aan dat Thijn er ook nog gewoon bij is,weet zeker dat hij hiervan genoten heeft,dat het bij jullie moeite kost is zo goed te begrijpen..
  nog 9 dagen en dan is het zover,zit jullie mooie zoon samen met ons op de fiets,en als mensen vragen wie is Thijn blom,zal ik eens even vertellen wat voor mooi kind dit is!! hoe hij gevochten heeft en een oneerlijke strijd verloren heeft,dat zijn vader moeder zus en broer hem nog elke dag missen en dat ze trots op hem zijn!Vlaardingen spin for life 2013 is ook van Thijn!!

  gr jose

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een warmte en liefde spreekt er telkens uit je blogs, zo mooi.
   En wat een respect, hoe jullie steeds weer moeilijk, emotionele drempels nemen, altijd in ere van Thijn.
   Wat zal hij trots zijn op jullie, want dat hij nog altijd bij jullie is en over jullie waakt dat geloof ik absoluut.
   Een hele dikke knuffel voor jullie allemaal!

   Veel liefs, Yvonne Ockeloen uit Tilburg


   Verwijderen

Laat hier je reactie achter.