woensdag 5 september 2012

vijfde totemkuur

De vakantie zit er weer op en eigenlijk moest Thijn maandag beginnen in groep 4. Maar maandag is Thijn begonnen aan de vijfde totemkuur. Om 11.00 uur waren we in het umcg en moesten eerst langs de apotheek om de chemo op te halen en zowaar de chemo stond al klaar en kon gelijk meegenomen worden.
Op de poli werd eerst de vap aangeprikt (dit is voor Thijn een steeds meer pijnlijke handeling), daarna de controle's  en een gesprek met de oncoloog. Na eerst een lijstje met de nodige vragen weggewerkt te hebben, door naar de dagverpleging voor de kuur. Tijdens de kuur keek Thijn een filmpje van Bassie en Adriaan, maar Thijn zei: "ik had toch liever op school gezeten".


Het Beatrix Kinderziekenhuis in het umcg. De aparte poli van de oncologie zit er tegenover waar Thijn altijd komt.
In dit filmpje vertellen ze op kinderlijke wijze hoe ze kankercellen zo goed mogelijk proberen op te ruimen.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ermIddee4OU


Doordat Thijn nog steeds moeilijk loopt en de oncoloog er graag achter wil komen hoe dit komt dat hij nog steeds zo moeilijk loopt, wordt de fysio ingeschakeld (want misschien is het ook 'n gewenning doordat hij het linkerbeen altijd heeft willen ontlasten i.v.m. de pijn).

Vanaf dinsdag weer 4 dagen Deventer voor de kuur. Voor het eerst ook een keer naar Deventer met de taxi geweest.
Vanaf Dinsdag heeft Thijn weer gebruik gemaakt van de webchair. Het is weer even wennen maar het gaat zeker goed komen. En het is en blijft een mooi hulpmiddel.

Liefs Ferdi en Jorita

1 opmerking:

  1. Hallo Thijn en familie, succes maar weer met deze kuur. Ook hoop ik dat men wat aan de pijn aan je been kan doen. Veel succes in groep 4, fijn dat je tijdens de kuren via de webchair toch je school/lessen kan volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.