donderdag 20 september 2012

Opnieuw pijnbestraling

De pijn in Thijn z'n linker bovenbeen is zo goed als over, maar vanaf het weekend begon de pijn in zijn rug zodanig toe te nemen dat we hiermee ook op de maximale pijnmedicatie zaten (4x daags pcm en tussendoor tramadol druppels). Hier wordt je echt niet vrolijk van als je ziet dat hij zoveel pijn heeft en het begint dan ook steeds onrustiger te worden in je eigen hoofd.

Dinsdag zou Thijn weer een bloedbeeld moeten prikken, maar heb maandagochtend gelijk Deventer ziekenhuis gebeld dat ik graag eerder bloed wilde prikken en ook dat Thijn door een arts gezien moest worden i.v.m. de pijn in zijn rug.
Helaas was onze eigen kinderarts er niet maar wel het hele verhaal uitgelegd aan een andere arts en hij zou contact opnemen met onze oncoloog in Groningen en we zouden vanzelf bericht krijgen.
Uit het bloedbeeld kwam naar voren dat het HB en de bloedplaatjes veel te laag waren. Dus beiden moesten besteld worden en 3 uur later volgden de transfusies. Om 18.00 gingen we weer richting huis.

's Avonds toch maar besloten om ook zelf contact te zoeken met onze oncoloog want ik twijfelde hoe het verhaal overgekomen was. Hij was er mee bezig, begreep onze zorgen en zou een plan van aanpak maken. De volgende dag zou hij contact met ons opnemen over het vervolg er van.
De volgende dag gebeld vanuit Groningen en ze hebben besloten om de plek te gaan bestralen.

Woensdag om 12.00 uur moesten we ons melden op de poli waar Thijn ook gezien werd door een neuroloog en hij allemaal testjes moest ondergaan. Ook een gesprek gehad met onze eigen oncoloog. Verteld dat Thijn ook weer een verdikking op zijn achterhoofd heeft, sinds een aantal dagen en dat deze hem ook behoorlijk pijn doet. In overleg hebben we besloten dat ook deze plek bestraald gaat worden.


Het duurde 7 min voordat het masker
hard was en het eraf mocht.
Omdat Thijn zijn hoofd nu ook bestraald moet worden werd er eerst een soort mal (masker) gemaakt.Deze krijgt Thijn dan op bij de scan en bij de bestraling, deze wordt vast aan de tafel gemaakt, zodat hij iedere keer in precies de zelfde houding ligt tijdens de scan en de bestraling(en).
Daarna werd er een CT-scan gemaakt en lijnen getekend om de precieze plekken te kunnen constateren waar bestraald moet worden. Na twee en een half uur vond de uiteindelijke bestralingen plaats.
En nu....fingers crossed!!!!!

Veel liefs Ferdi en Jorita


13 opmerkingen:

 1. hopelijk heeft de bestraling snel het gewenste resultaat.want niks is erger dan hulpeloos toe te moeten kijken als je kind pijn heeft.ook willen we nog even laten weten dat we diep respect hebben voor thijn en ook voor de rest van het gezin.jullie krijgen zoveel voor jullie kiezen en moeten toch steeds maar weer de kracht opbrengen om weer door te gaan.
  ik weet heel goed (uit ervaring) je hebt geen keus. maar toch petje af voor jullie allemaal.
  fam kappert (broekland)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha blommetjes

  Sterkte weer vandaag. Weer een heel gedoe allemaal, maar hopelijk met goed resultaat.. Hoop dat je gauw weer naar huis kunt en de pijn weggaat. Dikke knuffel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Thijn,

  wat heb je weer een drukke week, zeg!
  we denken aan je en hopen je gauw weer te zien op school of op de webchair.

  groeten van Groep 4, juf Cyntha en juf Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve blommetjes heel veel sterkte en succes...wat hebben jullie veel te verduren...respect verdienen jullie allen..petje af....we hopen dat de bestralingen het gewenste resultaat hebben . we denken aan jullie...thijn voor jou een dikke knuffel van sven liefs de wolthaartjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve familie Blom,

  Wat vervelend dat Thijn zoveel pijn heeft. Wat een dappere vent is hij toch ook als je weet wat hij allemaal mee moet maken.
  Geef hem een dikke knuffel van ons en voor jullie allemaal veel sterkte en we denken aan jullie.

  Veel liefs van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve thijn wat een heftige en lange dag weer voor je. We hopen dat de pijn snel minder wordt en je gezellig naar school kan gaan en kunt spelen met je vriendjes! Grtjs familie van der Linden en een extra dikke knuffel van Nina!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Thijn,

  Wat knap van je dat je zolang kon stilliggen voor het masker!
  Weer een lange dag in het ziekenhuis..jin bent ECHT een hele DAPPERE Thijn!
  Zet hem op!

  Liefs Liane en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super Kanjer,

  Hopelijk heeft de bestraling geholpen en is de pijn wat minder geworden zodat we lekker kunt spelen op de boerderij.

  gr. Teun, Corine, Thijs en Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg sinds begin dit jaar jullie blog, en las net op je facebookpagina het slechte nieuws over Thijn. Dat de tumoren zijn gegroeid en jullie kanjer veel pijn heeft. Heel veel sterkte Thijn en ik hoop van harte dat ze er wat aan kunnen doen. Dat dmv bestraling de pijn bestreden kan worden. Ook ik heb heel veel respect voor alle Blommetjes, hoe dapper jullie je er toch proberen doorheen te slaan. Het is vreselijk moeilijk, allereerst voor Thijn maar natuurlijk ook voor Ferdi en Jorita,Laurie en Jaron. (Uiteraard ook voor de verdere familie.)Jullie kanjer vecht al meer dan 1 1/2 tegen deze vreselijke ziekte. Heel veel sterkte toegewenst groetjes van een trouwe volger van deze blog uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel sterkte!!!! Alle respect!

  groetjes Ben, Debby, Dean en Andy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve familie, wat erg om te lezen dat Thijn pijn heeft. We hopen zo dat de bestraling aan mag slaan, en dat het weer beter mag gaan. Wat zullen jullie ook moe zijn van anderhalf jaar vechten tegen deze vreselijke ziekte.We denken aan jullie en leven erg mee.Al die emoties sloopt je (zo voelden wij het ook)maar we wensen jullie veel kracht toe om hier mee verder te gaan. Veel liefs van ons. Hans, Julian, Inet, Ruben en Michiel Lukas

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hay Thijn,

  Ik lees dat je erg veel pijn hebt.
  Wat naar voor jou zeg.. We hebben thuis al een kaarsje voor jou aangedaan.

  Groetjes Julie en Melle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Thijn (en natuurlijk ook de rest van de familie),

  Wat denken we toch ontzettend veel aan je. Wij vinden allemaal zo ontzettend knap wat je doet. Ondanks de pijn ging je toch maar even naar school en leer je al gitaar spelen! Helaas heeft het ziekenhuis nu even voorrang, want bovenal moet er hard gewerkt worden door dokters die jou maar meten helpen om snel beter t te worden. Dus zet 'm op en hou vol! Blijf denken aan die voetbal, want er komt een dag dat jij weer lekker gaat voetballen!

  Dikke knuffel van Sjoerd, Carlieke, Niels, Juul en ons sterretje Maud!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.