donderdag 9 augustus 2012

Bestraling

Afgelopen maandag werden we toch onverwachts gebeld dat Thijn de volgende dag al met de bestraling kon starten.

Aangekomen in het umcg hadden we eerst een gesprek met een zeer vriendelijke radiotherapeut. Zij vertelde hoe alles een beetje in z'n werk zal gaan. Eerst volgde er een ct-scan, om zo de plekjes in zijn knie en bekken nog weer goed helder te krijgen. Hierna moest alles goed in beeld gebracht worden en volgde een hele berekening over de straling. Na 2 1/2 uur hadden we opnieuw 'n gesprek met de radiotherapeut en de planning was dat ze de linkerknie, linkerbekken en rechterbekken gaan bestralen. In  eerste instantie gaat het alleen om pijnbestrijding en dat door de bestraling het bot ook weer kan herstellen. Thijn wordt nu dus ook maar éénmalig bestraald.
Iedere keer als je de scan ziet wordt je toch weer met de neus op feiten gedrukt als je al die donkere plekken (tumoren) in zijn lichaam ziet. En de plekken lijken op de ct-scan ook niet kleiner in vergelijking met de vorige ct-scan. Maar de uitslag van de mibg-scan duidde wel minder activiteit aan (plekken waren op deze scan wel minder te zien).
Na nog weer 2 uur gewacht te hebben omdat ze alles nog niet goed in kaart hadden volgde de uiteindelijke bestraling. Al met al duurde het ongeveer 20 min. en de bestraling zelf ongeveer 6 minuten.
Nadien had Thijn toch wel wat last van bijwerkingen zoals hoofdpijn en duizeligheid.

De eerste twee dagen na de bestraling kon de pijn in zijn been juist een beetje toenemen, maar gelukkig was dit bij Thijn niet het geval. En na twee dagen moet het eigenlijk helemaal over zijn. Dus vanaf morgen gaan we er van uit dat Thijn pijnvrij is...........

Thijn heeft er weer een nieuwe kraal bijgekregen voor de kanjerketting namelijk die van Radio Robbie en is hier stiekem toch wel heel blij mee! (het broertje van chemo casper) De ketting is inmiddels 6 meter en 35 cm lang.

We hebben van de week ook nog weer een kaartje terug gekregen van een wensballon die door zijn klasgenootjes op de dag dat Thijn in de luchtballon ging in de lucht zijn gelaten. Dit verlate kaartje was in de luchtballon zelf terecht gekomen en de ballonvaarder had dit nu pas ontdekt en terug gestuurd. Het kaartje was opgelaten door juf Truus. Thijn vond dit erg grappig!

Lieve groet Ferdi en Jorita

1 opmerking:

  1. Fijn om te lezen dat de bestraling effect heeft gehad en dat de pijn verminderd is. Hopelijk volgen er meer positieve berichten. Jullie blijven in onze gedachten.

    een vriendelijke groet van Teun, Corine, Thijs en Bas

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.