woensdag 15 augustus 2012

De bestraling heeft zijn werk gedaan

Afgelopen donderdagochtend ging onder het spelen in een keer de sonde er uit doordat hij met het slangetje ergens achter bleef haken. We hadden besloten om de sonde er pas weer 's avonds in te brengen omdat we die middag nog wouden zwemmen en Thijn het ook wel even prettig vond om een keer een middagje geen slangetje in zijn neus te hebben. En dan zie je hem weer als een "gewoon jongetje" zonder een sonde in zijn neus en met haar op zijn hoofd en niet als een ziek jochie met kanker.

Toen we tegen de avond thuis kwamen zagen we toch wel dat Thijn vele rode plekjes op zijn armen/benen had wat duidt op te lage trombo's en met te lage trombo's mag er geen sonde ingebracht worden. Eerst dus maar even contact gehad met het Deventer ziekenhuis en we moesten maar even langs komen en inderdaad de trombo's waren maar 7, veel te laag dus. Maar het werd nachtwerk als ze het nu nog moesten bestellen, dus de volgende dag terug voor de transfusie. Dit betekende wel dat Thijn 24 uur lang geen sondevoeding heeft gehad en hij wordt er ook al niet dikker op. En met name het slikken van de medicatie gaf veel problemen, hij is totaal niet meer gewend om zo medicijnen in te nemen, maar het is uiteindelijk wel gelukt.

Met de pijn gaat het tot nu toe nog steeds goed, over pijn in zijn linkerbeen hebben we hem niet een keer meer horen klagen. Wonderbaarlijk wat één bestraling kan doen al loopt hij nog niet vloeiend.
Maar hij kan en wil weer overal aan mee doen. Heerlijk!!

Gisteren weer bloed geprikt in Raalte, nog geen uitslag van gehad. Straks er maar even achteraan bellen. Zo op het eerste gezicht verwacht ik niet dan hij een bloedtransfusie nodig heeft maar na alle totemkuren heeft hij dat na 1.5 week altijd nog wel nodig gehad, even afwachten dus maar...

Liefs Ferdi en Jorita

1 opmerking:

  1. hallo blommetjes

    Dank je wel voor de gezellige barbeque!!Leuk hoor bakken op de barbeque en in de tuinstoel met die 36 graden in de schaduw. Jullie weten wel hoe je mooi weer moet regelen.

    gr tonnie

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.