woensdag 4 juli 2012

De derde totem kuur

Maandag zijn we tegen 9.00 richting het umcg gegaan.
Eerst hadden we een gesprek met 'n plaatsvervangende oncoloog. Zij gaf aan dat de chemo dosering omlaag moest omdat het bloedbeeld van Thijn altijd net op het randje was en dit zou niet goed zijn voor het herstel van zijn lichaam. Als de dosering omlaag ging zou het herstel van de bloedplaatjes ook sneller omhoog schieten wat weer beter zou zijn voor zijn lichaam.
Ik had hier geen goed gevoel over en heb aangegeven dat we na deze kuur toch weer een mibg-scan hebben en dat we na aanleiding van die uitslag van de mibg-scan wel weer verder een plan van aanpak kunnen maken. Na enig overleg hebben we dus toch besloten om de hoogste dosering te geven. (je moet tegenwoordig wel meepraten, maar gelukkig luisteren en denken ze wel goed mee met de ouders)
Eerst nog gauw even een  nieuwe sonde ingebracht en toen ging de kuur van start.

Ondertussen hebben we weer de benodigde kralen voor de kanjerketting geïnt. We leveren dan altijd een heel lijstje in, want in het Deventer ziekenhuis hebben ze die kralen niet. Maar Thijn houdt altijd precies bij welke kralen hij dan nog moet hebben. Dit keer konden we er weer 14 kralen bij aan rijgen (leuk klusje als je toch zit te wachten).
Na twee en een half uur zaten alle chemokaspertjes er in en konden we weer naar huis. Het was dit keer wel leuk op de dagbehandeling, want mijn vriendin ging een dagje mee voor de gezelligheid.

Onze kinderoncoloog in het umcg

Dinsdag begonnen aan de reeks van vier dagen kuren in Deventer. In Deventer heeft Thijn ook alle dagen les via de webchair. Dit is in Groningen geen optie aangezien je daar met 3 andere kinderen op de dagbehandeling ligt en het een komen en gaan van mensen is.
In Deventer heeft Thijn over het algemeen altijd een kamer voor zich alleen op de afdeling en is het een stuk rustiger om contact te hebben met z'n klas.
Dinsdag begon de temperatuur af en toe op te lopen tot 38C in het ziekenhuis, maar het zette gelukkig niet door en hij mocht gewoon naar huis toe. Eenmaal thuis een paar uur geslapen en toen knapte hij gelukkig weer op en verder ook de hele nacht goed geslapen.
Nu zo voor de tweede keer naar het DZ voor de derde dag van de kuur
Onze kinderarts in het Deventer Ziekenhuis

Liefs Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

 1. Heel goed dat er naar je geluisterd is en men toch de hoge dosering gaat geven tijdens deze chemokuur. De mibg scan komt er achteraan en dan zijn er hopelijk vele tumorcellen verdwenen. Met een lichtere kuur zou die kans veel kleiner zijn. Ik hoop van harte dat deze kuur z'n werk goed zal doen. Fijn dat je lessen op school ook in het ziekenhuis kunnen doorgaan via de webchair Thijn. Beste familie allemaal heel veel sterkte toegewenst. Van een trouwe volger van deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervolg: Uiteraard begrijp ik dat dit niet zo goed is voor het herstel van het lichaam. Dat het bloedbeeld maar net op het randje is. Nogmaals ik hoop dat de "goede" beslissing is genomen om toch voor de zwaardere kuur te hebben gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon even een dikke knuffel van de Hamersveldjes uit Zwolle.
  We blijven je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.