zaterdag 14 juli 2012

De 7e mibg-scan

Afgelopen woensdag moest Thijn weer naar het umcg. Eerst richting de poli om de vap aan te prikken, bloed af te nemen en er werd een kweek gedaan.
Hierna naar de nucleaire geneeskunde en kreeg hij eerst een jodiumhoudend drankje en alhoewel het via de sonde gaat, was het dit keer toch 'n erg vies drankje. Na 'n kwartier werd de radioactieve vloeistof toegediend deze injectie zit in een speciale huls van lood wat de straling tegen moet houden.
Toen konden we weer terug naar de poli en kregen we de bloeduitslag. Het hb bleek weer veel te laag, dit is wel zo'n beetje vaste prik na een chemokuur.Ze hadden het bloed al besteld, maar aangezien Thijn 's middags ook nog een kinderfeestje had en hij daar heel graag heen wilde, hebben we besloten om de bloedtransfusie de volgende dag voorafgaand aan de mibg-scan te doen.
Dus na Groningen door naar Landal Greenparks om nog even met de voeten door het zwembad te gaan (helemaal in het water kon niet omdat de vap nog aangeprikt was) en daarna nog een uurtje bowlen met z'n vriendjes. Was erg gezellig!!

Donderdag gingen we om 8.15 uur al richting het umcg. Eerst de bloedtransfusie, het bloed werd dit keer heerlijk verwarmd tot 37 graden, normaal is dit op kamertemperatuur. (een beetje verwennerij mag wel) Om 14.00 uur kreeg Thijn voor de 7e keer een mibg-scan. Eén keer  in Rotterdam gehad en nu voor de 6e keer in Groningen.
De scan duurde dit maal korter. Eerst werd er een scan in 2D gemaakt van zijn hele lichaam en daarna een 3D scan van alleen de onderste helft van zijn lichaam (andere keren was dit ook van zijn bovenlichaam) en daarna volgde er nog een CT-scan. Of dit nu positief of negatief is laten we maar in het midden.
Thijn vroeg voordat de scan begon: "mam, je gaat toch wel de hele tijd voor mij duimen hé"? "Tuurlijk doe ik dat lieverd", dus geen tijd gehad om ondertussen een boekje te lezen, maar de hele tijd geduimd.
Toen alles klaar was even langs M2 gegaan om de cd-speler weer terug te brengen die Thijn zolang geleend had om zo toch nog naar muziek te luisteren onder de scan. (alleen jammer dat ze geen Ernst en Bobbie hadden) En daarna langs de Albert Heijn in het ziekenhuis, want ik vond dat Thijn wel wat lekkers had verdiend.
Volgende week donderdag volgt de uitslag....

Veel liefs Fedi en Jorita

12 opmerkingen:

 1. Nu moeten wij dus een weekje duimen! We beginnen meteen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spanned allemaal weer zég!
   We bidden en duimen met je mee hoor Thijn.
   Maar ook voor de rest van jullie familie.
   Pas goed op elkaar lieve mensen.
   Lieve gr. Jo

   Verwijderen
 2. Wij zijn ook aan het duimen voor dappere Thijn !!!

  Groetjes van Bernhard Irma Eva en Hanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. familie Blom,

  We duimen met jullie mee voor een positieve uitslag. We wensen jullie veel succes en sterkte.

  Lieve groetjes van,
  Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Thijn en familie, natuurlijk duim ik ook met jullie allemaal mee. Hoop van harte dat de uitslag donderdag positief mag zijn. Je voelt je de laatste tijd best goed en kan met veel dingen meedoen. Hopelijk is dat een goed teken voor een goede uitslag. Dan kunnen jullie de zondag erop extra feest vieren op de verjaardag van je moeder. Zij is trouwens precies 1 jaar jonger dan deze trouwe (bijna
  43-jarige lezeres van je blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. eddy en bianca16 juli 2012 om 09:52

  hier wordt ook geduimd voor thijn. we hopen voor jullie allemaal, dat donderdag de uitslag positief is. Thijn je bent een dappere jongen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Thijn en familie,
  Wat weer een spannende dagen, bah zeg! We denken aan jullie en hopen op het beste!
  Groeten Hilde (mama van Jaap)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi thijn en familie
  wat top dat jij thijn erg positief bent ,blijven hoor! wij duimen met jullie mee ,groetjes van Olav en fam plasmeijer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. beste thijn wat ben jij een kanjer ,wij duimen met jullie mee. lieve groet edwin en birgit Strijdveen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Thijn en familie,

  We lezen nog steeds trouw mee hoor. Ook hier zullen we meeduimen voor deze kanjer !!!

  Familie Kogelman Heeten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hé hallo familie Blom, ik hoop dat jullie morgen goed nieuws kunnen plaatsen op we site. Ik denk aan jullie, een gezin met allemaal bikkels.

  Liefs en een dikke knuff

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De trouwe lezeres van deze blog las het goede bericht op je facebookpagina. Geweldig goed nieuws, super Thijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.