dinsdag 20 maart 2012

Meester Thijn


Afgelopen maandag heeft Thijn z'n eerste "spreekbeurt" in de klas gehouden i.v.m. zijn ziek zijn.
Eerst hebben we het filmpje van Chemo Kasper laten zien op het digibord.


Hier kun je mijn verhaal lezen

Zo weten z'n klasgenootjes een beetje wat een chemokuur inhoudt.
Hierna liet Thijn allemaal spulletjes zien die hij had meegenomen van huis, zoals de kralenketting, de eerste vap die verwijdert is, de dubbele lijn die uit zijn lies is gekomen met het stamcellen oogsten, een operatie jasje die Thijn aan krijgt tijdens een operatie, en twee buisjes waar bloed in gaat met een vingerprik.
Het was erg mooi om te zien hoe Thijn er over vertelde en hoe z'n klasgenootjes hierop reageerden. En ook stelden ze goede vragen al was het soms wel wat lastig voor Thijn om er op te antwoorden.
En tenslotte liet Thijn het fotoboekje zien van de dagen dat we weg zijn geweest met de stichting doe een wens.We hadden nog veel meer mee kunnen nemen, maar dan had ik de veewagen van Ferdi mee moeten nemen.
De kinderen snappen het nu natuurlijk ook iets beter allemaal dan als we dit in het begin van alle behandelingen hadden gedaan.

Vandaag weer bloed geprikt in Raalte, en de trombo's zijn nu gestegen tot....jawel: 41
Hopenlijk blijft het zo doorgaan zodat we zo gauw mogelijk kunnen beginnen met de derde N8 kuur. Mochten de bloedwaarden volgende week nog niet goed genoeg zijn, gaan ze beslissen of Thijn voor een andere kuur in aanmerking moet komen, want anders wordt de tussentijd te lang tussen de twee kuren in. Deze N8 kuur staat er ook om bekend dat het lage trombo's veroorzaakt.

Thijn doet gewoon met alles mee op school en als hij thuiskomt heeft hij nog genoeg energie over om lekker te spelen. We snappen soms niet waar hij die energie vandaan haalt, want bij ons ontbreekt het er nog wel eens aan.

Lieve groet van Ferdi en Jorita

2 opmerkingen:

 1. Peter en Annelies20 maart 2012 om 20:18

  Hoi Thijn,

  Knap hoor, dat je een spreekbeurt hebt gehouden op school. Annelies en ik durfde dat nog niet toen wij 7 jaar waren.

  Groetjes,

  Peter en Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Thijn ,

  Hallo Thijn en Family,

  Wat een goed idee van jou Thijn om het
  met jouw spreekbeurt over jouw ziek zijn te praten.
  Sommige mensen weten het wel een beetje wat dit ziek zijn voor jou betekent. Voor klasgenootjes is het nu wat duidelijker , waarom je soms niet op school bent! Dat boekje wat je gebruikte wát een duidelijke uitleg zeg.Ik heb het helemaal gelezen Thijn.
  Fijn dat je bloedwaarden zo snel stegen dat je aan de N8 kuur mocht beginnen. Ik lees in het verhaal van mama dat je best wel veel energie hebt, dat is fijn .Zoal we dat op z'n sallands plat zeggen
  laat de boze celletjes maar eens een poepie ruiken...Wat fijn thijn dat je nog energie gevoeg hebt om lekker te spelen. Zo hoort dat ook op jouw leeftijd! Wij duimen hierow met z'n allen en denken aan jullie allemaal. We branden een kaarsje voor jou, zodat de boze celletjes snel mogen vedwijnen uit je lichaam en dat jij weer lekker in "je huisje" mag wonen! Fijn weekend alvast allemaal en pas goed op elkaar, lieve groet Jo....

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.