woensdag 5 februari 2014

Eén jaar geleden


Eén jaar geleden..... 29 januari 2013
Het was 16.30 uur, het bezoek ging weg en Laurie en ik gingen met ons tweeën naast Thijn zijn bed zitten om televisie te kijken en Jaron zat schuin voor ons op de bank.
Contact konden we al niet meer maken, maar wat was het fijn om alleen al zijn handje vast te houden. Zijn handje/vingertjes zagen er al zo wit en dunnetjes uit, maar het kon er bij mij niet in dat het ook zo afgelopen kon zijn.
Even voor vijf liepen Laurie en ik even naar de bijkeuken om te kijken of er ook nog boodschappen (die net gebracht waren) bij waren die in de vriezer moesten.
Na een minuutje waren we er weer en vernam ik dat de (cheyne-stokes) ademhaling niet meer op gang kwam. Thijn was overleden in het bijzijn van Jaron die televisie aan het kijken was.
Ferdi er gelijk bij die toen op kantoor zat en samen hebben we heel wat tranen gelaten.
Als eerste hebben we de begrafenisondernemer gebeld en die was er ook gelijk. Hij gaf te kennen dat het goed was om Thijn in te smeren met nivea, dus hebben Laurie en Jaron Thijn zijn handen, armen en gezicht helemaal ingemasseerd met nivea. Zo'n mooi moment om te zien hoe ze hun broertje aan het verzorgen waren.
Ondertussen hebben wij onze lieve kinderarts uit Deventer en de huisarts gebeld. En even later belde de kinderoncoloog uit het umcg al op om ons te condoleren, zeer bijzonder dat het lijntje altijd zo kort is geweest.
Wat hebben we de dagen er na in een roes geleefd, zoveel dingen moesten er geregeld worden.
En alhoewel we ook al wel het één en ander geregeld en overlegd hadden komt er nog zo ontzettend veel op je af.
Maar samen met alle mensen om ons heen hebben we geprobeerd om Thijn een zo'n waardig mogelijk afscheid te geven in de geest van wat Thijn mooi gevonden zou hebben.
En daar hoorde natuurlijk een t-shirtje bij die Thijn aan kreeg met een foto erop van de hakselaar (op ons eigen land), een kettinkje om met een trekker er aan die hij van Sinterklaas had gekregen en een armbandje om zijn pols die hij van zijn vriendje had gekregen en zijn vriendje had dezelfde.
Natuurlijk veel Ernst en Bobbie muziek, de luchtballon die telkens overal weer terug kwam, het liedje "don't give up the fight" van Racoon wat Thijn zelf altijd hard meezong in de auto en dan zijn eigen tekst erbij had, de kralenketting waar hij zo trots op was en ook zijn lievelingsknuffel ging met hem mee de kist in. Al zijn klasgenootjes en leerkrachten konden afscheid van hem nemen en natuurlijk voordat we naar de kerk gingen nog één keer met Thijn in de auto door de stal gereden, de plek waar hij altijd zo graag kwam, de plek waar ik het altijd nog moeilijk mee heb, hij was gewoon ons kleine "boertje" in huis.

En nu zijn we al weer een jaar verder, nu kunnen we niet meer zeggen van: vorig jaar deden we dit of dat met Thijn. De data waarop alles vorig jaar gebeurde zijn nu twee jaar.
Eén jaar lang dat we hem al moeten missen, aan de ene kant ál een jaar en aan de andere kant lijkt het op de dag van gisteren dat bovenstaande zich heeft afgespeeld. De tijd haalt soms rare capriolen met je uit en het lijkt wel of er een spelletje met je gespeeld wordt.

29 Januari 2014 hebben we een beetje voor ons zelf gehouden, 's morgens kregen we visite en 's middags zijn we richting Nijverdal gegaan met ons viertjes.
Eerst even wat gedronken en toen een uurtje wezen bowlen, ook Thijn kon hier altijd zo van genieten. Hierna konden we aanschuiven aan een steengrill buffet en natuurlijk was Thijn op een foto erbij aanwezig aan tafel. Het was fijn zo om 's morgens eerst visite te krijgen en dan de rest van de dag met je eigen gezinnetje.

Verder willen we iedereen bedanken voor de warme belangstelling in welke vorm dan ook. Doet ons zo goed dat Thijn er vaak nog gewoon zo bij hoort en als je dan hoort dat een klasgenootje 's morgens verteld dat ze haar mooiste kleren aan wil hebben omdat ze met de hele klas naar Thijn gaan op 29 januari, dan smelt je toch.....

Liefs van ons allen

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad is het al weer een jaar geleden, maar lijkt het gisteren nog maar te zijn gebeurd... Veel sterkte!

    Groeten Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een jaar geleden dat jullie dappere kanjer Thijn is overleden. Het verzorgen van Thijn door Laurie en Jaron was een mooi en bijzonder moment, wat lief van hen. Ook heeft hij een heel mooi en waardig afscheid gehad, het laatste ritje door de stal...... 29 januari even met jullie viertjes op stap, ik hoop dat jullie ondank alles fijn hebben gebowld en lekker hebben gegeten. Dat vond Thijn ook zo gezellig las ik, en hij was er bij op de foto op tafel. Beste familie veel sterkte met dit grote gemis.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.