zondag 26 januari 2014

Stichting Dappere Thijn Haarle overhandigt geld aan KiKa en Villa Joep

Maandag 20 januari kwamen twee ambassadeurs, Evelien en Leontien, van Villa Joep en één ambassadeur van Kika, Rien Schimmel in de klas van Thijn. De stichting had besloten dat de klasgenootjes van Thijn de cheque met de overgebleven gelden van de stichting "Dappere Thijn", mochten overhandigen aan de twee goede doelen.
Eerst werd er namens de stichting een woordje gedaan en werd er een klein filmpje gedraaid van Villa Joep. Hierna mochten een groep kinderen de cheque van €88.062,45 aan hun overhandigen en deed Leontien ook nog een woordje. Toen werd er een klein filmpje van Kika bekeken en werd de cheque van €29.354,15 overhandigd, waarna Rien ook nog wat over Kika vertelde en over het nieuw te bouwen Princes Maxima ziekenhuis in Utrecht.
Hierna met z'n allen naar de centrale ruimte op school om na te praten onder het genot van koffie/thee/ranja en een traktatie.
Ook de pers was aanwezig om zo duidelijkheid te verschaffen wat er met het restant geld is gebeurd nu de stichting is opgeheven. Ook enkele kinderen werden geïnterviewd, mensen van de stichting, Kika en Villa Joep.
Toen de pers weg was natuurlijk ook de stichting bedankt..... Raar dat dit stukje nu ook wordt afgesloten, voor ons maar ook voor hen. Weer een stukje wat afgesloten wordt. Maar door alles wat we samen hebben meegemaakt zullen we altijd een speciale band houden.
Stichting Dappere Thijn Haarle overhandigt geld aan KiKa en Villa Joep

Een poos geleden vroeg de kinderarts van het Deventer Ziekenhuis of ik het verpleegkundig dossier van Thijn wilde hebben en aangezien je graag alles wat met Thijn te maken heeft in je bezit wilt hebben, hebben we het hele dossier mee gekregen naar huis (copy's).
En toen kwam de gedachten bij je op dat je dat ook wel graag van het umcg wilt hebben, waar Thijn nog veel vaker te vinden was en waar het dossier wel 10 keer zo dik is.
Dus vorige week kreeg ik een telefoontje van de poli van de kinderoncologie in Groningen dat het hele dossier was opgevraagt samen met al het beeldmateriaal van alle belangrijke scans en dat ook de kinderoncoloog van Thijn een gesprek wilde hebben.
En wat is het dan fijn dat hij alle tijd voor je heeft, 5 kwartier met hem aan de praat geweest en met een goed gevoel het kamertje weer uitgelopen. Het kamertje waar Thijn zo vaak heeft gelegen, ook het kamertje waar ik de eerste keer uit werd gehaald omdat hij mij slecht nieuws moest vertellen en dat het beter was dat Thijn er niet bij aanwezig was.
Ook Thijn zijn ziekenhuisjuf nog even gesproken en de week er voor Thijn zijn lievelingszuster die hij altijd grappend Pinokkio noemde en Thijn werd dan op zijn beurt altijd Klaas genoemd. Was altijd vaste prik en wat heeft hij veel plezier met haar beleefd....

Liefs Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

1 opmerking:

  1. Beste familie Blom, 29-1-2014 vandaag is het een jaar geleden dat Thijn is overleden. Veel sterkte toegewenst op deze moeilijke en verdrietige dag.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.