woensdag 13 februari 2013

Zo stil....

Twee dagen na de begrafenis van Thijn zijn Laurie en Jaron weer naar school gegaan. Dit vonden ze zelf weer erg fijn en het was mede toch ook weer een fijne afleiding.
Maar het was al stil in huis en dan wordt het nog stiller... Je valt nu in zo'n diep gat want we waren eigenlijk dag en nacht met Thijn bezig en dat deden we natuurlijk ook met alle liefde. Je groeit ook zo naar elkaar toe als je zo veel bij elkaar bent, we waren zo'n goed team, we hadden aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.

Ondanks dat Thijn maar zo kort bij ons mocht zijn hier op aarde is zijn leven zeker niet voor niets geweest. Hij heeft ons zó veel gegeven en geleerd. Niet bij de pakken neer gaan zitten, daar was hij goed in en dat proberen wij ook te doen al zal dat allemaal nog niet mee vallen want het verdriet is er niet minder om en wordt tot nu toe alleen maar meer.
Maar op sommige dagen is het gewoon nòg moeilijker dan op andere dagen, bijvoorbeeld toen ze met carnaval langs de deuren gingen om snoep op te halen. Al die kinderen zie je dan in het dorp en dan denk je daar had Thijn ook tussen moeten lopen. Al twee jaar lang was hij net met het "foekepotten" in het ziekenhuis en vorig jaar zei ik tegen hem dat hij er het jaar er op wel bij zou zijn. Maar die belofte kon ik niet nakomen want hij zal er nooit meer bij zijn en dat doet zo'n pijn! En als mensen vragen hoe het met ons gaat is dat soms moeilijk te beantwoorden, want een simpel antwoord is er niet. Het is niet iets wat over gaat in de loop van de tijd. Het is iets waar we mee moeten leren leven en hoe dat precies moet weet ik nog niet...

Bij ons in huis hebben we nog niet veel veranderd en dat kunnen we ook nog niet. Zijn eigen bed staat nog steeds in de hoek van de kamer. Alle spulletjes staan nog precies op dezelfde plek en niets maar dan ook niets kan ik weggooien. Ik vond het zelfs al moeilijk toen ze de voedingspomp kwamen ophalen, want dit is toch een deel van zijn leven geworden. Bijna twee jaar lang heeft Thijn non stop sondevoeding gehad, het hoorde gewoon bij hem en nu kwamen ze die pomp ophalen, de pomp die Thijn ook vaak genoeg zo onhandig vond.

Lieve Thijn, we miss you so!!

Liefs van ons

13 opmerkingen:

 1. "In elke traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinnering", maar de herinneringen zijn nog zo vers en het verdriet zo groot... Sterkte! Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer woorden te vinden om hier neer te zetten maar ik vind ze niet......
  Heel veel sterkte.
  Monique Kogelman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen om het verlies van jullie lieve zoontje en broertje te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las de reactie van Inge hieronder, blijf ook "van je afschrijven". Om jullie verdriet te verwerken, proberen een plaatsje te geven. Ik vind het moeilijk om wat te schrijven, maar heb heel veel respect voor jullie. En begrijp heel goed dat jullie er nog niet aan toe zijn om spulletjes op te ruimen......Herinneringen aan jullie dappere zoontje en broertje, neem de tijd om het te verwerken....

   Verwijderen
 4. Het gaat nu met ups en downs en het gemis blijft altijd, jullie deden alles samen, RESPECT!!.Kan me voorstellen dat jullie er nog niet aan toe zijn om de spullen weer op te ruimen. Heel veel sterkte jullie.

  Een L,veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In heb niet de illusie te kunnen bevatten wel gemis jullie ervaren.

  Ik heb gezien dat jullie er volledig voor gingen.
  Ik heb gezien dat jullie na elke tegenslag weer doorgingen en heb een diep respect hoe jullie omgingen met deze tegenslagen.
  Ik hoop dat jullie ook het verlies van jullie zoon en broer een goed plekje kunnen geven.
  Een plekje waar met name de mooie momenten met Thijn zullen overheersen en het gemis niet minder zal zijn maar wel een beetje minder pijn doen.
  Thijn was helaas te kort in ons midden maar heeft wel veel mooie momenten met deze wereld gedeeld.

  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo lieverds, Tuurlijk gaat het niet, heel normaal, en tuurlijk doe je niks weg, is toch van Thijn!!!?
  Het is net of je hem dan ook weg doet, dat doe je toch niet. Ik wilde dat ik kon toveren soms, kwamen ze "gezond"weer bij ons, gek he dat het niet gebeurt. Mensen vragen aan ons: hoe gaat het nu met je? En dan zeg ik, wat denk je zelf?? Heel hard, weet je Jorita en Ferdi, heel veel mensen snappen het (gelukkig!!!) niet. Willen we ook niet!!! Soms zeg ik slecht of niet goed, en dat is heel logisch!! Je hebt je kind weggebracht!!! En het gekke is, ze komen niet terug hoe graag we dat ook willen en dan is het tering zwaar om zonder dat bijzondere kind door te moeten. Of mensen zeggen, je hebt nog meer kids, ja dat weten we zelf ook heel goed, maar dat ene KIND die willen we weer thuis, we zijn niet meer compleet. lieverds een hele dikke knuffel voor jullie allevier, liefs Corrine mam van Debora*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blijf vooral schrijven als het helpt. Aan mij zul je een trouwe lezer hebben.
  Ik wens jullie heel veel sterkte, kracht en liefde.
  Liefs Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met heel veel emotielees ik jullie verdriet, jullie dappere Thijn zo gewenst, zo dapper en zo gemist...een shirtje met zijn afbeelding hangt op mijn oudste zoon kamer, hij mocht dit op zijn stage ontwerpen...ik ken Thijn niet persoonlijk en ook jullie niet maar weet dat door alles heen altijd bij jullie is...helaas ken ik wel het verlies van een kind (8 jaar geleden vloog het dochtertje van mijn zusje en mijn nichtje van bijna 7 al voor ons uit)
  Altijd hebben wij gedaan wat wij prettig vonden, wat goed voelt en daar is geen advies of draaiboek voor alleen maar jullie liefde voor Thijn..veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lieve familie blom,
  niemand mag verwachten dat je antwoord kan geven op het antwoord hoe het met jullie gaat...hoe goed de bedoeling van de vraag ook is..natuurlijk gaat het niet,na de dood van jullie Thijn zal het leven nooit meer zijn zoals het was!jullie moeten ieder op een eigen manier, maar zeker ook als gezin dit verlies een 'plekje'geven en ik weet zeker dat Thijn jullie hier in bij staat..net als jullie samen als gezin dit gevecht zijn aangegaan,ik kan me niet half voorstellen hoe dit voor jullie moet zijn,en daarom voor nu een warme groet en weet dat we aan jullie denken!
  jos en jose

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zomaar even een dikke knuffel....

  Lieve groetjes, Yvonne (Tilburg)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geloof mij tranen maken je sterk en vragen hoe het gaat blijven altijd ook al komen ze niet altijd uit.
  Maar ga er weer voor thijn heeft jullie zoveel gegeven een rug zak vol waarde volle momenten.
  een warme groet en denk veel aan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ferdi,Jorita,Laurie en Jaron

  bijna 2jr. geleden wordt je zomaar in het diepe gegooit en daar moet je het maar mee doen! jullie hebben het fantastisch gedaan!!! ,alles gegeven voor Thijn... nu is het stil...en probeer je de draad weer op te pakken dat gaat de ene dag beter dan de andere maar geloof dat bij alles wat je doet Thijn er bij zal zijn en als je 'savonds voor het slapen gaan naar de hemel kijkt zie je één hele heldere ster die knippert dat moet Thijn zijn... het heeft mij altijd geholpen en hopelijk jullie ook.
  we zullen Thijn nooit vergeten! maar het is zo moeilijk om hierop te reageren. ik voel zo de pijn en jullie verdriet maar hoop dat ook jullie van een dag als vandaag van het zonnetje geniet!!!

  een plaatsgenoot

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.