donderdag 7 februari 2013

Afscheid

Zondag hebben we een fijne dag voor ons zelf gehad. Het meeste regelwerk was gedaan dus we hadden ook echt tijd voor ons zelf.
Laurie en Jaron hebben de binnenkant van deksel van de kist beplakt met foto's van make a memory. Die foto's zijn echt een dierbare herinnering en we zijn blij dat we die reportage hebben mogen maken. Helaas heeft Thijn ze niet meer mogen zien, maar zo gaan ze toch met Thijn mee!

En toen werd het maandagavond en zag er best wel tegen op. Maar het is een mooie afscheidsdienst geworden waar iedereen ontzettend mooi heeft gesproken en de collega's ontzetend mooi hebben gezongen (en dat net op wereldkankerdag). Zo gigantisch veel mensen heeft Thijn op de been gekregen om hem de laatste eer te bewijzen. Iedereen ontzettend bedankt!!

Ook dinsdag tijdens de uitvaart is alles ontzettend mooi verlopen, wederom mooi gesproken en gezongen. Aan het einde van de dienst werd er een mooi gedicht voorgelezen over dat we Thijn een brief sturen aan een witte of blauwe ballon en mocht hij hem vinden hij het ons even moest laten weten door het heel eventjes te laten sneeuwen en toen we de kerk uitliepen begon het echt heel zachtjes....... te sneeuwen.
En toen stonden er daar vele schoolkinderen in een haag richting het kerkhof en lieten terwijl we er langs liepen allemaal witte en blauwe balonnen op. Wat zal Thijn het mooi hebben gevonden.

Terwijl tijdens de diensten soms de tranen vloeiden maar het soms ook leek alsof de tranen opgedroogd waren is het in de thuissituatie toch wel de harde werkelijkheid en is het zo ontzettend stil....... en kunnen we de hele dag wel huilen want bij alles wat je doet denk je aan je mannetje, voel je hem en denk je dat je hem hoort.
Voor ons zelf was het verder fijn dat we alles zoveel mogelijk zelf met ons gezin hebben kunnen doen voor en tijdens en na het overlijden van Thijn, we hebben zo min mogelijk uit handen gegeven.

Thijn zal altijd een deel van ons leven blijven en hoe oud wij ook worden, we zullen altijd een zoon van 8 hebben. Eén die er altijd zal zijn, waar we zielsveel van houden en waar we ongelofelijk trots op zijn.

Lieve groet Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

11 opmerkingen:

 1. Met tranen in de ogen lees ik dit blog, tranen omdat ik het zo mooi vind hoe jullie dit met zijn allen doen, maar ook lees ik met respect , wat een bewondering en diep respect heb ik voor jullie, je voelt tijdens het lezen gewoon de liefde die jullie voor elkaar hebben. Heel mooi. Enorm veel sterkte gewenst in deze en de komende tijd maar dat moet lukken met alle liefde die jullie voor elkaar voelen. Groeten uit Tilburg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve fam blom,
  fijn dat jullie zo goed kunnen terug kijken op het afscheid van thijn.
  wat wij er van mee gekregen hebben,was het ook bijzonder warm.
  nu word het tijd om tot rust te komen na alle drukte en emotie's.
  en kijken of je een manier kunt vinden om verder te gaan met je leven.
  met jullie mannetje in jullie hart ipv in jullie huis.
  en dat zal nog lang niet meevallen,dus heel veel sterkte daarmee.
  verder wil ik jullie ik denk namens velen.
  bedanken voor het feit dat jullie ons allen zo goed op de hoogte hielden van de situatie van thijn.
  ik denk dat het lang niet altijd makkelijk was om weer achter de computer te stappen.
  maar dan spreek ik even voor onszelf ,het is enorm gewaardeerd.
  heel er bedankt hiervoor. groetjes André ,karina * en jordie kappert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve familie Blom,
  Vanuit Schalkhaar grote bewondering voor jullie allemaal. Ook bewondering voor jullie moed om aan ons te laten weten, via dit blog, hoe het met Thijn ging. Ook als het berichten waren die jullie liever niet wilden schrijven.
  Jammer genoeg hebben jullie afscheid van Thijn moeten nemen, maar ik weet zeker dat hij enorm veel aan jullie leven heeft toegevoegd, en dat blijft ook zo.
  Ik wens jullie héél veel moed en sterkte om verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. familie blom
  ik heb bewondering hoe jullie het allemaal hebben gedaan met het ziek zijn en overlijden van jullie zoon thijn ik wens jullie daarom ook erg veel sterkte en dat jullie goede herinneringen aan hem hebben en bewaren en dat jullie nu een beetje rust mogen krijgen

  sterkte gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben jullie Thijn een waardig afscheid gegeven, zo warm en liefdevol. Krijg er tranen van in m'n ogen, heb dinsdag veel aan jullie gedacht. En dat toeval bestaat hebben jullie dus wel gemerkt aan de sneeuwvlokjes, zo ontroerend...
  Hoop dat jullie de weg weer kunnen vinden,jullie hebben iig hele mooie herinneringen aan Thijn. wil jullie dan ook veel sterkt hierbij wensen en fijn dat we hebben mogen meelezen.
  Lieve groet

  een L'veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sneeuw,in mijn ogen een boodschap in zijn puurste vorm..en weet je dit leven is niet voor niets geweest,buiten jullie gezin om zijn er zoveel mensen die Thijn nooit zullen vergeten,ik zei het al eerder Dapper heeft in mijn ogen een hele andere betekenis gekregen!straks als we op de fiets zitten tijdens spin for life gaan onze gedachten zeker naar jullie uit...
  voor nu wens ik dat jullie in alle rust aan de nieuwe situatie kunnen gaan wennen..
  bedankt voor jullie berichtje!
  warme groet jose

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste familie Blom,

  Ook ik heb heel veel respect voor jullie als gezin, hoe er de afgelopen 2 jaar met de ziekte van Thijn/deze situatie werd omgegaan. Vooral de blogs van de laatste maanden, een moeilijke en verdrietige periode. Hij heeft een mooie en waardevolle afscheidsdienst en uitvaart gekregen.....wat bijzonder dat het net begon te sneeuwen toen jullie de kerk uitkwamen.Wat zullen jullie deze lieve dappere Thijn missen.... Voor de komende tijd wens ik jullie heel veel sterkte toe om het verlies een plaatsje te kunnen geven.

  Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb met tranen in mijn ogen jullie blog weer gelezen. Wat fijn dat jullie Thijn zo'n mooi en liefdevol afscheid hebben kunnen geven. Hij zal voor altijd in jullie hart blijven. Prachtige laatste foto's ook, zo waardevol. Heel veel sterkte met het continu gemis en de zware momenten die nog komen gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hilde (moeder Jaap)7 februari 2013 om 22:37

  Beste familie Blom,

  Wat een ontroerende foto's. Jullie staan er alle vijf prachtig op. Toch is van jullie gezichten ook het verdriet af te lezen. En dappere Thijn; wat bijzonder dat ook hij nog een lach op z'n gezicht kon toveren. Ondanks alles...!
  Wat zal het opeens stil en leeg zijn zonder hem. Twee jaar geleden zijn jullie in een 'achtbaan' gestapt. Nu is deze plots tot stilstand gekomen en stappen jullie uit zonder hem. Wat lijkt het me moeilijk om de draad (welke draad?) weer op te pakken.
  Ik blijf jullie heel veel sterkte wensen!

  Lieve groeten van Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thijn heeft in de hemel de brieven ontvangen, het sneeuwt hier volop.
  Wat een mooie foto's en dit is een dierbare en waardevolle herinnering aan jullie dappere Thijn. Wat zal het moeilijk zijn in jullie gezinnetje, het gemis is zo groot.......En om weer verder te "moeten" gaan met het dagelijks leven......Beste familie heel veel sterkte toegewenst. De bloglezer uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ken jullie niet maar las pas vorige week over thijn en moest ontzettend huilen wat een lief dapper mannetje en wat een lieve dappere pappa mamma en broer en zus

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.