woensdag 18 januari 2012

Begonnen met een andere antibiotica

Thijn blijkt ondanks dat de temperatuur gezakt is resistent te zijn voor de antibiotica die hij nu krijgt. Het ontstekingsgehalte in het bloed steeg nog steeds, dus is hij nu begonnen met een andere antibiotica die ze  nu gerichter kunnen geven op de bacteriën die ze via de bloedkweek hebben gevonden.

De temperatuur was na een dag al wel gelijk gezakt en hierdoor daalde ook de hartslag.
Maandag was hij echt ziek, heel onrustig, ijlen, dan weer last van de warmte en het volgende moment wou hij 3 dekens op hebben plus een kruik en nog rilde hij het uit. De temperatuur steeg tot 41 graden met een hartslag van 166.

Gisterenavond kreeg Thijn nog even een kleine bloedneus. Hij was hier erg verdrietig over, want hij zag het al helemaal voor zich dat hij hier weer de hele nacht last van zou krijgen. Gelukkig viel het acheraf mee, maar ze hebben wel voor de zekerheid even bloed geprikt. De bloedplaatjes waren wel goed (na omstandigheden), maar het hb was wel te laag dus toch nog 2 zakjes bloed erbij om 22.30 uur.

Gelukkig is Thijn wel weer goed te pas en we vullen de dagen met spelletjes doen en tv kijken. Jaron en Laurie komen nu ook vaker op bezoek omdat dit natuurlijk een stuk dichterbij is dan Groningen.
De antibiotica kuur die thijn nú krijgt duurt zeker één week en we moesten er maar vanuit gaan dat we nog langer in Deventer moeten blijven.
Alle behandelingen worden in overleg met Groningen gedaan. Maandag heeft mijn oncoloog een overleg met de infectioloog over hoe lang Thijn inderdaad met de kuur door moet gaan.
Thijn ligt nog wel in isolatie maar mag wel gewoon bezoek ontvangen.

Lieve groet Ferdi en Jorita

2 opmerkingen:

 1. We proberen het vanuit Goor ook te volgen en inderdaad, het is vaak gezegd: wat een dapper manneke zeg! En zo spannend elke keer weer, bijna niet vol te houden maar geen keus! Heel veel bewondering voor hoe hij en jullie zich staande houden, volhouden! Wij leven ook mee, groeten
  Amanda Willems en gezinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Thijn,

  Wat heb je toch een pech! Fijn dat pappa en mamma bij je zijn en Jaron en Laurie vaker bij jou op bezoek kunnen komen.
  Ik moet vaak aan je denken en hoop dat er vanaf nu eens wat 'geluk' jullie kant opkomt.

  Een kleurrijke groet en dikke knuffel op deze druilerige dag voor jou,
  Maureen Knobben

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.