maandag 9 juni 2014

"Samen tegen kinderkanker"

15 mei ben ik naar Aalsmeer geweest om een uitzending bij te wonen van "Samen tegen kinderkanker".
Vorig jaar was er de actie "draag je steentje bij" en dit was een enorm succes en om iedereen in Nederland op de hoogte te houden over de voorgang van het Prinses Maxima Centrum, maar ook om de noodzaak van onderzoek naar kinderkanker te benadrukken hebben ze dus opnieuw een tv show gemaakt.
De presentatie van het programma was in handen van Antoinette Hertsenberg, Erica Terpstra en André van Duin.
Tijdens het programma waren er ook optredens van oa Ernst Daniël Smid, Xander de Buisonjé, Timor Steffens en Syb van der Ploeg. Zij traden op met jonge talentjes met wie ze speciaal voor deze avond een optreden hadden ingestudeerd. Verder kwamen er ook veel acties naar voren en waren er kinderen aan het woord die nog in behandeling waren en die "genezen" zijn verklaard. Ook ouders van een overleden kindje vertelden hun verhaal. Het was soms erg heftig om te horen, maar door André van Duin kwam er ook een stukje ontspanning naar voren, waardoor het een mooie avond werd.

Eind mei was er weer kermis bij ons in het dorp en hebben we best mooie dagen gehad. Zaterdagmiddag heb ik ook op de rommelmarkt gestaan en heb naast andere spulletjes ook spulletjes van Thijn verkocht. Spulletjes waar geen emotionele waarde aan zit en spulletjes waar Thijn nog nooit mee gespeeld heeft. Want ook op het laatst kreeg hij veel cadeautjes en hoe goed ook bedoeld, het was hem toen soms al te veel om er naar te kijken, laat staan om het uit te pakken en er mee te spelen en dus bleef het onuitgepakt liggen.
Nu verschillende van deze spulletjes verkocht en de opbrengst gedoneerd aan Villa Joep.

Zelf heb ik nog meegelopen met "Samenloop voor hoop" in Zwolle, wat net tegelijk viel met de kermis in Haarle. Samen met een aantal moeders die we kennen van onze ziekenhuisperiode op M2 en andere bekenden liepen we onder de naam Mama's M2, 24 uur lang in estafettevorm een parcour.
De start begon met als hoogtepunt de survivorronde van ex kankerpatiënten, als het levende bewijs dat onderzoek naar kanker loont. Doordat ik ook op de rommelmarkt in Haarle stond was ik hierbij niet aanwezig, maar helaas heb ik ook geen survivor..... en vond het ook niet zo erg om hierbij niet aanwezig te zijn....

's Avonds om 23.00 uur vond er de kaarsenceremonie plaats. Rondom het parcours stonden duizenden kaarsenzakken met persoonlijke wensen, gedichten en gedachtes die iedereen op kon schrijven en vaak versierd met mooie tekeningen. Honderden lichtjes delen de emoties en geven de warmte van vertrouwen, hoop en herdenken. Wij zelf hadden twee kaarsenzakken van Thijn er staan en mooi versierd en wat was het emotioneel om die ronde te lopen, arm in arm met andere lotgenoten en met Thijn in gedachten.
Ook de laatste ronde, na 24 uur als estafetteteam gewandeld te hebben was onvergetelijk. Hierin ligt zoveel betrokkenheid besloten. Samen hebben we het beleefd en een lach en traan met elkaar gedeeld.
Groetjes Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

1 opmerking:

  1. Trouw volg ik jullie blog en heb veel bewondering hoe jullie als gezin toch proberen door te gaan en er het beste van te maken. Natuurlijk ga en "moet" je ook door, maar het is zo moeilijk zonder jullie zoontje en broertje. Fijn dat jullie er in meivakantie even tussenuit zijn geweest, Laurie en Jaron hebben daar ook zeker van genoten, zo aan de foto te zien. En meegelopen met de moeders van afd m2 aan de samenloop voor hoop. Fijn dat jullie dit samen mochten/konden doen, al was het ook heftig/emotioneel. Jaron zijn 12e verjaardag gevierd, Moederdag, Vaderdag allemaal gebeurtenissen die ook doorgaan.
    Beste familie, veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.