zaterdag 28 juni 2014

Basisschoolperiode bijna ten einde

Hoe gaat het? Het wordt zo vaak gevraagd, maar o zo moeilijk om daar antwoord op te geven.
Iedere ochtend sta je op met een loodzware steen in je maag, Thijn is niet meer in ons midden en hoe kom ik dan de dag door.... Het ergste vind ik het als ik alleen ben.... alleen in de auto..... je gedachten gaan dan alle kanten op en de tranen komen dan vanzelf.
Afleiding, afleiding daar is het waar het op het moment omdraait. Zo blij dat ik weer voor een aantal uren aan de slag kan op mijn werk. Niet meer in de zorg, dat vind ik te confronterend..... maar nu als roosteraar.
Doordat je nu een beetje een vast patroon hebt in de week, geeft dat je ook de tijd om meer over dingen na te denken en dat zijn naast vele mooie herinneringen en gedachten aan Thijn ook vaak mindere positieve gedachten. Want wat heeft ons jochie toch veel pijn moeten lijden als ik mijn dagboeken wel eens nalees.... wat heeft hij veel dingen moeten missen wat voor andere kinderen zo gewoon waren..... wat was hij altijd dapper als er weer een vervelende handeling aan zat te komen: Mam ga je tellen en bij drie mag je pas prikken.... als de sonde ingebracht moest worden ging zijn handje even omhoog dat we moesten stoppen en zijn handje ging ook vanzelf weer omlaag als we verder mochten hoe vervelend hij dit ook vond. Af en toe een traantje als hij weer zóó lang moest stil liggen voor de scan en ik bij iedere 3 minuten aan moest geven hoe lang het nog duurde.

Maar zo blij dat hij altijd de regie zelf in handen bleef houden, Thijn kon ontzettend goed aangeven wat hij wel en niet prettig vond en hoe hij het graag wilde hebben. Hoe moeilijk was het toen, toen we op het laatst zelf overal over moesten beslissen en het niet meer met Thijn konden delen omdat hij niet meer aanspreekbaar was.....

Nog één weekje en dan zit de basisschool periode er op voor Jaron, maar ook voor Ferdi en mij. Thijn zou na de zomervakantie naar groep 6 gaan en dus zouden we nog drie basisschooljaren moeten hebben. Heel raar dat deze periode nu wordt afgesloten terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt. Heb het afgelopen jaar Jaron ook vaak met de auto naar school gebracht om toch maar contact te houden met de school, terwijl hij zat zelf had kunnen fietsen. Maar nog even samen dat ritje naar school, wat we zo vaak gedaan hebben met Laurie en Thijn er bij. Ernst en Bobbie muziek aan of Racoon wat Thijn zijn favoriet was. En dan toch even bij het schoolplein blijven kijken waar al Thijn zijn vriendjes vaak op het klimrek zaten om dan daarna door te gaan naar het kerkhof.... hoe tegenstrijdig kan het zijn.

Liefs van ons

We houden van je lieve Thijn
Altijd en over alle grenzen heen.

1 opmerking:

  1. Een kind heb je voor altijd, waar hij/zij ook is. Die liefde zit diep.
    Liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.