donderdag 24 april 2014

Scholing


Op mijn vorige oproepje om foto's  door te sturen van Thijn, heb ik verschillende reacties gekregen. Een er van was van de ass van de tandarts die de foto die hieronder staat mailde: Thijn was toen 3½ jaar oud en moest toen voor de tweede keer naar de tandarts waarna er dan ook altijd een foto werd gemaakt. Het is zo'n mooie foto precies zoals hij altijd was, een lief vrolijk sociaal jongetje met een mooi blond koppie met haar! Ik wordt gewoon blij als ik die foto zie, wat was alles toen nog onbezorgd!

Vorige week donderdag was er vanuit de SKION voor verpleegkundigen een scholingsdag georganiseerd die in het teken stond van neuroblastoom.
Deze dag was voor verpleegkundigen vanuit alle oncologische centra en voor verpleegkundigen die werkzaam zijn met kinderen met kanker.
Neuroblastoom is een niet voorkomend ziektebeeld in het WKZ (Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht), maar juist gezien de komst van het Maxima kinderziekenhuis nu wel heel belangrijk. Daarom waren twee ouders vanuit Villa Joep uitgenodigd om hier iets over te vertellen.
Samen met een andere ouder ben ik hier samen naar toe gereisd.
Eerst hielden we een presentatie over Villa Joep en daarna was er gelegenheid om vragen te stellen over hoe wij als ouders tegen de verpleging aankeken. Wat is goed, wat kan beter. En dan zitten er in de zaal ook 2 verpleegkundigen van het umcg die ook altijd voor Thijn gezorgd hebben, hoe bijzonder.....

Zondag zijn we naar de wedstrijd Ajax-ADO Den Haag geweest namens de ajax foundation. Hier mocht Thijn in het voorjaar van 2012 heen, maar aangezien Ajax toen nog maar één wedstrijd hoefde te spelen werden we voor in het nieuwe seizoen uitgenodigd.
Maar na de zomervakantie van 2012 ging het al snel minder met Thijn en zijn we hier niet meer aan toe gekomen. Nu kregen we opnieuw een uitnodiging voor de wedstrijd van Ajax- ADO Den Haag. Helaas voor Jaron zijn ze toen nog geen kampioen geworden, maar we hebben wel een mooie middag gehad en Jaron vond het helemaal geweldig dat schuin achter ons Edwin v.d. Sar stond, zijn grote idool!

En dan komen er plotseling twee vriendjes van Thijn bij ons huis en gooien in de brievenbus een lief briefje voor Thijn, die ze samen op school hebben gemaakt. Dit zijn nu de mooie geluksmomenten op een dag en van zulke momentjes moet je het hebben....
Thijn was altijd altijd al zo blij toen hij in het ziekenhuis lag als er post kwam, hij kon wel tien keer op een dag bij de receptie op de afdeling kijken of er al post voor hem was gekomen. Dus ook nu zal hij van bovenaf enorm blij zijn met dit lieve briefje... en wij niet minder. En ook dat er een vriendje van hem bij ons thuis kwam spelen, het voelde zo vertrouwd dat hij belde en dat hij er was. Lekker met Jaron aan het voetballen, verstoppertje spelen maar natuurlijk had Thijn er ook bij tussen moeten spelen!

Marre heeft twee weken geleden een spreekbeurt gehouden over Villa Joep, de grote Villa Joep olifant Ollie werd meegenomen in de klas en voor heel groep 6 en 7 heeft ze over Villa Joep verteld en een ontzettend mooi cijfer heeft ze er voor gekregen en als dank een mooi paasbakje bij Thijn neergelegd. Hoe meer bekendheid er aan Villa Joep wordt gegeven hoe beter het is, want er zou eigenlijk geen kind meer moeten sterven aan kanker....

Groetjes Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

4 opmerkingen:

 1. Bijzondere verzameling van dierbare herinneringen. Mooi dat je door gaat met herinneringen aan Thiijn met ons te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor jullie is elke foto van Thijn die je zelf nog niet had nu extra speciaal om te krijgen. Goed om te lezen dat je zo actief bent voor Villa Joep, je haalt daar denk ik ook veel positieve energie uit. Het gevoel hebben dat je iets doet wat er echt toe doet is fijn en geeft troost. Zo ervaar ik het tenminste als ik bezig ben voor Stichting Semmy. Het doet je zeker goed om te merken dat Thijn nog vaak in de gedachten van zijn vriendjes is. Je weet wel dat ze hem nooit zullen vergeten maar toch is het heel fijn om het bevestigd te zien d.m.v een lief briefje of een kadootje voor hem. Misschien zien we elkaar nog op het VOKK weekend voor de kinderen. Kess verheugd zich er weer enorm op. Lieve groetjes Chantal, mama van *Bo en Kess.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto heb je geplaatst een vrolijke Thijn die nog van een onbezorgde tijd kon genieten. Wat lief dat zijn vriendjes een briefje brachten en dat er een klasgenootje kwam spelen met Jaron. Toch ook een soort gebaar dat ze graag bij Thijn op de boerderij kwamen spelen. Fijn dat jullie en vooral Jaron zo genoten hebben van de voetbalwedstrijd. Ook ik volg trouw deze blog en vind het fijn dat je de herinneringen aan Thijn met de bloglezers deelt. En natuurlijk ook hoe het nu verder gaat met jullie gezin, beste familie heel veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie verhaal heeft zoveel indruk gemaakt, ook ik blijf deze blog volgen.
  Laten we hopen dat er een tijd komt dat kinderen deze ziekte niet krijgen of dat er een behandeling gevonden wordt waardoor ze snel genezen.
  Mooi dat jullie ondanks jullie verdriet nog steeds andere mensen steunen.
  Sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.