vrijdag 20 december 2013

Trakteren!

Zondag 8 december was het wereldlichtjesdag.
Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Als iedereen in elke tijdzone om 19.00 uur een kaarsje aansteekt gaat er een soort van gloed van kaarslicht rond de wereld en zo hoop ik ook dat alle kinderen dat van bovenaf zien.De hele wereld wordt zo even letterlijk 24 uur in het licht gezet voor alle dappere kanjers daar boven.
Ook wij hebben veel kaarsjes aangestoken!

En dan komt Thijn z'n geboortedag er aan. Van een verjaardag kun je eigenlijk niet meer spreken want Thijn verjaard niet meer, hij wordt niet meer ieder jaar een jaartje ouder dus kun je beter spreken van de geboortedag. Maar we hebben afgesproken dat we gewoon verjaardag zeggen, dat klinkt toch beter volgens de kinderen.
Vandaag heeft Jaron een traktatie namens Thijn in groep 5 gebracht. Een zakje chips met een fotootje van Thijn er aan. En ik weet zeker dat Thijn er toen bij aanwezig was in de klas, hij zou trots zijn geweest op al zijn klasgenootjes en juffen die altijd zo lief voor hem waren en het nog steeds zijn. Hij wordt zeker niet vergeten want dinsdag hebben al zijn klasgenootjes ook nog een mooi kerstbakje voor Thijn gemaakt op school en uit school zijn we met bijna alle klasgenootjes en een aantal ouders naar Thijn geweest om dat bij hem neer te leggen. In het midden stond er een mooie houten ster met alle namen van de kinderen er ingebrand. Ben zo trots op alle kinderen en dat Thijn er zo bij betrokken blijft, want dat wil je eigenlijk toch het allerliefste, je wilt niet dat hij vergeten wordt hij zit nog met zoveel touwtjes aan ons vast en niemand hoeft ook niet bang te zijn om over Thijn te beginnen omdat je dan denkt dat we dan verdrietig worden omdat we dan herinnert worden aan de dood van Thijn. Weet dan dat Thijn nooit uit onze gedachten is en dat we blij zijn dat Thijn herinnert blijft!!
Onderstaand gedicht werd door Sven en Rosa uit zijn klas bij zijn grafje voorgelezen:

Aan Thijn,

Nu jij niet meer op deze wereld bent,
vragen wij ons af hoe het nu met je gaat.
Hoe is het in de hemel,
waar wij vanuit gaan dat deze bestaat.

Kun je daar jezelf zijn,
ben je daar gelukkig en vrij?
Heb je daar vriendjes en vriendinnetjes,
en ben je daar ook blij?

Wij die achter zijn gebleven 
zoeken een oplossing voor de vraag.
Konden we je maar eens opzoeken,
Oh, wat willen wij dat graag.

Wij dromen nog van jou,
en zien dan vlak naast de maan.
Een heel bijzondere ster
aan de hemel staan.

Het helpt ons als we denken,
dat onze dromen werkelijkheid zijn.
Ook al weten we dat je nooit meer bij ons kunt zijn.
Toch kijken we omhoog en weten wij,
je bent niet ver.
Kijken we samen naar die ene bijzondere ster.

Over een goede week laten we 2013 achter ons en kijken vooruit naar wat 2014 ons gaat brengen. Het zal nooit meer worden wat het was. Het gemis blijft... dag en nacht.Toch willen we iedereen hele fijne feestdagen toewensen en alle goeds liefde en gezondheid voor het komende jaar!

Groetjes van Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron en knal het jaar goed uit met z'n allen!!


2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat Thijn zo betrokken blijft bij zijn klas, en dat de kinderen een mooi kerststukje bij zijn plekje hebben gezet. Beste familie Blom, veel sterkte toegewenst en ik hoop dat jullie met familie en vrienden gezellige kerstdagen/nieuwjaar kunnen vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Steeds weer ontroerd door jullie verhalen, de harmonie in jullie gezin en de liefde voor elkaar. Hoe moelijk ook, fijne dagen met elkaar. Wij hopen op veel sneeuwvlokjes in het nieuwe jaar

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.