zondag 9 juni 2013

alphe d' huzes

Vorige week vrijdag ging Ferdi gras maaien en 's maandags zat het in de kuil. Ik kon hier erg tegenop zien en het mooie weer kon me in eerste instantie ook gestolen worden omdat ik wist dat het inkuilen er dan weer aan zat te komen. Vorig jaar was Thijn zo blij dat hij er de eerste keer bij was met het grasmaaien (want het jaar er voor was hij veel in het ziekenhuis te vinden), hij zat constant bij iedereen op de trekker gezellig te kletsen over van alles en nog wat en hij mócht ook altijd bij iedereen op de trekker, ons kleine boertje!
Het weer werkte dit weekend goed mee en al het gras is goed in de kuil gekomen en ik ga er maar vanuit dat Thijn er aan mee geholpen heeft dat het droog is gebleven en dat nog wel tijdens de kermis in Haarle dat ook dat weekend was. Want meestal regent het bij ons in het dorp als er kermis is, dus lieve Thijn: bedankt!
De kinderen hebben genoten van de kermis en toen Jaron trek had in een patatje en die even rustig op wou eten, besloot hij om even alleen naar Thijn te gaan en daar zijn patatje op te eten bij het bankje wat er bij staat. Toen Jaron dat vertelde ontroerde ons dat zo, even een "broertjes" moment samen!

Maandag kwam de schoolfotograaf op school. Ook weer even slikken.... dit keer dus geen foto van Laurie, Jaron en Thijn samen. Maar alleen van Laurie en Jaron samen, er klopt dan gewoon iets niet..... ook hier ontbreekt dan een stukje van de puzzel.....

Donderdag heeft Ton groote Wolthaar (vader van een vriendje van Thijn) meegedaan aan de alphe d'huzes met als inspiratie Thijn. Thijn ging ook letterlijk mee op zijn schouders want daar zat op zijn shirt een mooie afbeelding van Thijn gedrukt.
Drie keer heeft hij de top gehaald en Ton we zijn supertrots en met name Thijn en ik weet zeker dat hij je heeft geholpen om naar boven te komen, ondanks je blesseure. Het is alleen jammer dat er zulke acties georganiseerd moeten worden, maar we hopen dat hierdoor weer veel geld wordt binnen gehaald zodat het onderzoek om kanker te stoppen door kan blijven gaan.
Opgeven is geen optie en dat hebben alle deelnemers aan de alpe d'huzes bewezen, superrr!
http://youtu.be/YPZ9srkYNZ4


Het gedenkkamertje van Thijn op de basisschool is nu opgeruimd en in plaats daarvan heeft een bouwbedrijf uit Nijverdal de school 7 prachtige schilderijtjes geschonken,  deze schilderijtjes hebben zij zelf tijdens de gala avond van Stichting Dappere Thijn gekocht en nu dus aan de school geschonken, een bijzonder warm gebaar! Thijn heeft aan deze schilderijtjes zelf ook meegewerkt samen met kunstenaar Leo Kemper, door overal een handafdruk van hemzelf er op te zetten. En samen met een mooie foto van Thijn er bij blijft Thijn zo bij alle kinderen en leerkrachten in gedachten. Dank jullie wel!


 Afgelopen donderdag weer de Villa Joep borrel gehad. Fijn weer met lotgenoten onder elkaar praten. Dit keer moesten ik en twee andere ouders eerder komen want op 22 juni wordt er in Barneveld een benefietconcert voor Villa Joep georganiseerd door de coverband "door dik en dun". Tussen de acts door willen zij graag korte filmpjes laten zien over Villa Joep maar ook over lotgenoten die aan het woord komen over de ziekte, hun ervaringen etc. Dit is dus voor die tijd opgenomen en ben dus erg benieuwd hoe het er straks uit komt te zien. Neuroblastoom blijft zo onder de aandacht en dat moet zo blijven....

Vrijdagavond was er de Dream night at the zoo, dit wordt georganiseerd vanuit de vokk. Het is voor de derde keer dat we hier naar toe gaan, maar voor het eerst naar Aqua zoo Friesland en voor het eerst zonder Thijn. Het park was niet echt groot en het was een eind rijden, maar toch hebben we er van genoten samen met een ander gezin van M2 van het umcg.

Lieve groet van Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

4 opmerkingen:

 1. Gewoon kippevel en tranen in m'n ogen bij het lezen van het eerste gedeelte.
  En wat een kanjer is Jaron ook.

  een L'veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat dapper en lief van Jaron om zijn patatje rustig bij zijn broertje op te eten. Beste familie, heel veel sterkte toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff weer heftig om te lezen. Mooi die schilderijtjes zo bij elkaar op school aan de muur.
  Veel sterkte.

  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve allemaal,
  wat knap van Jaron om aan te geven dat hij lekker zijn frietje bij Thijn op te eten,wat zouden ze besproken hebben samen...
  moest gisteren even extra aan jullie denken na het bericht van Jayden het klopt ook gewoon niet,een kind wat sterft en dan ook nog op een verschrikkelijke oneerlijke manier! lief dat Thijn ook mee genomen is naar de alphe d' huzes ik weet zeker dat hij genoten heeft! in oktober staat er weer wat in de planning om neuroblastoom eens op zijn donder te geven en zoals wij zeggen stilzitten is geen optie! ik hoop Jorita dat je al af en toe op je fiets zit om zo lekker je hoofd leeg te maken, voor zover dat mogelijk is!
  voor nu dikke kus
  groet jose

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.