maandag 6 mei 2013

Turkije

Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei zijn we voor een weekje naar Turkije geweest. Een luxe vakantie want we hadden all inclusive geboekt.
Drie jaar geleden zijn we ook naar Turkije geweest maar toen was ons gezinnetje nog compleet. Thijn heeft dit zo'n leuke vakantie gevonden dat hij altijd zei: "mam als ik helemaal beter ben dan gaan we 5 weken op vakantie naar Turkije, oke"? Nou 5 weken is natuurlijk een beetje te veel van het goede maar 'n weekje doen we dan zeker! En nu dan toch besloten om in de meivakantie naar Turkije te gaan, met Thijn in ons hart mee. Wat fijn was, was dat vrienden van ons mee gingen, dit zorgt voor meer afleiding en de lege plek is dan iets minder duidelijk aanwezig.
We hebben een mooie vakantie gehad waar plaats was voor een lach en een traan. Goede gesprekken gehad over Thijn en hij was gewoon altijd duidelijk aanwezig bij alles wat we deden.

We hadden een foto van Thijn meegenomen en deze stond in de kamer op het nachtkastje tussen Laurie en Jaron zijn bed in want anders sliepen ze ook met z'n drieën op één kamer in de vakanties. Ook Thijn z'n paspoort en tandenborstel had ik gewoon meegenomen want ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om die thuis te laten liggen.
We hebben niet zo heel veel ondernomen (het was er ook wel warm), wel zijn we een paar keer zelf met een dolmus busje weg geweest. Zo zijn we naar de markt in Manavgat geweest. naar de opgravingen in Side en daarna door het leuke oude centrum gewandeld, naar de watervallen en wij vrouwen hebben een heerlijke hamam behandeling gehad.
En verder hebben de kinderen zich voornamelijk vermaakt in de zwembaden met de vele glijbanen erbij en daarna lekker op het terras een spelletje doen met een cocktail erbij!

Laurie heeft nog een mooie henna tatoo laten zetten op haar pols met de naam Thijn waar ze heel trots op is.

Zaterdag was Jaron jarig op vakantie en 's avonds laat hebben we een mooie wens ballon de lucht in laten gaan voor Thijn. Onze grootste wens zal nooit meer uitkomen, maar er wordt ons niet gevraagd of je verder kunt leven zonder je kindje dat je zo graag groot had zien worden. Het enigste wat je dan kunt wensen is dat hij het nu goed heeft, geen pijn meer heeft en dat hij af en toe iets van zich "laat horen".Al met al een geslaagde maar o zo
dubbele vakantie want je had zooo graag gehad dat Thijn er ook bij was en lekker kind kon zijn. In gedachten zie je hem ook overal aan mee doen: glijden van de glijbanen, drankje halen bij de bar, hand in hand door de straatjes lopen, eten halen bij het buffet enz enz.....

En dan kom je zondags weer thuis en wat valt dat dan tegen, niet omdat de vakantie dan voorbij is maar omdat je weer in een roller coaster van emoties terecht komt en dan weet je het even helemaal niet meer waar je het moet zoeken. Je valt dan even weer zo hard terug in de realiteit dat de vakantie weer helemaal naar de achtergrond verdwijnt.
Je had deze herinneringen ook zo graag met Thijn gedeeld.
Wat wel ontzettend fijn was, was dat we in een ontzettend schoongemaakt huis terecht kwamen. Want rouwen is zo ontzettend hard werken en kost je zo veel energie dat  het fijn is dat we altijd nog steeds hulp krijgen van mensen om ons heen.

Lieve groet van alle Blommetjes

5 opmerkingen:

 1. wat goed van jullie dat jullie er even uit zijn geweest.. kan me voorstellen dag dat ook heel moeilijk is!

  sterkte samen
  groetjes nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel respect voor jullie, ondanks dat het zo moeilijk is zonder Thijn, genoten van een heerlijk weekje Turkije. Even er tussenuit, al is en blijft het gemis zo groot. Leuke foto's van Laurie en Jaron, je ziet dat ze lekker genieten van deze vakantie, dat hebben jullie allemaal verdiend! Groetjes van een trouwe volger van de blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kreeg kippevel bij het lezen, maar goed dat jullie dat ertussen uit zijn gegaan, mooi dat jullie dat een wensballon de lucht inlieten voor Thijn. Fijn dat jullie huis lekker was schoongemaakt, maar je komt dan wel weer in de wereld van realiteit!!

  Een L,veldse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat jullie er even tussenuit zijn geweest, heb je wel even nodig zon om weer verder te kunnen gaan. Thijn is en blijft altijd jullie kanjer en wat voor een kanjer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve allemaal,
  wat ben ik trots op jullie,de foto van Thijn in het midden van Jaron en Laurie, het ontzettende gemis van deze dappere man, het verdriet goed te voelen tussen de letters..
  fijn dat Thijn er gewoon nog bij is in gedachten,en dat is hij hier ook!
  bedankt voor jullie berichtje en sterkte met de gewone dingen waarin je jullie mannetje tegenkomt!
  liefs uit lopik
  jos en jose

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.