dinsdag 14 mei 2013

Moederdag

Moederdag 2011
De afgelopen tijd weer verschillende "feestdagen" meegemaakt.
Jaron heeft z'n verjaardag gevierd met vriendjes, met hemelvaart gebarbecued met vrienden, 50 jarig verjaardagsfeestje van mijn zwager, straks Pinksteren, allemaal dagen waar Thijn gewoon bij had moeten zijn en waar hij ook zo van had kunnen genieten en waar wij ook van hadden moeten genieten maar de glans is er gewoon overal vanaf.
En de allermoeilijkste dag vond ik toch wel Moederdag.
Moederdag was eerder altijd een dag met een gouden randje maar nu een dag met een rouwrandje.

We hebben besloten om Jaron zijn verjaardag op die dag te vieren (4 mei zelf waren we op vakantie) zodat de nadruk meer op de verjaardag lag dan op Moederdag. Maar het is natuurlijk wel moederdag en ik ben moeder van 3 prachtige kinderen. Normaal krijg ik altijd een lekker ontbijtje op bed van de kinderen en dan met z'n allen op bed zitten eten, ditmaal hebben we besloten om broodjes en drinken mee te nemen naar Thijn toe. Bij Thijn zijn grafje hebben we met z'n allen ons ontbijtje opgegeten en kreeg ik een mooi lantaarntje van de kinderen. Een mooi moment zo 's morgens vroeg met Thijn in ons midden maar gelijkertijd is het gemis dan weer zo groot en zo confronterend.
Ik had ook zo graag een zelfgemaakt kadootje van Thijn willen hebben met een mooi gedichtje of tekening erbij, net zoals op de foto's van 2011 met een dikke kus er bij. 1000x mooier dan het duurste kado.

Want je hebt een zoontje op de wereld gezet, om hem ook voor altijd bij je te hebben. Dat je dat kleine ventje mag groot brengen, dat hij altijd bij je mag zijn , tot je jammer genoeg moet beseffen dat dit niet  altijd zo is, dat ieder leventje zijn eigen leventje leidt, we hebben niet alles in handen!!

Nog steeds krijgen we met enige regelmaat van mensen kaartjes, een presentje, een bosje bloemen, lieve berichtjes met bemoedigende woorden enz. Ook met moederdag vele lieve woorden gekregen.
Dit doet ons zo goed!!
Maar ook de mensen waar we altijd bij terecht kunnen als het even niet meer gaat, die naar je luisteren ook al vertel je 10 keer hetzelfde. We zijn blij met de groep mensen om ons heen.

Lieve groetjes van Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron
5 opmerkingen:

 1. Het moederdagontbijt samen bij Thijn genuttigd, wat een mooi en bijzonder idee/gebaar. Ik vind jullie zo flink en dapper, alle moeilijke drempels worden genomen. Natuurlijk weet ik dat het veel moeite en verdriet kost, ik wens jullie heel veel sterkte toe. En dat er vele mensen om jullie heen staan en een luisterend oor bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jorita,
  Wat heb je dat toch weer prachtig omschreven. En die mooie foto's! Ik ben er helemaal stil van. Ik vind het mooi te lezen dat jullie moederdag op deze dag gevierd hebben, wat zul je je mannetje missen. Dat doet mij denken aan het gedicht dat voorgelezen werd tijdens Thijn's begrafenis over die puzzel met dat stukje wat mist....
  Fijn dat jullie zo'n lieve club mensen om je heen hebben, waar je je verhaal 10 of 100 keer tegen mag vertellen. Deze mensen zijn goud waard :)

  Kus! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hilde (moeder van Jaap)16 mei 2013 om 10:34

  Familie Blom,

  Wat een ontroerende foto's zeg. Je beschrijft het allemaal zo goed, Jorita. Hierdoor maak je het voor anderen mogelijk om een beetje te snappen wat jullie doormaken. Ik blijf jullie volgen.

  Lieve groeten van Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve jorita,ferdi ,laurie,jaron en *thijn zo aan jullie gedacht die dag,schreef het ook op mijn facebook pagina even stil staan bij de moeders die hun kindje hebben verloren aan neuroblastoom,en de moeders die nu weten dat dit de laatste moederdag word met dit zieke kindje!je zegt het goed de glans is eraf en het leven gaat knetterhard door...de foto's raken me tot in mijn ziel mooie thijn met een prachtige tekening!respect naar jullie uit hoe jullie deze beladen dag hebben ingevuld met bewondering jullie verhaal gelezen!
  dikke kus en warme groet vanuit lopik xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook op Moederdag heb ik aan jullie gedacht...nooit meer compleet. Het was ook voor ons een vreselijke dag, elke dag mis je Thijn en wij Thomas maar deze dagen zijn extra beladen. Zo moeilijk, je hebt geen keuze...alles zegt dit kan toch niet, maar je moet. Het onmogelijke wordt van je verwacht. Jullie zijn topouders, Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.